Fotografi si cameramani (2)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cva_claudiu spune:

Pai sa vedem, daca vorbim doar de filmat (adica manopera) 150-200 ar fi un pret real acceptabil. Camera semipro sau pro (dsr170-300) calitate digitala plus cameraman profesionist??? pt acest tip de evenimente este cel care are recomandari in domeniu (nu cei care lucreaza in televiziuni, deoarece aici nu putem folosi oamenii care fac reportaje, stiri, sau studio --- este o alta abordare a modului de lucru, cum spuneam... o viziune proprie a evenimentului). Pe langa aceste costuri mai avem: materialul brut (daca vrei sa pastrezi casetele/dvd), montajul si eventual copiile acestora. Atentie la cei care merg sub "pretul pietei" adica sunt ceva mai ieftini... ori nu au calitate, ori nu lucreaza asa ceva si fac doar o spaga mica la o nunta cand prind si ei... Lamurit, cat de cat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucah spune:

Cam 230 -250 euro - filmat + montaj

Si de-as avea darul prorociei si tainele toate le-as cunoaste si de-as avea atata credinta incat sa mut si muntii din loc iar dragoste nu am...nimic nu am!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu300 spune:

Din ce am auzit eu, in jur de 8.000.000 se ia de catre un cameraman cu mofturi. Daca fac un calcul imi da vreo 230.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M. Gina spune:

Daca un cameraman bun cu aparatura serioasa ia cam 150-200 euro doar pe filmare, depinde si cat de bun, recomandat si respectiv solicitat este. Camerele semipro si pro sunt din cate stiu eu in gama de 3000-5000 de dolari, nu claudiu ?
Dupa aia mai depinde daca unii vin cu taxiul si cu camera de gat, sau trag dubita la scara si descarca echipamentele, monteaza lumini etc
Nu mai punem la calcul ca unii lucreaza la doua sau chiar mai multe camere.

Daca doresti si un montaj muncit, cu generic, videoclip, capitole pe DVD, copieri, brutul pe caseta, coperti samd, cred ca poti sa mai adaugi un 200-300 euro, avand in vedere ca la asa ceva poti sa astepti manopera inca doua-trei saptamani dupa nunta... dar si montajul asta poate sa fie facut standard ca pe banda rulanta, plin de efecte kitchoase, sau sa fie elegant si personalizat dupa gustul si preferintele clientului, folosindu-se in acest sens pozele digitale de la fotograf si muzica aleasa de miri. Poti sa ai o selectie atent realizata de momente interesante in 2-3 ore de film, sau 6-8 ore filmate "la kilogram" si aruncate gramada acolo, de te plictisesti si nu mai gasesti niciodata a doua oara rabdarea sa vizionezi tot mormanul de casete.

Si la fotografi am vazut ca exista stilul foto-reporter de ziar si echipe care aduc la biserica cu jumatate de ora inainte stativele cu umbrelute ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

quote:
Originally posted by radu300

Din ce am auzit eu, in jur de 8.000.000 se ia de catre un cameraman cu mofturi. Daca fac un calcul imi da vreo 230.

In Tg-Mures, nu stii pe cineva sa-mi recomanzi?

Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!

Oana & Marius
Wedding Day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

quote:
Originally posted by Raza de soare
Ok, am inteles... oricum, eu mi-am spus parerea, ca parca asa e pe aici... parerile sunt impartite si respectate, nu ? chiar daca nu convin, uneori...
Dar in acelasi timp, observ ca nimeni nu a vazut ca de fapt, eu am pus o intrebare... toata lumea m-a " urecheat "...

Of, fetita mica.....nu te-a urechiat fata...la fel ca si tine, miam spus parerea..si nu-i nevoie de steag alb, caci, nimeni nu s-a certat cu nimeni!!!
Scumpicel Razos, ce esti!

Krelia...viitoare printzesita
Un cerc de prieteni nu se face cu compasul.
26 august 2006

"Si daca ramuri bat in geam...de ce nu tai copacul...?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sarah2005 spune:

hello-hello,
va rog mult, cine poate sa imi dea si mie pe PM detalii calitate/pret pentru fotografii pe care i-au folosit (si o adresa de contact, ceva), as vrea sa imi fac o idee. Am aflat cate ceva citind acest topic - multumiri! - dar as vrea sa compar mai multe variante. Va multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

In weekend voi fi fotograful principal la nunta unui prieten !
Desi am mai facut poze si pana acum si nu putine, sunt un pic stresat de noua postura, pentru ca simt o responsabilitate foarte mare. Cu exceptia corpului aparatului foto digital SLR, am back-up la tot (obiective, baterii...), dar am si un aparat cu film (Zenit SLR) - asta este partea mare a stresului - lipsa unui al doilea aparat digital.
M-am gandit sa fac drept cadou mirilor un album cu fotografiile de la nunta in format 13x18 (care sper sa iasa cat mai bine) plus Cd-uri sau DVD cu pozele digitale. Ce parere aveti ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu300 spune:

E o idee super M34. Nu vad la ce ti-ar trebui back-up si la body, atat timp cat ai un al doilea aparat la dispozitie (si sa fim seriosi, Zenitul este un aparat suficient de bun ca sa dea clasa multor pocnitori din ziua de azi cu pretentii de aparat foto). Unde ai nunta (cununie, etc) sa vedem poate te ajut cu ceva locatii pentru sedinta foto? Daca ai nevoie de orice fel de ajutor nu te sfii. Mult succes. P.S. Ce obiectiv /obiective o sa ai la dispozitie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Multumesc mult Radu.
Imi trebuie back-up la body in ideea ca al meu ar putea pati ceva (cred ca este mai mult psihologic...).
Aparatul principal pe care contez este Canon EOS 300D, am obiective Canon 18-55 (cel care se vinde cu aparatul), Sigma 18-125 (cred ca pe acesta o sa il tin pe aparat si pe celalalt de rezerva) si mai am un Sigma 70-300 pe care nu cred ca o sa il iau. Mai pot imprumuta cateva, cel mai interesant de adaugat imi pare a fi 50/1.8 pentru luminozitate, dar nu am experimentat cu el inainte si nu cred ca este cazul sa fac experiente prea multe, poate altadata, cand voi fi mana a doua (acum numai daca o sa am mai multe minute libere la dispozitie).
Am si memorie suficienta, pentru ca am cumparat un dispozitiv micut care copiaza CF pe un HDD.
Zenitul are un singur obiectiv fix de 50mm. Sunt de acord ca este mult peste "sapunierele cu blit", dar nu ma mai simt confortabil pe film, la el va trebui sa stau sa reglez expunerea la fiecare poza pe baza tabelei blitzului. In plus, ar trebui sa cumpar multe filme, pe care nu stiu daca le voi mai utiliza in viitor.

Cununia si petrecerea vor fi in zona Militari, spre iesirea Bucuresti-Pitesti.
Am citit o despte fotografia la nunta, am si fost la cateva nunti si botezuri unde am facut poze bunicele (dupa parerea prietenilor), dar acum este altceva, pentru ca nu mai exista un alt fotograf principal pe seama caruia sa cada totul...

Mergi la inceput