Transmierea transplacentara a toxoplasmozei
va rog spneti-mi, daca valorile toxoplasmozei erau in limite normale pe timpul sarcinii, dar totusi i-am transmis anticorpi copilului, ce sanse sunt sa se infesteze.
Raspunsuri
DianaR spune:
Miria, nu ai fost prea explicita. Ce inseamna "valorile toxoplasmozei in limite normale" si ce fel de anticorpi are puiutul tau? Exista anticorpi de tip IgG si IgM. Trebuie sa ne spui care au fost pozitivi la tine si care sunt la puiutul tau.
Anticorpii de tip IgM sunt cei periculosi, daca sunt pozitivi arata infectie acuta, iar infectia acuta in sarcina este singurul moment in care se poate transmite boala la fat.
Anticorpii de tip IgG sunt martorii infectiei care raman pozitivi mult timp dupa ce infectia acuta a trecut, uneori toata viata. Acest tip de anticorpi trec prin placenta, prezenta lor la nastere in sangele copilului nu inseamna infectie decat daca si IgM sunt pozitivi. IgM sunt voluminosi si nu traverseaza placenta.
Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 6 luni
miria_cristina spune:
In urma analizelor a iesit:
- mie: IgM - negativ;
IgG - pozitiv.
- copilului: IgM - negativ;
IgG - pozitiv.
Pe perioada sarcinii mi-a crescut usor, dar valorile au ramas in limite acceptabile, adica intre: IgG - 1,241 si 1,363 (facute ca Cantacuzino). Pentru ca IgM-ul mi-a iesit tot timpul negativ, boala fiind veche.
DianaR spune:
IgG pozitiv si IgM negativ la tine semnifica infectie veche fara risc asupra ultimei sarcini sau sarcinilor viitoare
La bebe IgG pozitiv dar cu IgM negativ nu inseamna infectie, IgG provin de la tine pentru ca acesti anticorpi traverseaza placenta in sarcina si se mentin 6 luni.
Daca IgM era pozitiv la bebec insemna infectie prenatala pentru ca acesti anticorpi nu trec placenta si sunt sintetizati de fat in cursul infectiei transplacentare.
Deci stai fara grija, puiutul tau nu a luat de la tine toxoplasmoza si nici nu o mai poate lua.
Vladut 6 luni
miria_cristina spune:
OOff!
Dumnezeule, asa sa fie!
Stau cu atata grija ca simt cum ma lasa nervii.
Iar copilul este atat de bun si de frumos ca nu stiu cum as reactiona sa i se intample ceva si sa ma gandesc ca ar fi de la mine.
Multumesc din tot sufletul!
Cristina si Damiana (5 nov 2004)
MISSAURA spune:
va rog sa ma ajutati. mi-am facut analizele acum 3 saptamani si miau iesit toxoplasma Ig G 6,4 pozitiv si Ig M 0,169 negativ. acum am banuieli, inca neconfirmate, ca am ramas insarcinata. Daca ar fi asa este periculos sa pastrez bebe? Se poate trata pe perioada sarcinii? Nu am cunostinte de ce reprezinta aceste valori. Va rog sa ma ajutati sa inteleg.
DianaR spune:
Inseamna ca ai avut toxoplasmoza, dar acum infectia acuta a trecut. Nu mai exista risc de transmitere a infectiei la bebe.
Poti face tratament cu Rovamicina (spiramicina) chiar daca esti insarcinata, la indicatia medicului infectionist, daca acesta considera necesar tratamentul.
Vladut 6 luni
MISSAURA spune:
Merci frumos, DianaR pentru informatii. Oricum nu sunt insarcinata ca astazi mi-a venit menstruatia.doctorul meu mi-a dat tratament cu biseptol si daraprim pentu 3 saptamani pentr toxoplasma. oare o fi cel mai indicat?
DianaR spune:
quote:
Originally posted by MISSAURA
Merci frumos, DianaR pentru informatii. Oricum nu sunt insarcinata ca astazi mi-a venit menstruatia.doctorul meu mi-a dat tratament cu biseptol si daraprim pentu 3 saptamani pentr toxoplasma. oare o fi cel mai indicat?
Este un tratament foarte corect.
Vladut 6 luni
MISSAURA spune:
Am o problema. Nu se mai gaseste Daraprim, nu se mai importa. Ce alt tratament pot face pentru Toxoplasmoza. De la farmacii nu mi-au putut spune un inlocuitor, iar doctorul mi-a indicat rovamicina injectabil. Am facut f multe injectii nu mai vreau sa fac iar. Nu exista alt tratament???trebuie sa mai fie ceva ca doar stiinta evolueaza.
DianaR spune:
Rovamycina injectabil? Esti sigura? Nici nu am gasit forma asta in agenda medicala sau pe net...
Poti lua comprimate de Rovamycina, 3cp de 1g (3 mil de unitati) pe zi, 3 saptamani.
Vladut 7 luni