Declaratia de scoatere a copilului din tara

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Berdei Aurora spune:

quote:
Initial creeata de sinzi_ana

A trebuit sa imi schimb pasaportul, si l-am trecut pe David pe pasaportul meu. Acum am inteles ca in cazul asta, daca vreau sa plec doar eu cu el din tara imi trebuie un act legalizat semnat de sotul meu ca e de acord. Cand aveam pasaport separat la vama nu mi-a cerut nimeni nimic.
Eu am rezidenta permanenta in uk si la vara eu si David vom pleca acolo, pb este ca in primavara sotul meu trebuie sa plece cateva luni si nu o sa fie acasa inainte de plecarea noastra.
Declaratia de scoatere a copilului din tara se poate face si inainte sa cumperi biletele de avion, cand inca nu stii data exacta a plecarii?
Adica poate sa imi lase o declaratie cu 2-3 luni inainte sa plecam?
In ce consta declaratia?

Sinzi si David
Vacanta noastra de iarna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Berdei Aurora spune:

Salut,

din căte știu eu, trebuie să faci acea declarație la notariat și soțul trebuie să fie prezent, cel puțin așa mi s-a spus cînd m-am interesat, atunci când este trecut doar în pașaportul tău. Dar cel mai avantajos este ca micuțul să fie trecut în ambele pasapoarte și în cazul ăsta nu aveți nevoie de nici o declarație nici din partea ta și nici din partea soțului, iar la vamă nu te întreabă de declarație, ci dacă copilul te însoțește, în momentul în care observă că în pașaportul tău este trecut un copil.
Mult succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Sinziana, si eu trebuie sa-mi schimb pasaportul vara asta (e de tip vechi), iar Robert e trecut pe el de cand s-a nascut. Treaba asta o s-o fac in Romania sau o sa dau procura cuiva. La serviciul de pasapoarte unde ai fost aveai si posibilitatea sa-i faci lui David pasaport separat? Acum 1 an am incercat in Iasi dar nu mi-au aprobat cererea. O fi la fel peste tot sau depinde de laun judet la altul?
Oare ii pot face copilului pasaport individual? Din cauza tipului nostru de viza (Green Card), consulatul de aici nu se poate ocupa de acte, asa ca ne trimit acasa s-o rezolvam.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

Cristina_C si noi mergem in primavara asta in tara sa ne schimbam pasaportul.Suntem aici cu Green Card si doar in Ro putem rezolva, asa ni s-a spus de aici!

Sunt curioasa da o sa-i fac pas separat bebeului meu!

puuup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Cand mi-am reinnoit pasaportul nu puteai sa ii faci pasaport separat copilului...
Acum se pare ca poti...
Nu mai inteleg nimic nici eu.
Mi-au fost furate actele si cand mi-am depus pentru noul pasaport (acum o sapt) nu am putut sa ii fac pasaport separat lui David.
Acum nu stiu de ce depinde...

Sinzi si David
David la 1an si 11 luni Noi - noute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacaravia spune:

eu am facut pasaport individual micutului in decembrie 2004 in Bucuresti (cind el avea 2 luni). E adevarat ca trebuie sa ai un motiv. Noi am atasat la cerere copii dupa actele de rezidenta canadiana (ale mele si ale sotului) si am dat o declaratie conform careia copilul ramanea in tara sa fie crescut de bunici iar noi urma sa ne intoarcem in Canada. Pasaportul individual il ceream pentru a putea calatori impreuna cu bunica in vacanta catre Canada. Initial a fost respinsa cererea pentru ca nu trecusem numele bunicii..., dar dupa completare a fost OK. Despre declaratia de scos copilul din tara la serviciul pasapoarte ni s-a spus sa sunam la 9xx (nu mai retin numarul) - serviciul de frontiera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

eu i-am facut baieteluilui meu cel mare pasaport individual, am fost cu taticul, ptr ca pe site-ul pasapoarte scria ca poate sa dea declaratie ca e de accord cu pasaport individual in fata lucratorului de acolo.Cand am ajuns in fata ne-au zis ca trebuie declaratie la notar cu accordul amandoura , cu motivele ptr care se solicita pasaport individual,cand am spus ca urmeaza ca eu sa ma stabilesc prin casatorie in Belgia si ca copilul va ramane in Ro mi-au spus ca atunci de ce nu vine taticul cu el( suntem noi prieteni buni acum dar cum sa il aduc in casa mea linga sotul meu?)....norocul nostru a fost ca piticu e scolar in cl 1 la LICEUL DE MUZICA "George Enescu" si am rezolvat-o cu adeverinta de la scoala( deoarece copii pot calatorii cu scoala la festivaluri).Acum nu stiu daca avand declaratia ca e de accord cu pasaportul pot sa il scot pe pitic din tara!!Stie cumva cineva in situatia in care vreau ca piticu sa ma viziteze cu fratele sau mama mea , unde as putea sa fac declaratia?La notar aici sau la consulat?

Sa auzim numai de bine !

Alessia dnp 25.02.2005,bb si Sebicelul Purcelu (16.01.1998)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Trebuie declaratie la notariat in care se specifica perioada in care urmeaza a fi facuta calatoria si destinatia calatoriei.

Eu am facut declaratie prin aprilie 2003 iar copilul a fost cu tatal in Italia in august 2003. Pe declaratie am scris toata perioada cat eu eram in Italia (6 luni) ca cine stie ce se intampla si poate era nevoie sau ne convenea sa stam mai mult impreuna.

Textul era deja pregatit de notar...asha ca nu shtiu ce sa zic.

Pupici,

Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 15 saptamani (DPN 1 august)

Mergi la inceput