Mamici de mai-iunie 2005 (19)
Raspunsuri - Pagina 9
Cornelia spune:
Buna dimineata!
Va rog, spuneti-mi si mie stiti daca am vreo sansa sa imi fac programare la eco maine la Iosup la Diagnosis sau CMU. Aveti telefoanele la indemana?
Nu s-a intamplat nimic, dar doar am aflat ca o sa ajung maine in Bucuresti.
Multumesc.
Cornelia
(22 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)
at andreea spune:
Intalniri in Bucuresti, nunti in Bucuresti, toate is in Bucuresti... bai, ce plictiseala in Clujul asta. 
Apropo de popi, ca nu stiu cine a zis ca sunt batuti in cap: pai cand fac chestii din acestea, nu merita sa-si atribuie drepturi si titulaturi divine.
Andreea si Emma sau Thomas de 22 saptamani (24 de la UM)
crissi spune:
tare faza cu naturalu' , Sperantza... pin' la urma e exact cum zici tu... important e sa fie bine, si nu ce nume poarta bunicu' sau nu mai stiu cine...oricum , de cite ori aduce tati vorba de acte, imi piere zimbetu' si ma uit ca muta la gard...![]()
crissi
Mickyyy spune:
aaaa...mi-am adus aminte de singurul loc unde am avut probleme....la maternitate.
Si eu mi-am pastrat numele dupa divort (din comoditate, sa nu-mi mai schimb actele din nou) iar cand am fost sa declar copilul la spital mi-au cerut buletinul si certificatul meu de nastere. Normal ca numele nu coincideau asa ca mi-au cerut si hartia de divort, pe care eu normal ca nu fusesem sa o ridic de la tribunal ca n-am avut nevoie de ea pana atunci. Si uite-asa incepe distractia.... neavand dovada ca's divortata voiau sa treaca bebelusu pe numele fostului sot, chiar daca eu eram de mana cu taticul care venise sa-si recunoasca odorul. In fine, le explic ca ex-ul n-are nici o treaba, alea nu si nu sa le aduc hotararea de divort ca altfel nu-mi dau drumu din spital cu copilul ca nu-l pot inregistra. Eu le explic ca nu pot sa le aduc hotararea de divort ca aia se ridica doar personal (il trimisesem pe barbata-meu sa incerce sa o ia, numai ca n-au vreut sa i-o dea) ori daca ele ma tin in spital eu n-am cum sa iau hartia. Si uite-asa ne-am tot ciondanit noi acolo...pana la urma am semnat o declaratie pe propria raspundere, am plecat cu bebelusul din spital neinregistrat iar o saptamana mai tarziu umblam de nebuna pe holurile tribunalului sa-mi scot hotararea de divort. Intr-un final s-a rezolvat totul, dar daca mai sunt fete in situatia mea e bine sa stie din timp ce le asteapta si sa se pregateasca cu hartiile, ca nu-i deloc placut sa te plimbi lauza prin spitale si tribunale.
Oricum eu am avut noroc ca divortul meu era vechi, era o tipa la mamici de martie-aprilie era deja gravida (cu altcineva, bineinteles) cand divortase (s-a pronuntat mai tarziu hotararea) si aia la spital i-au trecut copilul pe numele ex-ului ca cica legal erau casatoriti la momentul respectiv si a trebuit sa umble o gramada prin tribunale si procese dupa ca sa-l poata schimba de pe numele fostului pe al actualului.
Asta-i cea mai mare tampenie care se poate intampla in Romania, vine tatal sa-si recunoasca copilu si aia acolo nu vor sa-l lase, ba chiar mai mult il trec pe numele altcuiva care nu numai ca nu-i tatal, dar nici nu vrea sa-l recunoasca.
Asa ca in concluzie, hartiile mai mult te-ncurca
Mickyyy
si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
nefertari spune:
Hai ca ne-am gasit !
Daca incep sa spun si eu povestea mea , iese un adevarat roman - si asta doar din episodul cu casatoriile si nasterea !
Poate compilam ceva si scoatem o telenovela !!!!
Oricum , la mine cea mai tare faza ramane cu ofiterul de stare civila , de la a 2-a casatorie , care a constatat ca nu am stampile pe hotararea de divort . Noi eram in febra pregatirilor si ala imi zice ca daca intr-o saptamana nu-i aduc docomentul in regula nu ne casatoreste 
Eu,el(Alex-5ani)si ea(Adela-DPN 11.05.2005)
crissi spune:
ce misto treaba , sa se trezeasca ex-ul cu un bebeu' cadou pe cap
, mor de ras... actu' de divort il am , ca nu stiu la ce mi a trebuit atunci, demult... iar cu ex-u' am ramas prieteni buni... , doar ca daca s ar intimpla asha ceva , cred ca ar trebui sa ma inscriu la topicu' ala cu cotonogeala in cuplu'...
, ca ar turba tati al nostru'...
crissi
at andreea spune:
Ce aiurea cu numele fostului.
Crissi, daca te sperie ideea, nu te marita si gata. Stiu ca in societatea noastra se tot vehiculeaza ideea ca ti-ai atins scopul in viata daca esti casatorit/casatorita, dar sunt cazuri in care e mai bine sa nu inchei nici un fel de acte.
De asta zic eu ca e buna libertatea-sa testezi, sa incerci, sa ai timp sa te gandesti daca vrei sa nu sa te casatoresti.
Noi acum suntem intr-o situatie perversa: nasii nostri se indreapta spre divort. Au o fetita de 9 ani care deja isi da seama ce se intampla. Se pare ca exista o problema de vreo 10 ani cu bautura-la el. De aici-suspendari de carnete de conducere, banii dusi pe bere, etc.
Acuma nasa i se spovedeste la barbatu-meu ca vor sa divorteze, la mine n-are tupeu ca eu i-as fi zis ca de ca a durat asa mult pana sa ia o decizie. Sunt mai mult de 10 ani de cand au aceste problemele astea si noi nu am stiut nimic, cum ca lucrurile ar fi atat de grave.
Singura mea parere este ca poate daca ar fi avut libertatea sa stea vreo 3-4 ani impreuna inainte de a se casatori, sigur lucrurile le erau mai clare.
Dragostea este un lucru extraordinar, dar trebuie timp si luciditate pentru decizii de tipul asta.
Si pana la urma, mai bine divortul decat sa vezi zi de zi pe cineva pe care nu-l suporti.
Andreea si Emma sau Thomas de 22 saptamani (24 de la UM)
sperantza nu moare spune:
crissi, la noi e invers, eu spun si raspun, iar tati nu se opune, "cum vrei tu, tu hotarasti", si e foarte incantat "ca-l iau", iar eu hotarasc, si-l intreb si pe el la sfarsit daca are ceva impotriva, ce sa mai spuna bietu' de el?
Sperantza nu moare
DPN 26 iun 2005
mygirl spune:
Fetelor, trebuie sa ma laud si eu! Ieri am implinit 27 de ani!!! Cel mai frumos cadou l-am primit de la bebica mea, care a dat din picioruse toata ziua. Referitor la haine ptr gravide - sa va vand un pont. Cand am avut drum la Bucuresti, am intrat la Miniprix in Romana - am gasit acolo pantaloni f draguti, unii ptr gravide- cu marsupiu, dar si blugi si raiati elastici, nr mai mari, foarte draguti si convenabili. Eu, de ex, mi-am luat o pereche de blugi elastici, mulati sus si un pic evazati jos, care au talie joasa si in loc de bentita ptr curea au un elastic lat, cu dungi rorii si albe. Am dat 420 mii pe ei. Asa ca, dc aveti rabdare sa rascoliti prin mormanele de haine de acolo, puteti gasi lucruri frumoase si convenabile. Eu am facut furori in pantalonasii mei.
Tb sa recunosc cu rusine ca azi am mancat singura o cutie intreaga de bomboane. Mi-am servit colegii si, ptr ca am ramas cu o cutie plina, tot citind pe forum...mai luam o bomboana....pana n-a mai ramas nici una...rusinica...dar oricum nu se mai cunoaste un strat in plus...nu-i asa?
Mygirl & Alexandra(22sapt+)