cand considerati ca barbatul este zgarcit?
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
cipcipcip spune:
Aoleu, am oroare maaaare de zgirciti. Cei mai scirbosi sint aia care au de unde dar cind cheltuie ceva cu tine ii doare sufletul de fiecare euro. dar de obicei ii prinzi imediat ca se strofoaca sa nu mearga in locuri scumpe, se instaleaza la tine cu un film video ca sa nu iasa in oras etc.
Eu sint de parere ca barbatul trebuie sa plateasca macar la primele intilniri, nu am pretentia sa ma duca in locuri scumpe, dar sa nu ma puna sa-mi platesc consumatia dupa ce ma invita el
Al meu sot nu e deloc zgircit, din contra, cred ca e cel mai generos barbat din citi am cunoscut eu, dar la inceput tare "nepriceput" era, ca sa zic asa. Ma ducea in restaurante scumpe si ma lasa sa platesc nota de plata, ca si eu aveam servici si ma gindeam ca trebuie sa platesc si eu (asta dupa ce iesisem de citeva ori), dar ma trezeam ca plateam note de plata care erau mult prea mari pentru mine, iar el ma lasa sa platesc cu seninatate. Dupa citeva sapt ramasesem fara nici o letcaie in buzunar ca de, nu voiam sa creada ca sint profitoare sau mai stiu eu ce. Pina la urma m-am enervat si l-am pus la categoria zgirciti de-si maninca de sub unghii, noroc cu prietena mea care mi-a zis sa mai am rabdare cu el. Intr-adevar, cind a fost sigur pe relatia noastra, s-a schimbat radical si acum nu se mai pune problema zgirceniei.
Mey, cred ca cei mai zgirciti barbati pe lumea asta sint suedezii...Iesi cu ei la o cafea si te lasa sa-ti platesti cafeaua, pe bune daca va mint.
Io nu stiu, dar cred ca asa e traditia in toata lumea asta, ca barbatul sa plateasca consumatia macar la inceput, mai ales daca e el cel care face invitatia.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Felicity spune:
despre ce barbati vorbim aici?
ca daca vorbim la modul general, nu mi se pare normal ca un coleg de servici sa-mi plateasca mie cafeaua, chiar daca zice el...hai sa bem o cafea.
daca vorbim de partenerii de viata sau de prietenii cu care suntem implicati romantic, atunci e altceva.
cred ca primele dati ar trebui sa plateasca barbatii, insa nu-s de parerea ca ar trebui sa plateasca doar ei. si nici nu-s de parerea ca daca ceva e foarte scump, e neparat si cel mai bun. sau ca e zgarcit daca vine cu o caseta video sa o vedem impreuna. mi se pare chiar romantic ca isi doreste intimitate in doi si stiu ca in vremurile tineretii noastre...adoram sa stam unul intr-altul departe de ochii tuturor. ba chiar ne piteam de oameni ca sa ne pupam indelung. ce vremuri
eu cred ca putin iti pasa de bani si unde te duce daca esti topita dupa el!!!!
dar...
am intalnit si barbati si femei zgarcite, si mi se pare ceva ingrozitor.
nu erau zgarciti cu mine, erau zgarciti cu ei insisi...mergeam cu o prietena la restaurant (ca ea insista sa mergem undeva sa vorbim ca avea probleme cu sotul) si cand ajungeam acolo imi spunea...comanda tu ca eu nu imi iau nimic si manca chips and salsa ca erau gratis . era femeie nu barbat...de ce discutam doar despre barbati zgarciti?
apoi am un amic care umbla sa se insoare, si cunoastea tot felul de femei (pe net) si se ducea acasa si ce credeti le lua? un pachet de tic tac hahahaha si un esantion de parfum care era free si ala.
cipcipcip spune:
quote:
Originally posted by Felicity
despre ce barbati vorbim aici?
ca daca vorbim la modul general, nu mi se pare normal ca un coleg de servici sa-mi plateasca mie cafeaua, chiar daca zice el...hai sa bem o cafea.
daca vorbim de partenerii de viata sau de prietenii cu care suntem implicati romantic, atunci e altceva.
cred ca primele dati ar trebui sa plateasca barbatii, insa nu-s de parerea ca ar trebui sa plateasca doar ei. si nici nu-s de parerea ca daca ceva e foarte scump, e neparat si cel mai bun. sau ca e zgarcit daca vine cu o caseta video sa o vedem impreuna. mi se pare chiar romantic ca isi doreste intimitate in doi si stiu ca in vremurile tineretii noastre...adoram sa stam unul intr-altul departe de ochii tuturor. ba chiar ne piteam de oameni ca sa ne pupam indelung. ce vremuri
eu cred ca putin iti pasa de bani si unde te duce daca esti topita dupa el!!!!
dar...
Daca te referi la mesajul meu, e clara ca ma refeream la barbatii cu potential romantic, ca doar nu crezi ca astept sa-mi plateasca colegii cafeaua la servici
![](bang.gif)
Referitor la caseta video, nu mi se pare potrivit ca un barbat sa se infiinteze la mie acasa simbata seara cu chips si caseta video atita timp cit sintem la inceput si noi nici macar n-am iesit la restaurant pina la data respectiva si nici macar nu sintem intimi unul cu altul. Chestia cu caseta e un trick de a nu cheltui bani cu tine si a fi si aproape de...pat. Iti spun sigur ca e foarte raspindit la barbatii zgirciti, am auzit muuuulte povesti din-astea.
Felicity spune:
cicpicip, m-ai derutat ca pe de o parte zici despre al tau sotz...pe de alta de suedezii cu care iesi la cafea. aici m-ai pierdut.
cipcipcip, eu nu stiu despre ce zici tu, dar mai degraba gasesti usha restaurantului, decat adresa cuiva.
mi-e greu sa cred ca te poti trezi cu cineva la usa, cu care nu ai atins un anumit nivel de cunoastere si pe care nu tu insuti l-ai invitat in prealabil.
si e foarte "normal" in cultura noastra romaneasca sa plateasca el...ca probabil ai auzit notiunea de a plati nemteste.
cipcipcip spune:
quote:
Originally posted by Felicity
cicpicip, m-ai derutat ca pe de o parte zici despre al tau sotz...pe de alta de suedezii cu care iesi la cafea. aici m-ai pierdut.
cipcipcip, eu nu stiu despre ce zici tu, dar mai degraba gasesti usha restaurantului, decat adresa cuiva.
mi-e greu sa cred ca te poti trezi cu cineva la usa, cu care nu ai atins un anumit nivel de cunoastere si pe care nu tu insuti l-ai invitat in prealabil.
si e foarte "normal" in cultura noastra romaneasca sa plateasca el...ca probabil ai auzit notiunea de a plati nemteste.
sorry, poate nu scriu io prea clar.
oricum, tupeisti din-aia cu caseta video sint destui. cel de care vorbeam eu ma suna si-mi zicea ca e prin apropiere (lucra aproape de unde stateam eu) si ca trece pe la mine, io ziceam ok, ca doar puteam sa-i dau omului un drink si sa stau putin la taclale si ma trezeam cu casete video si vrajeli, na, iti spun eu ca e posibil
![](radtare.gif)
anka1 spune:
Sotul meu este un om foarte generos. Eu nu cred ca as putea trai cu un om zgircit, nu am fi compatibili, cred ca ne-am certa mereu pe nimicuri. Dar cunosc cupluri in care amindoi sunt zgirciti si se inteleg de minune. Isi cumpara o singura inghetata cind merg la resturant (ca de ce sa dea banii pe doua??), desi se vede pe fata lor ca ar minca 4 nu una...Oricum ei par sa se simta bine impreuna.
Bine ca nu am dat peste un zgircit..
Anca
geanica spune:
fetelor...., eu va intrebasem deoarece , uneori, al meu sot da dovada de ceva, nu stiu daca sa-i spun zgarcenie...dar ma enerveaza teribil si nu stiu cum sa fac...
adica stiind ca nu e un om zgarcit, ma mir ca mai face faze care sa-mi demonstreze contrariul...
de ex. de craciun a luat o prima destul de mare si mi-a dat-o pe TOATA sa ma duc dupa cadouri si sa iau ce vreau eu.
va dati seama ca eu am cheltuit TOTI banii si cand am ajuns acasa a facut spume ca cica nu se astepta sa cheltui tot..., cu toate ca i-am luat si lui cadou.acum poate si eu am gresit, dar ma stie cum sunt , deci nu trebuia sa se mai supere ca oricum nu era greu de intui ca voi cheltui tot.
acum nu imi mai vin in minte faze, dar o sa va povestesc, dar ele exista....si ma enerveaza teribil...de aia v-am intrebat pe voi, ca sa vad cam cum sunt altii, dar vad ca sotul meu e departe de specimenele de mai sus
hai v-am pupat !!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lulu77/lulu77.jpg)
lulu77 spune:
Brabatul meu ,zgarcit? Cred ca glumiti..?! Uneori tare imi doresc sa fie si el putin ,macar putin zgarcit.Este atat de "mana larga" de zici ca este ia o pauzare.Nu cheltui pe lucruri inutile ,sau tot felul de prostii ,dar.....cheltui o groaza.
Dar daca stau bine sa ma gandesc ,are totusi o latura a zgarceniei..cand este vorba de el. Trag mereu de el sa isi mai cumpere cate ceva de imbracat ,in afara de ceea ce ma duc eu si ii iau, ptr ca sunt chestii care nu i le cumpar eu ,este mai pretentios ,de ex la blugi sau incaltari.
Intr-adevar cand il apuc ,se duce si isi umple intr-o singura zi sifonierul ,o gramada ,dar dupa aceea ...poate trece si tot anotimpul respectiv fara nici o achizitie.atat.
cand este vorba despre casa ,sau eu ,sau chiar si ptr cateii nostri, cheltuie mult ,f mult.
ALINA "Zambeste-i vietii ,si viata iti va zambii!"
ancuta06 spune:
Lulu 77- "Uneori tare imi doresc sa fie si el putin ,macar putin zgarcit.Este atat de "mana larga" de zici ca este ia o pauzare.""
Cred ca ai vrut sa spui ca o femeie (mu i ere), dar vezi tu, asa s-a modificat automat....si am citit de 3 ori pana mi-am dat seama....ca s-a mai discutat.
Ancuta & Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
alinkav spune:
Sotul meu e zgarcit cateodata cu el, dar cu noi in nici un caz. Pai daca suntem bebelushii lui, n-are loc aici zgarcenia!!!alina si
Alex(22.11.2003)
poze cu Alex