Mamici de martie-aprilie 2005 (10)
Raspunsuri - Pagina 8
hiroral spune:
Buna
!!Noi suntem bine am fost ieri in vizita la prietena mea care tocmai a nascut acum cateva zile o fetita de 2800g insa prin ce a trecut nu va mai zic ca deja eu m-am panicat toata avand in vedere ca voi naste si eu acolo si cu acelasi medic.Eu sper sa nu dureze travaliul atat de mult ca la ea ( aproape doua zile ),insa cine stie cum va vrea Bunul Dumnezeu.In legatura cu spitalul conditiile sunt foarte bune am vazut foarte multi bebelasi si nu mai pot de nerabdare sa pot sa-mi tin si eu puiuta in brate, sa schimb scutece,sa-i dau san s.a m.d.!Sanatate multa si pupici la toata lumea!!
Raluca&bebelusa 28 saptamani
sibip spune:
Mai fetelor, imi trasni de pe acum intrebarea (antrenata de vremea frumoasa de afara): noi pe unde o sa plimbam bebeii? Mai sta cineva in zona parcului IOR? Ca poate facem un club!
adrianafedorca spune:
eu stau pe calarasi o sa vin o zi sa ma plimb in ior si una in berceni ca n-am nici un parc aproape...
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza
oanamc spune:
Ce bine de voi!!!!!
Prin Timisoara nu vine nimeni????????
Azi am avut o zi foarte agitata la servici
si bebita a fost mai activa. Nu prea am timp sa scriu azi, am vrut doar sa va salut.
Va
, pe maine!
Oana si
Letitia Medeea
(DNP 9 APRILIE 2005)
coral spune:
Mama ce mi-ar place sa viu si eu la o plimbarica cu voi.
Sunt tare fericita vine mama la mine si o sa fie perfect. 
Noi saptamina viitoare ne mutam si uneori ma ia cu groaza nici macar nu stiu unde sunt magazinele alimentare...
Referitor la concediul de maternitate si prenatal, perioada in care stau acasa pina la nasterea lui bebe imi este platita de asigurare, inca nu stiu exact procentul, aflu miine ca-mi intra primii bani. Concediul de maternitate este de aproape 1 an si esti platit 55% din venit. Poti imparti concediul cu tatal sau poate lua tatal concediu si atunci suma se modifica. La noi nu se pune problema, tati este intr-un proces de acreditare si nu-si permite sa stea acasa, iar eu imi caut un alt loc de munca. De la noua adresa pina la locul de munca sunt 170km, cam 2h numai drumul si nu-mi mai convine.
Mie mi se intimpla ca bebe sa se miste si mi se misca toata burta cu el, l-am filmat sa-i aratam ce ghidusii facea cind era putin mai mare decit pumnul. Vi se intimpla sa se miste burtica independent de voi?
There is a difference between knowing the path and walking the path.
adrianafedorca spune:
mai fetelor am si eu o problema , sa nu radeti de mine , de cateva zile sa zic asa vreo 4-5 ma dor oasele intre picioare, am vorbit cu mama si mi-a spus ca cica ar fi normal ca se dilata bazinul oasele si toate alea pe acolo, dar eu abia mai merg , adica parca am febra musculara la oase, voi ati patit asa ceva?
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza
Ana71 spune:
Da, Adriana si eu am aceste dureri inghinale. Ma misc ingrozitor de incet, ceea ce ma dispera. Cu varicela, ca sa nu mai stai stresata poti sa-ti verifici anticorpii la Spitalul de Boli Contagioase Colentina (acum se numeste Matei Bals). Cand am facut eu analiza, vara asta costa 160.000 lei. Daca-ti iese IgG pozitiv inseamna ca ai anticorpi deci poti sta linistita. Daca mai vrei amanunte ti le dau cu placere.
Cu somnul tot asa ma chinui, dar sunt in prenatal si macar ma mai pot odihni ziua.
Mai e cineva din Drumul TabereI?
Va pup,
Ana, saptamana 33 (DPN 8 martie 2005)
Mary-Jane spune:
Sint prea departe acum, dar poate la vara cind vin in vizita in Romania ma intilnesc cu unele din voi in parc in IOR. Locuiam in Balta Alba (Rm. Sarat) si ai mei sint inca acolo, sau cel putin cind nu sint la noi in vizita, fie la mine in Anglia, fie la sora mea in Cipru. Chiar azi am primit niste poze de la tata facute in parc. Ba chiar a facut si o poza cu niste ciini pe care cica ii hraneste el de 3 ani: un catel si doua cateluse. Asa ca daca va mirati cine da de mincare la cinii vagabonzi...
Eu am pus deja 25 kg (am 30+7 saptamini) dar nu-mi fac griji pt ca voi scapa de ele in citeva luni.
Azi am fost la control periodic si totul a fost bine. Inca mai urmaresc glicemia cu regim alimentar si daca pina saptamina viitoare valorile nu ramin in limitele normalului, voi incepe atunci cu ceva insulina. Bebelina e bine, are greutate estimata de 1.53 kg, e la centila 50% la toate masuratorile. S-a asezat acum in pozitie cefalica, cu capu-n jos.
Sotul meu nu poate profita de CM platit de 2 saptamini pt ca e la firma curenta de mai putin de 2 ani. Isi va lua neplatit cit trebuie. Guvernul curent tot promit diverse imbunatatiri cu privire la CM, poate in vederea alegerilor. Oricum, pot sa-mi iau pina la 1 an de zile neplatit (dupa expirarea celui platit), dar trebuie si sa te intorci la serviciu cel putin 3 luni de zile dupa aceea. Altfel, de pun sa platesti inapoi diferenta dintre ce ti-a dat suplimentar serviciul si ce era strict CM de stat. In cazul meu serviciul imi da salariul 100% timp de 18 saptamini, asa ca o suma destul de mare care ar trebui inapoiata daca nu ma intorc 3 luni la serviciu. Nu stiu care va fi situatia exacta pt ca in timpul CM imi expira contractul de munca, deci practic n-am la ce ma intoarce, doar daca-mi prelungesc contractul. Vom vedea, pina atunci am alte griji, mai importante.
Eu in ultimul timp parca sint cam sensibila si plingacioasa. Vi se intimpla se plingeti fara motiv, sau fara motiv suficient?
Coral - succes cu mutarea, e o perioada stresanta, bine ca ai ajutor de la mama ta.
Hiroral - totul e bine cind se termina cu bine. Sper ca fetita prieteni tale sa fie sanatoasa. Mamica ei va "uita" nasterea probabil si va fi gata s-o ia de la capat cit de curind.
Zuzunaki - sora mea e casatorita cu un cipriot si stiu cit de greu i-a venit sa mearga contra obiceiurilor grecesti legate de numirea copilului. Ei insa nu-i place prea mult de soacra-sa (delicat pus) si a rezistat sa dea numele ei fetelor. De fapt a hotarit cu sotul ca daca au fete le numeste ea si daca au baieti ii numeste el, cu acordul ei. Au doua fetite: Marina si Irina.
"Mary-Jane"