Criza varstei de 30 de ani!
![](images/user_woman.png)
In august am implinit frumoasa varsta de 30 de ani si cu toate ca in adancul sufletului eram suparata, fiind alaturi de familie in Romania nu am simtit aceasta criza. Astazi dupa ce am ciocnit paharele cu sampanie cu sotul meu si m-am gandit ce-mi doresc sa-mi aduca anul 2005, am realizat ca ceea ce imi doresc cel mai mult este sa treaca mai repede acest an si sa vina 2006 cu finalul tezei de doctorat si poate cu mult doritul bebelus. Insa in acel moment m-a apucat un plans fetelor ca l-am speriat si pe saracul de sotior, am realizat ca implinit deja 30 de ani, si in 2006 cand o sa putem da unda verde la bebelus o sa am 32 de ani si o sa fie poate prea tarziu pentru copii. Si am plans bine cam jumatate de ora, anul nou m-a prins trista si acum sunt la fel, ma gandeam ca asta e criza varstei de 30 de ani ca pina acum nu am realizat ca imbatrinesc. Sper sa trec mai repede peste starea asta.
Va urez un an nou plin de bucurii!
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ariadna33/ariadna33.jpg)
ariadna33 spune:
Stai linistita, nu esti singura. La mine o venit 'socul' cu cateva luni inainte de a implini 30 ani, si a fost destul de puternic! M-a tinut vreo cateva luni senzatia ca am pierdut ceva definitiv, apoi cum timpul le vindeca pe toate, mi-a trecut.
Nu o sa-ncep sa-ti spun si eu ca ai varsta pe care simti ca o ai, si nu cea din buletin, bla, bla, bla... dar adevarul e undeva pe aproape. Eu am 33 ani si am avut aseara surpriza de a nu fi crezuta ca am varsta asta, nu a fost un compliment ci persoana chiar s-a suparat putin crezand ca o iau peste picior.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ariadne spune:
, pai eu ma apropii usor de criza de 40 si imi amintesc ce frumos era la 30!
deci, se poate si mai rau, bucura-te de varsta aceasta, este minunata!
la 32 ani mama ?bineinteles, sunt atatea mamici care isi doresc copii si peste 40 ani.
eu am devenit mama la 33 ani, gasesc ca este o varsta ideala, mai putin faptul ca organismul se resimte mai serios( nu este insa regula!).
deci, griji fara motiv!
Mia. spune:
Culmea e ca eu de cind am trecut de 30 de ani ma simt tot mai tinara de la an la an...Si primul copil l-am facut la 31.Urmatorul..vom vedea,anul asta sau la anul..
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bidiloi/bidiloi.jpg)
bidiloi spune:
Eu nu am avut niciodata momente de "panica"sa le numesc asa, sau sa regret ca ....imbratinesc, pur si simplu consider ca e ceva normal si cu totii mai devreme sau mai tirziu trecem prin asa ceva!Si eu am nascut la 32 ani , si ca si Mia nu m-am simtit mai "altfel"....din contra ,mai coapta !!!!...fiecare virsta e frumoasa in felul ei, eu personal nu mi-as mai dori sa retraiesc anii de pina la 30 ani,....ci cei de dupa !
La multi ani!....si numai bine
Simonna spune:
Care criza, tzuchi?
Uite-te in urma: chiar gasesti ca la 20 erai mai implinita decit acum? Mai frumoasa? Mai desteapta? Mai buna? Savurai mai bine o ora de iubire? Intelegeai mai bine viata? Stiai sa te bucuri cu mai multa pasiune?
Mai comentez dupa ce-mi raspunzi
Si, numai asa, sa ma alatur si eu corului, am 35 azi-miine si mai vreau un copil. Stiu sigur ca n-o sa fie anul asta, poate la anul, desi nu cred. Probabil prin 2007, mai vedem. Si stiu nenumarate cazuri in care maternitatea a venit pe la 33 - 35, chiar si 40.
Profita acum, de ceea ce ai, 30 e o virsta superba! (ca si 35, de altfel! :)) )
La multi ani,
Simonna
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chatonel/chatonel.jpg)
chatonel spune:
mda... si eu am trait aceasta criza .... cam incepind de la 28 de ani si s-a terminat pe la 33.
Toulouse, la ville rose
http://ginsengclan.free.fr/
aysha spune:
Eu am avut-o cu citeva zile inainte de a implini 30.
M-am vaitat,m-am agitat,mi-am ros unghiile....am fost ascultata,dar nu si inteleasa.
Acum am jurat ca la 40 o sa pling in hohote poate atunci ma consoleza si pe mine careva.
Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."
maryam spune:
A!
M-am linistit,asadar cand ma apuca
de-a binelea inseamna ca,criza e de la 32
maine poimaine 33?
Ptiu si io care ma gandeam ca-i mai grav!
Once Abu Umamah asked the Prophet about the rights of parents over their children. The Prophet replied, “They are your Paradise and they are your Hell.”
tzuchi spune:
Mi-a mai revenit zambetul pe buze dupa ce v-am citit postarile, va multumesc tuturor celor care mi-au scris. Si cum vad ca mai sunt fete care au trecut prin asa ceva incerc sa-mi revin mai repede din soc. Cred ca este ceva legat si de ceasul meu biologic, care parca a innebunit si ticaie ca vrea bebeu acum, insa de luni ma duc la scoala si ma apuc de ceea ce imi place si sper sa-mi treaca repede.
Draga Simonna la 20 de ani nu eram nici mai implinita, nici mai desteapta, nici mai buna, poate ceva mai frumoasa deh, eram si eu slabuta pe atunci , insa simteam cum curge sangele mai viu prin vene. Nu-mi doresc sa am acum 20 de ani, ma simt bine si acum, insa parca-mi lipseste ceva si stiu si ce, si sper ca drumul pe care l-am ales sa fie cel bun pentru mine.
Va pup pe toate,
Mirela
roz6 spune:
In primul rand va doresc tuturor un an nou fericit si "La Multi Ani!"
Exista si o explicatie astrologica leagata de criza de la varsta de 30 de ani: reintoarcerea planetei Saturn la pozitia din momentul nasterii si care are ca semnificatie o lectie de viata legata de o evaluare a trecutului si renuntarea, nu fara suferinta, la niste obiceiuri sau mentalitati vechi. Un search pe yahoo sau google "Saturn return 30 years" poate sa lamureasca mai bine acest subiect, in caz ca e cineva interesat.
In cazul tau, tzuchi, Saturn este in zodia racului; schimbarea care va avea loc va fi legata de familie, posibil sa se produca acum desprinderea de parinti, care tot mai incearca sa-si impuna vointa asupra ta. Saturn in rac arata in general sentimente ranite in copilarie, posibil mama autoritara.
Uite si un articol interesant:
http://www.bemyastrologer.com/saturn_return_in_cancer.html
Vestea buna este ca dupa trecerea acestei crize, framantari, care poate sa dureze 2-3 ani, daca facem alegerea corecta, ne simtim mult mai liberi si mai fericiti. ;-)