Declaratia de scoatere a copilului din tara
A trebuit sa imi schimb pasaportul, si l-am trecut pe David pe pasaportul meu. Acum am inteles ca in cazul asta, daca vreau sa plec doar eu cu el din tara imi trebuie un act legalizat semnat de sotul meu ca e de acord. Cand aveam pasaport separat la vama nu mi-a cerut nimeni nimic.
Eu am rezidenta permanenta in uk si la vara eu si David vom pleca acolo, pb este ca in primavara sotul meu trebuie sa plece cateva luni si nu o sa fie acasa inainte de plecarea noastra.
Declaratia de scoatere a copilului din tara se poate face si inainte sa cumperi biletele de avion, cand inca nu stii data exacta a plecarii?
Adica poate sa imi lase o declaratie cu 2-3 luni inainte sa plecam?
In ce consta declaratia?
Sinzi si David
Vacanta noastra de iarna
Raspunsuri
sinzi_ana spune:
Nu a facut nimeni o dclaratie de scoatere a copilului din tara?
Sinzi si David
Vacanta noastra de iarna
Freia spune:
Sanzi eu am facut declaratie de scoatere a copilului din tzara. Am facut-o pe 4 luni pt ca nu stiam data execat a intoarcerii in tzara.
Poti sa o faci ininte de a pleca, deci dupa ce ti-ai cumparat biletele de avion. Ai nevoie de tatal copilului sa semneze actele. Poate merge si fara tine la eliberarea acestui act.
Daca vrei textul declartiei ti-l pot transcrie...
succes,
Freia si Alexa
sinzi_ana spune:
Da Freia, te rog, daca ai timp...
Deci RAdu poate sa imi dea declaratia cu cateva luni inaite de plecare fara sa treaca data exacta a plecarii pe declaratie!
Multam mult
Sinzi si David
Vacanta noastra de iarna
ticka spune:
Si eu am facut decalaratie de scoatere a copilului din tara. Alexandra are si ea pasaport si pleca cu taica-su la bunici cu masina. Noi suntem cetateni romani. Declaratia am facut-o la notar, am fost cu pasapoartele tuturor, certificatul de nastere a Alexandrei, certificatul de casatorie si cu buletinul meu. Nu mai tin minte ce acte mi-au trebuit, dar m-am inarmat cu tot ce aveam si copii xerox ca sa nu fac 2 drumuri. N-a fost nevoie de prezenta sotului, pentru ca declaratia o dadeam eu. Poti s-o faci pe ce termen vrei, la notar mi-au zis ca nu fac pe o perioada mai mare de un an. Eu o facusem pentru 6 luni ( era mai si declaratia expira in decembrie). Succes!
ticka spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
Da Freia, te rog, daca ai timp...
Deci RAdu poate sa imi dea declaratia cu cateva luni inaite de plecare fara sa treaca data exacta a plecarii pe declaratie!Multam mult
Sinzi si David
Vacanta noastra de iarna
Sorry, revin cu detalii: La data plecarii am scris intre iunie 2004 si decembrie 2004.
Cat despre textul declaratiei - cei de la notariat il aveau.
roxy spune:
cristi al meu este trecut pe pasaportul meu,si am iesit de multe ori cu el din tara pe ruta germania -romania dar nu m-a intrebat nimeni la vama de o declaratie comform careia sotul meu ar fi de acord sa scot copilul din tara.Am avuit nevoie de aprobarea lui sa trec copilul pe pasaportul meu ,dar altfel nu .Acum sunt eu in ceata...
Roxy mamica lui Cristi (4 ani jumate)
huianur
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy
ticka spune:
Roxy, sotul meu a fost plecat de cateva ori singur cu Alexandra, eu am fost plecata o singura data. La vama o singura data l-au intrebat pe sotul meu daca are declaratie de la sotie, cand a zis ca are nu i-au mai cerut-o. Asa ca...mai bine o ai la tine decat sa ti-o ceara si sa nu o ai. Ori noi am fost plecati cu trenul si cu masina. Nu stiu cum e cand pleci cu avionul...
Daneza 13 spune:
Buna
si eu am avut nevoie de Declaratie de scoatere a copilului din tara.Am calatorit cu avionul catre Canada la sotul meu.Copilul are pasaport canadian.In baza declaratiei trimisa de sot catre mine(sotul era deja in Ca.), am obtinut viza de iesire din tara pentru copil(fiind considerat cetatean strain chiar daca s-a nascut in Ro.),de la Autoritatea pentru straini,si care mi-a fost ceruta la aeroportul Otopeni.
Danasi ei frumos Tody
DidiAlex spune:
pana la urma stie cineva cum e corect.
mie mi-a cerut doar declaratia de a-l trece in pasaportul meu.
si la iesirea din tara, la aeroport nu m-a intrebat nimeni nimic.
Diadi