Transmierea transplacentara a toxoplasmozei

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MISSAURA spune:

Merci frumos,DianaR. M-am uitat la pozele tale.Ai un baietel foarte frumos si tare dragalas.Imi doresc si eu unu cat mai curand.Sarbatori fericite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Missaura, ce specialitate are medicul care ti-a scris tratamentul?
Multumesc pentru aprecieri, sarbatori fericite si voua si la multi ani! Sa te vedem cat mai curand

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 7 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe2004 spune:

Sper sa vin si eu cu o incurajare. Cand eram insarcinata in 5 sapt m-am gandit ca ar trebui sa-mi fac si eu testul pt toxoplasmoza. Si am aflat ca eram pozitiva, atat IGg cat si IGm. Unii doctori ginecologi imi recomandau intreruperea sarcinii, iar altii nu, ci ma trimiteau la un medic infectionist. Infectionistul mi-a dat tratament cu Rovamicina 10 zile (pastile). Si uite asa am nascut un baiat normal, de 3,700 kg si 52cm. Mi-am zis la inceputul sarcinii cand am aflat de boala, ca ar fi imposibil sa ma fi infectat exact in cele 5 sapt ale sarcinii mele. Am sperat ca totul va fi bine si asa a fost.
Sanatate multa si speranta.

Alexandru si mama (26 apr 2004)SARBATORI FERICITE
noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MISSAURA spune:

Draga DianaR si Bebe2004,un an nou fericit si voua si familiilor voastre.doctorul care mi-a recomandat tratamentul este ginecolog, respectiv doctorita Racu Silvia de la clinica RomGerMed din Bucuresti.Voi incerca cu rovamicina pastile.Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidiutza spune:

Buna! Si eu am ramas insarcinata si am avut atat IgG cat si IgM pozitive. Nu am vrut sa risc absolut de loc sanatatea copilului meu asa incat am facut intrerupere de sarcina la 4 luni chiar daca a fost extrem de traumatizant pentru mine tinand cont ca a fost prim asarcina. Asta este! Am urmat apoi un tratament cu biseptol si klacid care a fost eficient. IgM s-a negativat iar valorile au scazut la IgG. Acum ma pot apuca de treaba si....sper din tot sufletul ca totul va fi bine.
Va doresc si voua numai bine si bb cat mai sanatosi si cat mai curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bruno spune:

mie mi-a iesit igG 0.832 si igM 5.666. e ok? avem 10 sapt. va rog spuneti-mi

.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

efectele toxoplasmozei nu se vad la nastere....si nici imediat dupa...
toxoplasmoza afecteaza la nivel neurologic. este o boala infectioasa a sistemului nervos si parca formarea sistemului nervos are loc chiar in primele saptamani de sarcina, nu?!
eu am pierdut o sarcina la 6-7 sapt. si apoi s-a depistat toxo.

sansele/riscurile sunt de 50/50 % ca fatul sa aiba boala sau nu si nimeni nu poate spune exact ce 'noroc' are fiecare...aici intervine responsabilitatea fiecaruia.

sa fim sanatosi:)

Mariaa

rabdarea este cheia fericirii !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris spune:

Eu am pierdut o sarcina la 5 sapt, si mi s-a explicat ca e posibil sa fie din cauza toxoplasmozei, apoi am facut tratament, dar fff incet a scazut IGM si IGG. Intr-un final, s-a negativat Igm, si acum sunt insarcinata, dar, surpriza: am repetat analizele si din nou e Igm pozitiv - dar la alt laborator. Acuma am fost sfatuita sa merg sa fac din nou analizele la laboratorul unde a iesit igm negativ ultima data. Sper sa iasa bine, ca sunt cu nervii la pamant, si nu neaparat fizic mi-e frica, cat psihic as fi ff necajita daca ar trebui sa renunt la sarcina.
Lidiutza, nu e periculos sa intrerupi sarcina la 4 luni??
Dr ginecolog a zis ca sa asteptam sa vedem rezultatele la analize, dar a zis si ca sunt f multe femei care au avut toxoplsmoza pe timpul sarcinii si nici nu stiau ca au boala, si au nascut copii sanatosi.
Pe de o parte m-a linistit, pe de alta, sunt tare necajita, astept demult sa pot face al doilea copil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris spune:

bruno, pana la urma ce ai facut??
cum e cu analizele??

Mergi la inceput