Mamici de mai-iunie 2005 (17)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

merci, cornelia. ce sa mai zic? ai dreptate. o sa fiu atenta, dar nu exagerat.
a, nu v-am spus ca ieri, la echo, dr. mi-a spus ca el crede ca va fi fetita. totusi, a recunoscut ca nu i-a vazut sexul deoarece statea cu cordonul intre picioruse. ok, dar atunci dupa ce alte criterii a spus el ca e fetita?

Adina / 18+ / Dr. Vladareanu - Elias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Neata burticute.

babygirl, doctorita ta are dreptate sigur intr-o privinta, dr. Pop are obsesia asta cu placenta inserata prea jos si aproape de col. Asa cum Iosup e acum la mare moda pe aici, asa era Pop anul trecut printre mamicile gravide. Vreau sa zic ca din 10 mamici care faceau ecografie la el la 9 le dadea verdictul cu placenta inserata prea jos iar cand ajungeau la doctorul lor din cele 9 nu stiu daca chiar erau 2-3 care chiar sa aiba asemenea probleme. Cred ca saracu a retinut gresit care e distanta normala si nu l-a corectat nimeni niciodata .

crissu, la prima sarcina desi aveam 27 de ani nici eu n-am facut listoiul ala de analize care mi l-a dat Radoi, nu din rea vointa ci pentru ca erau vreo 2 care nu se puteau face pe vremea aia decat la Cantacuzino si acolo am zis ca nu merg nici impuscata. Asa ca n-am facut decat analizele gratuite. La urmatorul control m-a "certat" un pic ca nu le-am facut dar a zis ca pot ramane in continuare pacienta lui, si ca daca am renuntat la analize inseamna ca mi-am asumat riscurile si el nu se mai baga. Norocul meu a fost ca n-am avut nimic, si nici acum cand le-am facut nu mi-au gasit nimic. Intre noi fie vorba, analizele astea sunt la moda intr-un anume cerc de medici, pentru ca 95% din gravidele din Romania bag mana in foc ca nu le-au facut si nici macar nu stiu ca exista si poate ca mai mult de jumatate n-au facut nici o analiza sau ecografie pe parcursul sarcinii (si ma refer aici la femeile de la tara care merg la doctor doar sa nasca). Oricum daca vrei sa le faci eu zic sa mergi intai la medicul de familie si sa-ti dea trimitere gratuita pentru o parte din ele, mai salvezi niste bani (pe mine m-au costat cu totul 3,1 milioane si pun pariu ca tot aceleasi anlize ti-a dat si tie).

Ada, Malina a avut la nastere ochii albastrii iar pe la 6 luni au inceput sa se schimbe...acum sunt albastrii pe margine si in rest un verde caprui functie de lumina. Dar o sa mai treaca ceva vreme pana o sa fiu sigura ce culoare vor avea. Legat de par...nu stiu ce aveti toti cu ea...saracuta are doar cateva suvite lungi a la Basescu care-i tot intra in ochi si in rest un puf mic care nici de-o codita n-ajunge.

In alta ordine de idei, aseara am ajuns si eu la medicul de familie si m-a pus pe cantar...in ultima luna am mai luat 2kg ...incet incet cred ca ajung iar la 85kg......si mi-e asa o groazaaaaa.
De dimineata mi-a pocnit fermoarul la o pereche de pantaloni...deja se ingroasa gluma....trebe neaparat sa iau masuri....adica sa mai dau o raita prin magazine dupa haine de gravida.

Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissu spune:

Babygirl aceeasi intrebare am pus-o si eu cu ceva timp in urma si nu prea m-a lamurit nimeni ci am tras eu concluzia ca ar fi dupa bataile inimii si or mai fi si alte criterii. Tie la cate saptamani ti-a spus ca e fetita???........ca mie la 11 saptamani mi-a spus ca-i baietel cu acelasi comentariu ca la tine, ca e totusi putin cam devreme.
Criss si 16 saptamani+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Crissu nu stiu ce sa-ti spun in privinta analizelor.....eu le-am facut pe toate cele pe care mi le-a dat doctorul meu ginecolog. Ma gandeam si eu la un moment dat sa nu le fac...dar imi stateau pe creier. Aseara mi-am luat rezultatul la toxo (ca se da in aceeasi zi) si este negativ. Mi-au dat si valorile normale pe cine intereseaza:
0 - 0.499 NEGATIV
0.500 - 0.599 ECHIVOC
>0.600 POZITIV

Ruxel
http://community.webshots.com/user/ruxel100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sperantza nu moare spune:

La multi ani fericiti alaturi de tatici si bebici!

felicitari pentru carucioarele nou aparute, si bataita pentru kg-le capatate. nici eu nu sunt mai prejos, m-am cantarit acum intr-o zi si am 66 de kg, inainte de sarcina nu m-am cantarit, dar nu cred sa fii avut peste 60, oricum acum o luna aveam 64,5 :-((((. si eu am cam mancat ca nemancata zilele astea de sarbatori, pana mi s-a facut rau si l-am strigat si eu pe iorgu prin baie, asa ca m-am potolit seara manac doar putin si ceva usor. cred ca o sa renunt si eu la carnea de porc.

si burta mea e tare si mult mai mare seara; dar eu sunt si constipata si dupa ce mananc ma si balonez. pe mine ma dor sanii, si de fapt mai exact sfarcurile, daca ma ating chiar si la dus e groaznic, sper sa treaca pana apare bebe ca altfel nu stiu cum va papa.

crissu daca ti-a recomandat dr. analizele acelea fa-le; oricum vezi ca esti in 17 sapt +, si vei intra in cea de-a 18-a, eu de joi intru in 17 si cine nu e gata il iau cu lopata

andreea, cum adica maioneza de iaurt, vreau si eu reteta, pleasee! poate asa reusesc sa manac si eu mai multe lactate. mai nou m-am dat pe supe si ciorbite de legume, dar altfel sunt o mare carnivora

a propos de legi si ordonante, spuneti-mi si mie cum trebuie sa sune informarea scrisa adresata firmei; eu i-am instintat verbal, dar vreau sa le fac si scris, si habar n-am ce tre' sa scriu - am adeverinta de la medic din care reiese ca sunt luata in evidenta cu sarcina in evolutie, sa scriu tot asta + anexez adev medicala?

multam frumos

Sperantza nu moare
DPN 26 iun 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

ieri am facut echografia si mi-a spus ca el crede ca e fata. deci sapt 18. :)

crissu, m-ai facut sa zambesc. mi-a placut usoara ta ironie la adresa lui pop. ;) bine ca stiu la ce sa ma astept

Adina / 18+ / Dr. Vladareanu - Elias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns at andreea spune:

Babygirl, doar cele 4 luni de concediu de maternitate pot fi influentate d.p.d.v. al venitului daca iti iei multe medicale inainte.
Restul pana la 2 ani, indemnizatia de crestere a copilului este suma fixa aproape 8 milioane.
Pe DC la probleme legislative e plin de sfaturi si explicatii pe tema aceasta.

Andreea si Emma de 21 saptamani (23 de la UM)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Speranta, uite cum a sunat instiintarea mea:

Domnule Director,

Subsemnata *******, salariata a ****** în cadrul Serviciului *****, în functia de *****, va aduc la cunostinta faptul ca sunt însarcinata. Data probabila a nasterii este 6 iunie 2005.

Data, semnatura

Si i-am dat si numar de inregistrare la registratura.
Nu cred ca e o formulare standard. Poti sa mentionezi si ca atasezi adeverinta de la medic, eu n-am mai mentionat, am atasat-o direct.
Si am trimis-o in atentia directorului general si a serviciului de resurse umane.

Gabitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Si eu mi-am anuntat conducerea pe 31 dec. ca sunt insarcinata fara sa duc nici o hartie. Din cate am inteles, nu trebuie obligatoriu sa duci nici o adeverinta si nici o instiintare. Chiar si pe ei i-am intrebat, dar inainte de a-i intreba pe ei , am intrebat la contabilitate si mi-a spus acelasi lucru. Mai mult, inainte de a anunta, am intrebat o prietena care este patroana la o firma si mi-a spus ca nu trebuie sa duc nici o adeverinta .... ca adeverinta si instiintarea se depun numai in cazul in care vrei sa constrangi firma cu ceva.
Si eu am fost destul de sceptica in privinta acestui lucru, dar se pare ca este adevarat.
Deasemenea, prietenea mea care a nascut anul asta...a facut la fel. I-a anuntat verbal si-atat ....nici o adeverinta, nici o instiintare.
Iar sefii mei chiar mi-au multumit ca i-am anuntat din timp ca sa gaseasca si ei un om care sa ma inlocuiasca pe perioada cat lipsesc. E adevarat ca eu sunt la a doua sarcina de cand sunt la ei...si era chiar culmea sa faca figuri....dar si-acum ma astept la orice !

Ruxel
http://community.webshots.com/user/ruxel100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Buna dimineata, fetelor si baieteilor de prin burtici de mamici!
Am si eu nevoie d eun sfat:

Inainte de Revelion am simtit ca buza mea superioara era putin umflata, si ca e putin cam spuzita(uscata), dar nu am dat mare atentie. Eu stau si intr-o casa destul de intunecoasa si nu m-am uitata cu prea mare atentie la acest lucru. Si asa o simt de atunci dar azi m-am dat cu un ruj mult mai inchis la culoare si am observat ca nu e uscata, ci am niste brobonele fine pe toata buza, deci de asta o simt eu asa umflata, amortita. BIneinteles ca de la marea descoperire numai la asta ma gandesc....nu am mai avut niciodata asa ceva, nici macar herpes nu am avut vreodata. E adevarat ca in perioada craciunului am inceput sa folosesc un luciu de buze de care nu mai folosisem pe care il dadeam seara si ramanaeam cu el toata noaptea, cica pentru hidratare... mi-o fi facut ala rau?

Voi ati avut vreodata asa ceva? Nu mai vb ca isteata mea de doct de fam. e in concediu si nu am cu cine sa vb....ieri mi-am platit o urocultura, pentru ca nu a avut cine sa-mi dea trimitere...sunt tot mai hotarata sa o schimb!!!!

andutzy

Mergi la inceput