Mamici de martie-aprilie 2005 (10)
Raspunsuri - Pagina 14
adrianafedorca spune:
oana eco morfologica fetala e aia unde l-a masurat pe bebelus pe toate partile, adica aia mai scumpa, eu am facut una la 13 saptamani si un la 20 de saptamani la Clinica Diagnosis la dr Iosup, si tot el mi-a spus ca nu mai e nevoie sa mai fac pana pe la 35-36 de saptamani, am intrebat-o si pe dr care ma supravegheaza si ea a spus la fel, dar eu parca as mai face una pe la 28-30 de saptamani, ca sa stau eu mai linistita
ecografiile normale sunt alea care le face doctorul la controlul lunar, si nu sta sa masoare in amanunt toate organele ca la cea morfologica
daca am gresit cu ceva corectati-ma
Hiroral ma bucur mult ca ti-ai mai revenit si ca nu te mai doare gatul , sa mai papi lamaie, si multe portocale, au vitamina C si sunt bune impotriva racelii eu pap cam 6 pe zi
fetele mai avamsate in sarcina ce analize mai avem de facut? eu sunt in 25 de saptamani , stiu ca acum trebuie sa fac testul pt glicemie, si dupa asta mai facem ceva analize? voua ce v-au mai recomandat doctorii
am citit si eu undeva pe net ca trebuie facut vaccin antitetanos, pe la 7 luni, dar n-am auzit pana acum pe nimeni sa-l faca, o s-o intreb pe dr mea
cam atat pt azi , pupici si numai bine
Adriana si bebelinul 25 +
apropo ati vazut ca a nascut madama aia de varsta cu bunica ? ce parere aveti , eu una cred ca e dusa rau cu cabina, oricum le doresc sanatate
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza
oanamc spune:
Adriana, multumesc mult. Acum m-am linistit! Doctorul meu o masoara pe bebelina de fiecare data, stam aproape o ora la control.
In legatura cu "proaspata" mamica de 70 ani...... Bravo ei!I-a trebuit ceva tupeu, dar ma gandesc si la bietul copilas, cum se va descurca cu o mamica-strabunica? Eu personal nu prea sunt de acord, dar nu cred ca e dreptul meu sa judec pe cineva, mai ales ca sunt atat de norocoasa si cineva acolo sus ma iubeste mult!
Fetele, dupa ce nastem, pe ce subiect vom intra pe forum????
Ana71 spune:
Buna mamicilor,
Ma bucur ca sutneti toate bine. Eu merg maine (cand intru in saptamana 34 ) la ginecolog sa vad daca s-a intors fetita. Acum 3 saptamani nu se intorsese. Referitor la analize mie mi-a spus sa mai fac un sumar de urina (eu o sa fac pentru siguranta si o urocultura), calciu si magneziu, analiza de secretie. Listeria o s-o repet pe la sfarsitul lunii asteia pentru ca asa mi-a recomandat medicul de la Institutul cantacuzino (la celelate analize titrul mi-a iesit 1/160).
Analizele gen clamydia, toxoplasmoza nu le-am facut in perioada sarcinii pentru ca le facusem in noiembrie 2003 (cand am pierdut o sarcina) si iesisera negative. Dr. mi-a zis ca nu mai e cazul sa le repet si acum.
Pe voi va doare spatele? Mie uneori imi vine sa ma urc pe pereti de durere. De asemenea ma doare foarte tare inghinal.
Ecografii la dr. Pop (la Diagnosis) eu am facut in saptamana 12, 18 si 28. Mi-a spus ca nu mai este nevoie de altele, fiind suficiente cele facute la un ecograf obisnuit.
Andruzza si eu stau in Drumul taberei, acum stau in zona Valea Calugareasca, dar tocmai am cumparat un apartament pe Aleea Istru si intr-o luna, o luna si ceva ne vom muta. Poate ne intalnim ( e f. aproape de Valea ialomitei).
Va pup,
Ana (33 saptamani, DPN 8 martie 2005)
ligia13 spune:
Buna fetelor!
Am reaparut si eu!
Dupa perioada de sarbatori atita treaba am avut la serviciu ca de-abia am reusit din cand in cand sa va citesc.
Mi mi se pare ca creierul meu functioneaza mai incet decat inainte. Sau poate doar mi se pare. Si deja am inceput sa am toane. Acu trec printr-o perioada de "melancolie" si apatie cumplita. As zace toata ziua si nu as face nimic.
Eu de cateva zile ma cam lupt cu o durere de spate si un pic de burta, dar mai mult de spate. Simbata am crezut ca mor, aveam niste cutite care se duceau din spate in burta si din spate in picior. Am luat No-Spa si m-am mai linistit.
Ieri am fost ok.
Azi nu prea ma doare spatele, nici burta , dar am o durere oarecum surda chiar la nivelul vaginului. Simt asha ca si cum ar fi deschis si s-ar face curent in zona. Tot de cateva zile parca secretia mea vaginala (decolorata si lichida) e cam abundenta. Zilnic imi curg si sanii. Oare astea sunt semne de bine sau de rau. Dar mai ales senzatia de la vagin ma ingrijoreaza.
A mai avut cineva asha ceva?
adrianafedorca spune:
si eu am dureri inghinale, am intels ca sunt normale , dar cateodata abia merg, parca as fi calarit toata ziua, e tare nasol, si a inceput sa ma doar si pe mine burtica de cateva zile, parca mi-ar veni ciclu, abia astept sa ajung la doctor sa-i spun , sa ma linistesc, sper sa nu fie nimik grav
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza
ligia13 spune:
Eu joi sunt programata la doctor, dar pana atunci mor de emotii!
Pt dureri de gat: propolis cu vitC. La mine sunt f bune. Iau si cand nu ma doare gatul, asha preventiv
daniela77 spune:
De aceasta durere inghinala ma plang si eu.. exact Adriana.. ai zice ca am calarit o zi intreaga.., si pe langa acesta durere, ma mai lupt si cu un fel de febra musculara in partea de jos a burtii. ( Ca deja nu-i mai pot spune burtica.. este un burtoi in toata regula)
Despre care doctorul mi-a spus ca este normal.. citez: "Tu chiar vrei sa nu te doara nimic...? 
Hai v-am pupat, si s-aveti o saptamana linistita
Daniela DPN 10 MARTIE 2005
daniela77 spune:
Ah ce bine.. am gasit Lista cu bagajul pentru spital..
Il cerea cvineva aici pe forum
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28523
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28523" target="_blank">http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28523
Daniela DPN 10 MARTIE 2005
coral spune:
Buna,
Am intrat sa dau binete si sa vad ce ati mai facut. Spunea cineva de toane, am o caruta. M-am tuns simbata, aveam parul lung, lung si incepuse sa cada. Oricum duminica m-am trezit la 5 dimineata si am tras o portie de plins de numa, numa, ca nu-mi placea cum arata, dupa ce mi l-a retusat parca a mai trecut. E prima data cind mi se intimpla sa fiu imposibila. Sper sa nu ma tina mult ca o sa ma exilez pe presh.
Getulici si eu sunt cu fundul in 100 de luntri cum spune mama, doctorul e la Hamilton si noi ne ducem in Waterloo. Pe iarna, cind zapada cade potop, drumul se face in 2h, cu autostrada curatata. Asa ca am toate sansele sa nasc in masina daca bebe e grabit. Pina una alta de saptamina viitoare caut un ginecolog linga casa, macar sa stie ce istoric romantat am. Solutia in cazul nostru e un medic aproape in caz de nevoie. Noi avem prieteni care mi-au propus sa stau la ei in ultimele saptamini, 5 min pina la spital.
Eu imi doresc sa nasc natural si cu epidurala, oricum decizia finala e cea a doctorului functie de datele la vremea respectiva. Eu totusi sper in nastere naturala.
Ana71- dureri de spate am cam de vreo 2 saptamini, dar la mine cred ca sunt de la canapea sau fotoliu unde imi fac veacul, seara am program de masaj si prinde bine, bine.
ligia durere surda la nivelul vaginului am si eu, dar e normala, in cazul in care devine ascutita trebuie sa anunt doctorul. E normal sa ne doara ca doar bebe creste si are nevoie de spatiu si uneori viteza organismului de adaptare nu e aceeasi cu cerintele micului nusafir
. Din ce am citit e normal ca dupa 26-28 sapt sa creasca secretia vaginala. Semn de alarma este atunci cind isi modifica miorosul sau culoarea. Nu neaparat este semn de nastere pot aparea diverse bacterii si ciuperci care modifica mediul destul de sensibil si care sunt tratabile fara sa afecteze bebelusul.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
Veve spune:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40453" target="_blank">Mamici de martie-aprilie 2005 (11)![]()
Irina,veve & croko
pozici