mamici de ianuarie - februarie (77)
Raspunsuri - Pagina 12
Alina Maria spune:
Fetelor mie mi se intareste burtica foate des astazi astfel incat am impresia ca bb. se incordeaza . Oare sunt chiar contractii nedereroase ori e bb. ?
Da stiu ce e mai bine sa ne odihnim cat de bine putem insa nu e asa de usor .
Sper sa aveti si voi parte de odihna , asa cum puteti !
Alina ,Wichard si bb. 38 saptamani
http://home.wanadoo.nl/w.deroo/
corneliaa spune:
Am vorbit cu Amary la telefon.Sunt acasa, cresc, si e totul super. Doar oboseala mai e singura problema. Spera sa poata gasi putere zilele astea sa intre sa puna pozulicile mult asteptate si sa va mai povesteasca cum a fost.
Coca iese si ea azi din spital. La ea e mai rau cu operatia si cu oboseala dar e foarte fericita de mica printesa asa ca uita de toate.
(39 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
andrutza spune:
Fetele ma bucur ca toata lumea e bine sanatoasa. Eu nu dau nici un semn ca as naste, burtica nu ma doare deloc si ies la plimbare in fiecare zi sa nu intepenesc de tot, doar doar o mai cobori putin. Asta e, se pare ca fetita mea e mai incapatanata decat credeam. Acum mi-e teama si ca e cam marisoara, dar mai ales ca amorteala asta din partea de sus a burtii nu imi trece deloc, ba chiar ma si doare. Cred ca e din cauza ca pielea este intinsa in jos, ca e coborata fetita destul de mult. Ca sa nu mai spun de vergeturi, ca parca mai are putin si mi se rupe pielea
. Asta e, sper sa se termine cat mai repede.
Sunt stresata si de toti cunoscutii care ma suna sa ma intrebe daca am nasctu, si eu le spun ca nu, si ma intreaba dar ce astepti, hai ca vrem sa petrecem, hai ca vrem sa bem etc. Sotul meu le-a promis petrecere in noaptea in care o sa nasc. Sunt super stresata.
Scuze daca v-am plictisit, nu mai stiu cu cine sa vorbesc si sunt cu moralul cam jos. Asta e, mi-a venit si mie randul :D]
Andrutza si bebelusa 
39+ sapt. - dr. Tutunaru - Elias DPN 13-15 ian. 2005
http://photos.yahoo.com/andrapg
Alina Maria spune:
Draga Andruta stiu ca esti stresata , eu zic ca ar fi mai bine sa-i spui sotului ca nu e chiar momentul de petrecere imediat dupa nastere si ca mai bine petreceti cand vei fii si tu in stare.
Tu vei fii obosita si cu dureri de tot felul , el trebuie sa fie alaturi de tine si nu de prieteni. Eu stiu ca in ro. se obisnuieste sa se inbete , cica de fericire , dar mai sunt si alte feluri de a sarbatorii .
Cat despre cei care suna , eu zic sa le spui calm ca fetita vine cand vrea ea si nu cand vrem 'noi' .
Ai grija de tine si fi linistita , ea va veni la un ceas fermecat , ora si ziua ei speciala .
Alina Maria spune:
Mai dar nu mai e nimeni pe aici , am ramas singurica ? speram sa inteleg de la voi cat mai multe despre contractii nedureroase.
Sa va spun de ce, astazi mi s-a intarit burtica mai mult sus decat jos , de putem sa vad liniile bb.
Sunt astea contractii ? asta inseamna ca se apropie timpul de nastere , de contractiile dureroase ?
kita spune:
Ok, Ok! nu vreau sa o iau inaintea celor ce au DPN zilele astea, insa spuneti-mi daca este distanta mare intre perioada de inceput a eliminarii dopului gelatinos si ruperea apei, respectiv inceperea contractiilor periodice specifice nasterii!
Astazi nu mai puteam sa merg nici dintr-o camera in alta, pentru ca aveam intepaturi in perieu, la toaleta simt ca nu mai am control asupra muschilor perineului, si am gasit si o secretie rozalie-portocalie care pana in acum nu era deloc prezenta!
Asta sa fie oare ca incep sa elimin dopul acela?
Oricum bebele meu e vioi, da din picioruse zdravan de tot; cred ca nu isi pastreaza fortele pentru nastere, deci inca nu mi se apropie nasterea, NU-i ASA?, caci pana la DPN mai am 33 de zile...
Kita
ixxi spune:
Se pare ca am inceput si eu sa am insomnii....
Alina Maria Contractiile nedureroase sunt acelea cand se intareste burtica fara se te doara, dar sa vezi cand se intareste si te doare.......eu cel putin simt ca se strange asa de tare incat o sa explodez. Si bebita nea se aseaza cand in stanga, cand in dreapta sau sta intr/o parte si impige cu picioarele in partea cealalta, toate astea in timp ce burtica este ca un pietroi. In acele momente efectiv se simte cu ce impinge, mana, picior, popou.
Kita eu stiu ca de cand se pierde dopul si pana nasti poate dura 1-2 zile pana la 2 sapt. Membranele se rup cand esti deja colul a inceput sa se dilate. Daca pierzi dopul nu este neaparata nevoie sa ti se rupa si membranele. Cel putin asa stiu eu...
ixxi si
piersicuta 35+
dr Ludmila Calaras
http://community.webshots.com/user/ixxi
crinuta spune:
Kita, stiu despre ce vorbesti. Mie mi-a aparut secretia asta in timpul declansarii dupa tuseusi, si abia a doua zi am pierdut dopul pe care credeam eu ca l-am pierdut 2-3 saptamani in urma. Ei bine, acela a nu a fost dopul.
Acesta l-am pierdut la toaleta, deci am avut 1 sec timp sa il vad: era mare, maroniu. Cu toate astea nu mi s-a rupt apa si nici nu m-am mai dilatat. In rest stiti povestea.
Ana Maria, si Rayan de ieri se intoarce singur in patut.Il pun pe o parte si il gasesc pe spate, iar cand plange si eu nu vin imediat il gasesc in cu totul alta pozitite decat la inceput.
Sa nu mai vorbesc ca isi scoate singur ciorapeii. Nu ii plac nici ciorapei, nici manusi, nici caciulita ( de altfel nu ii pun caciula deloc in casa), seama cu mami lui.
Crinuta si micutul Rayan
NataliaS spune:
Feteleeeeeee am sa va dau o veste, cu intarziere, deoarece nu am reusit sa ma conectez ieri:
Mona a nascut aseara la ora 19 un baietel – Mihai de 4 kg si 55 cm. Sunt bine sanatosi amandoi , iar restul amanuntelor vi le va da proaspata mamica.
FELICITARI!!! Fetelor care au nascut zilele astea! Sa va traiasca minunile , sa creasca mari, sa fie sanatosi, frumosi si norocosi si sa va aduca numai bucurii!
Buburuza mea nu stiu ce are, dar azi noapte nu m-a lasat sa dorm mai deloc, nu-i mai convine nici o pozitie, nu pot sa stau pe nici o parte mai mult de 10-15 min…si in conditiile astea mai dormi daca poti.
Stau in asteptare, sa treaca 10 zile de la contractile de saptamana trecuta… asa zic medicii ca in 7-10 zile de la un travaliu fals se instaleaza cel adevarat…will see…daca nu inseamna ca mai am cateva zile bune de asteptat.
Pupicuti,
Natalia si buburuza – 39 sapt
kita spune:
Crinuta, Ixxi, multumesc de raspunsuri. M-ati mai linistit! Inseamna ca nu trebuie sa mai bag in seama culoarea secretiei si gata, scap de griji
.
Felicitari MONA, sa -ti traiasca MIHAI si sa va bucurati de el.
Mai dar ce lungan voinic v-a adus barza!
Kita (Alina)