Nume de copii

Nume de copii | Autor: cocoloasha

Link direct la acest mesaj

Buna fetele,
V-ati gandit vreodata,in timpul sarcinii,la ce nume va avea bebeul vostru ? Eu am doar 8 saptamani,dar deja ma gandesc la asta destul de des. Voua ce nume va plac? Mie imi place Alexandra sau Mihaela,Raluca pentru fetitza si Alexandru,Andrei,Victor pentru baietzel .
Am un coleg care si-a botezat fetitza Anisia si o colega care are un baietzel Aram.
Cum optati? Pentru nume mai "autohtone" sau nume mai "imprumutate"?

Pupici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela77 spune:

Noi am optat pentru un nume care sa se potriveasca cu numele de familie, sa fie mai rarutz si sa fie usor de pronuntat in orice limba: DAVID. Pt al doilea nume, pt ca vream sa aibe si un nume de sfant, ne vom hotari dupa ce-l vom vedea.. poate vom avea mai multa inspiratie..

Daniela DPN 10 MARTIE 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocoloasha spune:

Frumos nume DAVID.Cred ca cel mai bine ar merge cu MIHAI.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Eu si sotul meu am facut cite o listutza, fiecare cu ce-i place, pe urma am oprit numele comune ambelor liste si asa am ajuns pina la urma la Andrei Stefan.

Gabitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Pentru mine a fost foarte important sa avem numele pregatite din timp Nu a trecut nici o seara in cele 9 luni fara sa nu ne contrazicem la nume, mai ales ca nu stiam daca e sau nu fetita Dar tati a zis clar ca asteapta o micuta Giulia si mi-a placut cum suna, mai ales ca ador limba italiana !

Sarcina usoara in continuare !!!

Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary-Jane spune:

Noi ne-am gindit la primul copil la numele Tudor. Apoi, cu vreo saptamina inainte de nastere, sotul meu s-a razgindit si mi-a propus Dominic. Initial n-am vrut, dar m-a convins. Apoi imediat dupa nastere tot el a propus si Vlad. Asa l-am numit, Dominic Vlad. Al doilea baietel l-am numit dupa nastere, Louis Alaric, primul nume ales de mine (stiam ca si sotul e de acord), al doilea de sot (l-a ales pt ca Alaric, regele vizigotilor, s-a nascut pe teritoriul Daciei, si sa mentina legatura cu Romania, cit de cit). Acum vom avea o fetita si deja ne-am hotarit la nume, definitiv insa abia saptamina trecuta: Silvia Eloise.

Succes cu alesul numelor. Noi am vrut nume care se scriu si se pronunta la fel si-n engleza si-n romana, nimic prea modern, nimic legat de "celebritati".

"Mary-Jane"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

Numele copiilor le-am ales dupa cum am simtit si fiecare dintre ele are o poveste in sufletul meu .
- Alexandru Stefan
- Adela Theodora

Pentru baiat mi-ar fi placut si David , Petru ,Vlad, sau un nume turcesc ( pentru ca aproape toate au o semnificatie )

Pentru fata - Stefania , Ana sau Mara (insa in ebraica insemna "amar" ) .

Apropo - Anisia , din cate stiu , e nume rusesc - asa a chemat-o pe bunica mea ,care a fost o femeie deosebita !

Eu,el(Alex-5ani)si ea(Adela-DPN 11.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

eu am ales pt. baiat numele Codrin inca inainte de a-l concepe ... insa sotul meu nu era prea incintat de Codrin... zicea ca se mai gindeste.
pt fetitza cazusem amindoi de acord asupra numelui Andra, ne placea!

eh, a fost sa fie baietzel si acum am cam ramas pe Codrin, pe al 2-lea nu l-am gasit, desi stim ca vrem sa fie de sfint, deci variantele nu-s prea multe. ce nu-mi place e ca n-am gasit si eu undeva provenienta acestui nume Codrin - pe net am gasit ca nu se stie originea, dar poate veni de la latinescul "quadrat", care insemna patrat... o fi de bine, n-o fi... nus ce sa inteleg cu patratul asta... dar daca nici asta nu e sigur ca de la quadrat vine, nu mai conteaza!...

si acum sincer mai avem maxim o luna si inca nu sintem hotariti daca sa ramina asa sau nu...

Eu si bibisor sapt. 35
Dr. Tutunaru - ELIAS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Numele l-am ales din timpul sarcinii, numai ca l-am schimbat o data...si dupa ce am aflat sexul copilului, i-am vb tot timpul pe nume. Noi am vrut sa fie un nume de sfant,care sa insemne si ceva frumos si am ales Taisia (e pe 8 oct) si Eliana (pt ca s-a nascut cu 2 zile inainte de sf Ilie). Pt al doilea copil cand si daca va veni, vom alege Rebeca(tot din calendar) Ioana sau Daniel Mihnea (se serbeaza de sf Mihai). Ne-am orientat sa fie un nume de sfant, dar nu ff des intalnit, si daca te uiti in calendar, sunt atatea nume de sfinti super, f putin folosite, si nu neaparat "importate" - Anisia e nume de sfant, la fel si Sara, Naomi, Miriam (de la Maria), Teona,Ilinca (de la sf Elena), pt baieti Matia (din calendarul catolic, dar eu am intalnit si o fetita cu numele asta), Elian si in plus Antoniu, Mihail, Calin...sunt fff multe nume frumos, mai putin cunoscute, si cu mai putine sanse sa nimereasca copilul la scoala cu inca 5 cu acelasi nume.

If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

Shobo, intr-adevar nu gasesc Codrin in dictionarul etimologic. De asemenea, cautind "codrin" in internet gasesc numai nume de familie romanesti atasate. De unde presupunerea ca este un nume 100% romanesc, si ca semnificatia lui este legata de ... codru! Cred ca este un nume frumos si chiar romantic.
Oricum nu te lua dupa ce spun ceilalti - daca tie iti place, si iti va placea in continuare si dupa ce nasti, inseamna ca e ok!
Eu personal merg pe superstitia ca si bebe are un cuvint de spus in ce priveste numele. De aceea astept sa-l vad in bratele mele. Atunci sper sa stiu sigur daca numele ales i se potriveste - sau sa-mi dau seama ca bebe ar prefera altceva!! (Stiu mai multe persoane care atunci cind l-au vazut pe bebe au ales un nume la care nu se mai gindisera niciodata pina atunci!)
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Eu nu stiu inca ce o sa am ..fata...baiat. Oricum acasa am o fetitza ... Alexandra Ioana
Acum daca o sa am tot fata...o va chema Bianca Maria (la dorinta fetitzei), iar daca va fi baiat ... il va chema Rares Cristian (imi place Rares la nebunie )
Sotul a acceptat ambele nume...cam greu la baiat, din principiu...pentru ca el vrea tot fata !!!!, dar suntem hotarati asupra numelor.

Ruxel
http://community.webshots.com/user/ruxel100

Mergi la inceput