RH negativ
Buna!
Am rh negativ si sotul meu are rh pozitiv.Bebele are aproape 14 sapt si am citit ca la 28 sapt se face vaccinul antiD.Data trecuta cand am fost la dr mi-au facut analizele si la urmatoarea programare(24 ian),am sa intreb cum se procedeaza aici.Dar nu mai am rabdare pana atunci si as vrea sa imi spuneti daca vreuna dintre voi trece sau a trecut prin asta si ce au facut medicii.
Multumesc mult
Raspunsuri
Monica-Elena spune:
Si eu am Rh negativ si sotul pozitiv. Am facut dozarea de anticorpi si sunt absenti ca urmare ii mai repetam la 4 luni si apoi din luna in luna. La 28 de sapt se face acel vaccin si la 48 de ore dupa nastere daca copilul are Rh pozitiv. Daca nu ai mai avut nici o sarcina ai toate sansele ca anticorpii sa fie absenti daca ai mai avut atunci s-ar putea sa apara. Dar fi calma ca asta este o problema care se poate rezolva.
sanatate!
Monica si bb la purtator
Esentele tari se tin in sticlute mici.
emaaimee spune:
Mersi Monica-Elena,
Este primul copil,nu am avut niciodata avort sau nu am pierdut nici o sarcina(am inteles ca si atunci se face vaccinul), dar tot nu am inteles faci vaccin si la 28 sapt si dupa nastere daca ai mai avut un copil sau si daca esti la prima sarcina?
Sper ca nu te plicisesc
![]()

Monica-Elena spune:
Chiar daca esti la prima sarcina vei face vaccinul dupa nastere numai daca copilul are Rh pozotiv.
Monica si bb la purtator
Esentele tari se tin in sticlute mici.
bebe2004 spune:
Si eu am Rh neg, iar sotul pozitiv. In timpul sarcinii am facut dozarea anticorpilor, dar au fost absenti. Nu mi-au facut nici un vaccin in timpul sarcinii, dar la nastere, pt ca baietelul meu are Rh poz, mi-au facut vaccin pt a mai putea avea si alte sarcini. Nastere usoara.
Alexandru si mama (26 apr 2004)

SARBATORI FERICITE
noi
Viktoria spune:
Si eu am Rh Negativ si sotul positiv. Acuma asteptam al doilea copil.Prima fetita a avut Rh negativ deci nu a fost nevoie de vaccinare. Mie mi-a facut analizele si la 28 de saptamini am primit vaccinul anti D, aiceea se face ca si profilaxa si la prima sarcina de doi trei ani exista aceasta metoda. In saptamina 36 merg din nou la medic si imi vor controla din nou anticorpi si singele sa vada daca sint anemica sau nu.
Sarcina usoara si tie un An Nou plin de bucurii
ellinia spune:
Eu am schimbat prima doctorita ptr ca atunci cand am depistat rh-ul meu negativ si sotul pozitiv, mi-a zis ca nu e nici un fel de problema si sa nu-mi fac griji! Am plecat de la ea si de atunci fac in fiecare luna dozari de anticorpi anti rh negativ. Peste doua zile intru in luna a opta si din fericire nu au aparut pana acum anticopri care sa distruga hematiile copilului. N-am facut vaccinul cu imunoglobulina D la 28 de saptamani. Doar daca apar acesti anticorpi se face (cel putin asa mi s-a spus mie). Dar chiar daca apar exista solutii, se introduce un ac in buric cu care se preleveaza sange din cordonul ombilical, sau se face pur si simplu un tratament pentru a inlatura anticorpii. De regula se face cezariana in astfel de cazuri pentru ca sangele mamei nu trebuie sa vina in contact cu sangele fatului. Eu m-am rugat mult sa nu apara anticorpii astia!
emaaimee spune:
![]()
![]()
Sper sa nu fie cazul sa fac cezariana pentru ca am inteles ca te refaci mai greu si eu vreau sa alaptez.Dar cum o fii de acum incolo.Tineti-mi pumnii si aveti grija de voi(si de bebici si copilasii deja nascuti)

ellinia spune:
Da, e adevarat ca te refaci mai greu, dar eu o prefer totusi nasterii naturale! Si poti sa alaptezi si daca faci cezariana, nu?
Oricum, multa bafta!
Cristina si bebe 30+
maimutoi spune:
buna, si eu am Rh neg si sotul Rh pozitiv...sunt inca in a 8-a sapt de la ultima menstra si o sa merg sapt asta la dozare.E tarziu? abia acu am aflat ca avem rh-ul diferit.la mine e cam ciudat pt ca parintii mei il au pozitiv si eu nu prea trebuia sa-l am negativ, insa exista si exceptii f.rar dar se poate. Si trebuie sa mergi in fiecare luna la dozare? eu cred ca asa o sa merg pt ca nu am liniste sa stau 2 sau 3 luni.Deci cat de des trebuie mers la dozare?? si daca e tarziu ca merg abia sapt asta prima oara la prima dozare?
mersi,
Dani