Morfologia, cand?
Fetelor am si eu o nedumerire: in ce saptamana exact vi s-a recomandat efectuarea morfologiei de sarcina?
Eu sunt cam debusolata: cand implinesc fix trei luni sau putin dupa?
Calculez de la UM sau data probabila a fecundarii?
Va multumesc mult!
Delia si
Codrin
Raspunsuri
Monica-Elena spune:
Delia eu sunt in 11 sapt sambata intru in 12 sapt si vineri seara sunt programata la eco morfologica de primul trim de sarcina la Iosup, iar la urmatoarea morfologica la 20 de sapt la dr Pop Adrian.
Monica si bb la purtator
Esentele tari se tin in sticlute mici.
corneliaa spune:
Mi mi s-a spus asa: cea mai importanta este intre 11 si 13 sapt. cand pe maza masuratorilor pliului nuchal (sau translucentei nuchale ) se pot depista eventualele probleme legate de Sindromul Down sau altele.
Apoi se recomanda alta intre 21 si 23 de saptamani pentru primele masuratori ale organelor deja dezvoltate.
Restul depinde de fiecare medic si de "pasarelele" fiecarei graviduta. Spun asta pentru ca eu am fost de 5 ori in toata sarcina la eco morfologica pentru a ma asigura ca totul este ok. Oricum nu sunt nocive.
Cele doua eco morfologice de mai sus sunt recomandate si in cartile de specialitate!
bafta si bebei frumosi!!!
(38 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
Mickyyy spune:
Delia, calculat dupa UM morfologia fetala e recomandat sa se faca intre 18 si 22 de saptamani, cel mai bine e in jur de 20. Se poate face si mai devreme (mie ginecologul mi-a zis 17 saptamani limita inferioara), mai tarziu e mai greu.
Mickyyy
si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
corneliaa spune:
Uite argumente pentru ce am scris mai sus:
Nuchal Translucency scan: 11 – 13 weeks (First trimester)
Whether you are definitely pregnant
How many babies you are expecting
How many weeks pregnant you are
Whether there are any obvious major abnormalities present at this time
The risk of chromosomal abnormalities, especially Down’s syndrome
Examination of the fetal nose
Fetal anomaly scan: 21 - 23 weeks (Second trimester)
The fetus will now measure about 10 inches (25cms) in length and the purpose of this scan is to examine the anatomy, ensure normal growth and check the placental position. Uterine blood flow studies can be performed when indicated. Cervical length can be assessed to evaluate the risk of pre-term delivery
mai multe la : http://www.diagnosticultrasound.org.uk/nuchal_translucency.htm
http://www.diagnosticultrasound.org.uk/fetal_anomaly.htm
(38 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
Ioana75 spune:
Monica, am citit ce-ai scris si am dat si eu telefon la CM Unirea sa ma programez la Dr Iosup la 12 sapt pentru o eco morfologica. Am programarea, dar receptionera mi-a zis ca nu se face morfologica atunci, ci mult mai tirziu. Sa ne zici te rog cum a fost vineri, si ce fel de ecografie ti-a facut, si daca pot sa cer o anumita ecografie, sau Iosup face ce stie el ce trebuie facut.
Sanatate,
Ioana
Monica-Elena spune:
Ioana eu m-am programat la Diagnosis la dr. Iosup stiu ca are si la unirea dar probabil depinde ce fel de aparat are intr-o parte si in alta. Am cerut pur si simplu ecografia morfologiga de trim 1 de sarcina, iar receptionea stia despre ea la Diagnosis.
Monica si bb la purtator
gabitzam spune:
Nu-i zice dr.Iosup morfologica, dar este foarte amanuntita, ca si o morfologica. Inca bb nu are formate la 12-13 sapt. toate organele cum trebuie ca sa faca masuratorile care se fac la cea morfologica. Dar du-te cu incredere oricum :)
Gabitza
Ioana75 spune:
Multumesc pentru detalii, fetelor. Daca aflati unde sint cele mai bune aparate pentru eco in oras (ca doctorii se stiu care sint, Iosup si Pop), ziceti aici, sa stim toate.
Ioana
Monica-Elena spune:
Gabitza eu citisem ca la 12 sapt fatul are aproape toate organele si structurile formate. Eu oricum ma duc la iosup ptr ca ma intereseaza IR-urile arterelor la un moment dat aparand un hematom mic ce-i drept dar el am inteles ca iti spune tot despre aceste lucruri.
Monica si bb la purtator