Mamici de martie-aprilie 2005 (10)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clio spune:

Iar in legatura cu concediul de odihna, eu stiu ca ti se da concediul: 21 de zile, chiar daca intri in concediul de maternitate.Nu conteaza ca ai lucrat sau nu tot anul.Cel putin la mine asa s-a procedat si asa cred ca este si normal!

Clio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinacostinescu spune:

Va multumesc la toate pentru incurajari. Eco am facut-o tot la dr. POP si la 26 saptamani bebe avea 887+-137 gr. Clio te rog sa-mi spui si mie ce tratament ti-a indicat medicul. In rest, ma simt bine si sper din tot sufletul ca totul sa se termine cu bine.
Cristina
DPN 31 MARTIE

Mergi la inceput

Cristina, si eu ma simtem si ma simt super bine...nu am avut deloc problme(sangerari, contractii sau altele, colul arata bine...),sunt plina de energie, numai ca retardul acesta al bebelusei, mi-a dat batai de cap...dr. Iosup mi-a spus ca sunt obosita, ca nu mananc cum trebuie(asta asa este), etc si de aici acele rezistente crescute pe arterele uterine(adica sangele nu circula cum trebuie)...Dr.Tutunaru mi-a spus ca este vorba despre o proasta placentatie, determinata de lipsa anumitor hormoni, de o prosta vascularizare.Nu stiu daca am inteles eu mare lucru, la ultimul control i-am spus ca nu vreau sa o fac manechin, sa aiba dimensiuni standard(90-60-90) si in plus nici eu nu sunt prea voinica...Eu urmez un tratament cu Pregnyl(8 fiole- 1la 4 zile), Aspenter, Magne B6, Bio marine Plus.Pe 19 ianuarie termin tratamnetul, merg la Iosup, sper sa fie bine...

Uite eu am un tabel(nu stiu exact de pe unde l-am adunat si pe asta si nici nu stiu cat de corect o fi) cu evolutia embrio-fetala, de la saptamana 6 pana la nstere. Arunca si tu un ochi, eu am impresia ca "stai bine"!!!

Varsta sarcinii(sapt.) Lungime(cm) Greutate(g)

6----------------------------0,5--------------- ---
7----------------------------0,8---------------0,07
8----------------------------1,5---------------0,22
9----------------------------2,5---------------0,88
10--------------------------3,5----------------3,5
11--------------------------4,6----------------6,0
12--------------------------5,7----------------11
13--------------------------6,8----------------19
14--------------------------8,1----------------33
15--------------------------9,4----------------55
16--------------------------10,7---------------80
17--------------------------12,1---------------120
18--------------------------13,6---------------170
19--------------------------15,3---------------253
20--------------------------16,4---------------316
21--------------------------17,5---------------385
22--------------------------18,6---------------460
23--------------------------19,7---------------542
24--------------------------20,8---------------630
25--------------------------21,8---------------723
26--------------------------22,8---------------823
27--------------------------23,8---------------930
28--------------------------24,7--------------1045
29---------------------------37---------------1250
30---------------------------37---------------1400
31---------------------------40---------------1600
32---------------------------40---------------1800
33---------------------------43---------------2000
34---------------------------43---------------2250
35---------------------------45---------------2550
36---------------------------45---------------2750
37---------------------------47---------------2950
38---------------------------48---------------3100
39---------------------------50---------------3250
40---------------------------51---------------3400

Clio si bebelusa +26

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

La multi ani! tuturor mamicilor, taticilor si bebeilor Ioana sau Ion!

Roxana, Mariuca (5 ani si jumatate) si bebe din burtica 25 saptamani

Mergi la inceput

Fetelor, spuneti-mi si mie care dintre voi va naste cu dr. Tutunaru.Eu le stiu doar pe Sibip,Cameron, Giliutza...Mai sunteti careva? Ati vazut maternitatea, ati discutat despre nastere, la cat timp mergeti la control?

clio si bebelusa 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erix spune:

Salut fetelor! Nu ma omorati ca nu am mai intrat pe net de vreo 2 luni, adica nu am mai scris, ca de intrat am mai intrat. Nu mai inteleg nimic cu concediul asta pre si post natal. E o aiureala de zile mari. Eu stiam ca iti poti lua maxim 84 de zile inainte si 42 dupa. Stie cineva, ce se intampla daca nasc inainte de implinirea celor 10 luni de cotizatii? Mai beneficiez de CIC daca mi se scrie pe iesirea din spital "nastere prematura"? Eu asa am inteles, dar nu stiu sigur.
In rest noi suntem binisor. Bebe e bine, face box la mine in burta si e un jucaus de numai. pe mine ma doare cumplit de tare spatele si am probleme mari cu constipatia de care nu pot scapa nicicum. Credeti-ma ca am incercat toate remediile naturiste. Am fost de 2 ori in situatia de a lua Dulcolax pt ca simteam ca mor. A mai luat cineva, oare il afecteaza pe bebe? Pe prospect scria ca trebuie sa se ia cu precautie in perioada sarcinii.
Eu va pup pe toate si va urez un weekend cat mai placut alaturi de bebei!

Mergi la inceput

Erix, eu beau in fiecare dimineata si in fiecare seara(obligatoriu) un pahar de lapte cu miere!Si nu am probleme.Daca se intampla sa nu fac asta, si eu ma constip!Se intampla rar, dar cand se intampla, mananc mere sau iaurt, dupa care beau un pahar - doua de apa!Si asa rezolv problema imediat!

In legatura cu concediul pre / post natal, iti poti lua cele 126 zile incepand cu luna a saptea de sarcina!Daca nu ti-l iei inainte de nastere, ti se reporteaza dupa nastere!Sper ca m-am facut inteleasa!Cat despre indemnizatie, s-ar putea sa spun vreo prostie, insa eu stiu ca trebuie sa cotizezi cu cel putin 12 luni inainte de momentul in care hotarasti sa-ti iei cele 126 zile!

Clio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Buna gogoșelelor! Ma aliniez si eu cu gogoșica mea de burta, sunt in 25 de saptamini si abia astept sa fac o eco sa mai vad ce face fotbalistul meu David. Doctorul s-a chinuit un pic sa prinda imaginea femurului si a zis ca il face fotbalist! Nu am luat Materna (desi dr de famillie mi-a recomandat)si m-am documentat in ceea ce priveste necesitatile unei gravide si am mincat foarte multe fructe. Mi-a zis ca, daca pot sa suplimentez alimentar, nu are nimic impotriva.M-am mentinut bine si cum am lasat garda jos(cu sarbatorile) am pus in total 11 kg. Deja imi este jena sa ma cintaresc! Picioarele imi sunt mai groase si nu imi prea place sa le privesc! Am ales varianta vitaminizarii cu fructe caci am citit pe internet despre o posibila cauza a obezitatii la copii, ar fi vitaminizarea in timpul sarcinii si in primii ani de viata!In alta ordine de idei as vrea ca doctorul meu sa fie mai comunicativ, dar in afara de data posibila a nasterii(pe 12 aprilie si apoi a zis pe 9, adica de ziua mea de nastere) si inca doua replici, gata cu consultatia! Il intreb: "e normal?" raspunsul: "da!" poate nu l-am prins in pase bune! Eu merg odata pe luna la control. Voi la cit timp?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

hop si eu la 3 dimineata , iar n-am somn, ieri am umblat toata ziua iar cand am ajuns acasa seara am adormit imediat, iar acum ma uit pe pereti
eu nu prea am noutati, doar ca sunt un sac fara fund, mananc ca sparta, aseara am facut o pizza si am mancat pana am crezut ca pleznea burtica, si as mai fi mancat dar nu mai incapea, eu am luat 9 kg , sunt in 24 de saptamani, si mie mi se umfla picioarele si mainile nici verigheta nu o mai port , spre sa-mi revin dupa nastere

in alta ordine de idei ieri m-a sunat o prietena cu care am facut revelionul si mi-a spus ca baiatul ei ( are 9 ani) a facut varicela, si ca la revelion era in perioada de incubatie care este intre pana la 20 de zile, imi venea sa o strang de gat prin telefon, mai bine stateam acasa, faza nasoala e ca eu nu stiu daca am facut varicela ( adica varsat de vant) pe fisa medicala care o am de la nastere si pana la liceu scrie ca am facut rujeola adica pojar, si mi-e tare frica, o sa merg luni la dr de familie si o intreb care e treaba, dar mi-e tare fica sa nu pateasca bebelinul ceva

ieri am fost prin Cora si m-am uitat la carucioare , am gasit unul care are si carut sport si landou pt bebe cand e mic si cosulet pt transportat in masina, toate asteacosta 16.500.000 lei, cam scump dar mi-au placut tare mult, am gasit si patuturi foarte frumoase si din lemn si pliante de la 5 milioane pana la vreo 12 milioane, eu m-am hotarat pentru patut pliant, sunt frumoase si cele din lemn dar sunt mai utile cele pliante si mai usoare si se pot folosi si ca tarc cand creste bebelinul, asa ca pliant o sa cumpar, acum ramane sa vad care , o sa merg si prin unirii azi sa ma uit sa vad ce preturi sunt si pe acolo

erix despre dulcolax eu stiu ca nu prea e bine sa iei in timpul sarcinii, dar cel mai bine intrebi doctorul care te urmareste pe perioada sarcinii, mie mi-a spus de la inceput supozitoare cu glicerina , si sunt singurele care ma ajuta, si eu am mari probleme cu constipatia, si am incercat tot ce se putea , nu vrea si gata si la 2 zile mai pun un supozitor si se rezolva problema, stiu ca nu e placut dar e necesar, sper sa scap de constipatie dupa nastere

hai ca iar m-am lungit cu scrisul

numai bine si aveti grija de burtici

Adriana si Bebelinul din burtica 24 saptamani

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk spune:

salutare fetelor
mai am saptamana asta si intru in prenatal........vad ca voi sunteti putin nedumerite cum e cu medicalele astea
legea zice 63 sarcina si 63 lehuzie pe care medicul le poate compensa intre ele dar sa nu cumva sa nu ramana 42 zile lehuzie(reglementare care de fapt este valabila pentru angajator care in cazul in care vrei sa vii la munca nu te poate primi mai devreme de aceste 42 zile:vezi oug 96/2003 si legea 577 norme de aplicare)

mie personal medicul imi da asa:de pe 17 ianuarie cu data probabila a nasterii 31 martie(15 ian+28febr+31martie=74 zile de prenatal)prenatalul si imi raman 52 zile lehuzie

cu toate astea medicul mi-a spus ca o sa nasc intre 10 si 15 martie dar sigur stabilim data si dupa eco

cam asa procedez eu iar concediul de odihna nu il iau acum fiindca vreau sa il am cand revin in doi ani(la noi daca iti iei odihna inainte de crestere si ingrijire copil nu mai ai dreptul in anul in care revii).........cum la mine nastrea va fi in martie revin in martie 2007(uau) si vreau sa am concediu atunci

nu stiu care e situatia pe la voi dar eu abi astept sa plec ca sefa mea parca a innebunit se poarta f urat cu noi toti de la nceputul anului

va mai scriu

va pup raluca si bebe de 29+ saptamani

Mergi la inceput