Mamici de martie-aprilie 2005 (9)
Raspunsuri - Pagina 14
Irda spune:
Salutare fetele!
Eu sunt o viitoare mamica de iulie-august, abia am intrat in 9 saptamani, dar am o intrebare pentru rrox3, am vazut ca dr. tau e Nayel de la CFR2, eu am maine programare la el.....cum e ca doctor? ca eu sunt cam speriata......tocmai am renuntat la o dr. de la Giulesti care m-a dezamagit profund...nu ma asteptam sa se comporte in halul ala.....am zis ca nu-mi mai trebuie Giulestiul, dar trebuie sa merg la un ginecolog si am auzit ca Nyel ar fi ok, iar spitalul curatel si cu spagi moderate.
Poti sa-mi spui m-ai multe despre dr. di spital, te rog?
P.S. Cred ca m-am pricopsit si cu o candidoza ceva...ca am niste mancarimi....am vazut ca si tu ai avut...ti-a dat tratament pentru ea?
Pupici
si multumesc anticipat pentru un eventual raspuns!
Irda
rrox3 spune:
Irda Dr. Nayel este un medic de nota 10. Eu am nascut si prima data tot cu el, dar la Municipal. Este foarte bun profesionist si in mod special apreciez la el faptul ca este sufletist. Are mare grija de pacientele lui si vine la orice ora la spital daca e nevoie.
E adevarat ca este foarte ocupat si din proprie initiativa probabil nu o sa-ti spuna prea multe (daca nu e vorba de o problema fireste), dar poti sa-l bati la cap cu oricate intrebari, o sa-ti raspunda la toate.
In legatura cu candidoza mai bine mergi la control fiindca esti inca in primul trimestru si aici majoritatea medicamentelor au interdictie.
Despre CF2 am auzit numai si numai lucruri bune, nu l-am vizitat personal, dar m-am interesat. Maternitatea de acolo e infiintata in 2002 si e dotata modern. O sa-ti spun mai multe dupa ce nasc daca o sa vrei.
Numai bine si sarcina usoara! 
Roxana, Mariuca (5 ani si jumatate) si bebe din burtica 25 saptamani
Irda spune:
Iti multumesc mult de raspunsul prompt Roxana! 
M-ai linistit, mie mi s-a parut super ca are si cabinet privat, ca nu trebuie sa iau cozile de la spitale in freza de fiecare data cand merg la un consult.
Cam cat se plateste consultatia si eco la el la cabinet....ca sa stiu cu cat ma duc maine...sa nu ma fac de rusine!![]()
Lui mai trebuie sa-i dai ceva in plus?
Pupici

Irda
rrox3 spune:
Irda Ecografia 300.000lei (normala) si inca 200.000 pentru control ginecologic. Fireste ca nu mai trebuie si altceva, e cabinetul lui.
Roxana, Mariuca (5 ani si jumatate) si bebe din burtica 25 saptamani
Irda spune:
Merci Roxana !
Sper ca totul sa fie bine,pana la urma! Eu am avut niste sangerari in urma cu vreo 2 saptamani si am mai facut si o alergie urata la Scopantil......la care am renuntat pana la urma, acum iau utrogestan 2 seara intravaginal si No Spa cand ma mai inteapa burtica. Nu mai sangerez deloc acum, dar maine termin utrogestanul si trebuie sa vad daca e necesar samai iau ..(fosta mea dr. a zis pana la 5 luni) sau nu!
Multumesc mult de informatii, si bineinteles ca vreu sa-mi zici cum a fost la nastere......doar o sa nastem in acelasi spital cu acelasi doctor!
Pipici

Irda
Adela P spune:
Sa ne prezentam si noi: Adela si burtica (baietel) de aproape 7 luni. DPN 9 prilie. Nu avem inca nume...nu stiu cum e la voi dar noua ni se pare ca asta e o treaba al naibii de grea, sa alegem numele prefect
, sa sune bine cu numele de familie, sa fie usor de pronuntat in engleza, franceza, romana si sa semnifice ceva frumos...offff
Cineva intreba mai devreme cum e cu saptamanile de sarcina si trimsestrele. Intr-adevar sunt carti care-ti spun una, altele-ti spun altceva, mie mi s-a parut mai simplu sa merg pe luni decat pe saptamani, si am calculat invers, scazand lunile de la DPN, si nu de la prima zi a ultimului ciclu. Mi s-a parut mai usor asa in comparatie cu prima sarcina unde numaram saptamanile.
Ok, prea multa vorbarie, de fapt am vrut daor sa ne alaturam clubului
de burtici.
Adela http://community.webshots.com/user/adela23_1999
Anca Micaela spune:
Bun veit noilor burtici! La multi ani tuturor si nasteri usoare!
rrox3, si eu sunt tot la dl. dr. Nayel. Eu merg la control doar la spital, asa ca am vazut cum arata. Intr-adevar, e curat si lumea pare prietenoasa... La cat sunt eu de fricoasa, conteaza foarte mult o incurajare. Am venit la dl. Nayel pentru ca o prietena de-ale mele a nascut cu el in iulie 2004 (cand eu tocmai aflam ca sunt gravida). Ea a fost foarte multumita si de el ca om si de serviciile din spital... Sper sa am si eu norocul sa nasc razand cu doctorul, ca ea...
Va pup pe toate si numai bine!
Anca Micaela DPN 12.03.05 Dr. Nayel CF 2
ligia13 spune:
Buna fetelor si La Multi Ani!
Noi am trecut cu bine sarbatorile, am mincat ca spartii, am mai pus un kil (in total eu am pus numa 3 kile dar toate in ultimele 3 saptamani). Si bebele meu e un mare dansator pt ca in noaptea de Rev mi-a facut burta franjuri de la muzica. Clar seamana cu ta-su
.
In rest ce sa va spun, cum sunt eu grasa , nimeni nu observa ca sunt gravida, oricum purtam haine mai largi si inainte. Eu stiu ca's gravida pt ca nu mai am cu ce sa ma imbrac. Mi-am cusut o pereche de pantaloni din aia cu reglaj si mai am unii elastici(dar cam subiri). Asta e tot ce mai pot imbraca.
Referitor la nume, e super greu sa alegem numele. Noi am fost hotarati din prima zi in care am aflat ca's gravida si la nume de fata si la nume de baiat. Ideea e ca cel de baiat era numele tatalui meu(care intre timp, cand aveam eu 2 luni, a murit , inainte sa afle ca va fi bunic). Acu toata lumea din familie se asteapta ca bebele sa aiba numele lu tata, ceea ce mie mi se pare fff trist.
Apoi am gasit un alt nume, care intamplator este numele sefului sotului meu. F bine ne-am zis. Cand s-a facut petrecerea de Craciun au venit parintii cu copiii sa-l vada pe mosul de la firma si surpriza, toti copii nascuti in ultimii 3 ani(ai angajatilor acolo la firma) purtau acest nume
. No acu iar suntem in ceatza.
hai ca m-am cam intins la poveste.
fetelor, vreau sa va intreb ceva: unde au disparut subiectele alea cu lista cu ce trebuie la spital cand nasti si cea cu cele necesare bebelusului? Ca tocmai ma gandeam sa incep si eu sa fac lista, sa-l intruiesc pe sotul meu ce sa cumpere (ca eu sunt din aia superstitioasa) si surpriza, nu stiu de unde sa ma inspir!
Va pup si va doresc un an 2005 plin de succese si bebei sanatosi!
sibip spune:
Ligia, ce am citit de curind intr-o carte veche de 'medicina populara' este ca: e bine sa pui copilului numele unuia din bunici, DOAR daca acesta a fost o persoana fericita si cu succes in viata. In rest nu se recomanda pt. ca poate influenta destinul copilului. Alta 'regula' ar fi ca nu e bine ca doua persoane care locuiesc in aceeasi casa sa poarte acelasi nume, pt. ca una va trebui in timp sa dispara. In orice caz, se pare ca mai bine astepti sa-ti numesti copilul dupa ce s-a nascut, ca sa vezi intr-adevar daca se potriveste numele sau nu. Se mai spune in cartea aia ca daca s-a nascut copilul si tot nu te-ai hotarit, pina te hotarasti poti sa-i spui Bogdan (care inseamna darul lui D-zeu). Din cite stiu eu si Teodor + derivatele inseamna acelasi lucru.
Bineinteles postez mesajul asta doar informativ, mie mi s-a parut interesant si atit.
Din cite stiu eu nu poti scoate copilul din maternitate decit daca l-ai declarat. Deci numai dupa ce are certificat de nastere? Sau acesta se poate face si dupa? Banuiesc ca o sa aleg numele copilului pe ultima suta de metri, sau mai exact dupa finish
; sper sa nu imi schimb cu totul domiciliul la maternitate pina ma hotarasc asupra celui mai potrivit nume!
Ioana
oanamc spune:
Buna, gravidutele!
Am o mare nedumerire si sper ca e cineva care ma poate ajuta.
Am facut examenul de toxoplasmoza(abia in saptamana 24, un pic cam tarziu)si mi-a dat urmatorul rezultat:
IgM.....0,253 negativ
IgG....19,700 UI/ml pozitiv
nu trebuia sa apara amandoi indici negativi?
Abia mai tarziu pot sa-l sun pe medic si sa ii trimit prin fax rezultatul si nu mai am rabdare, sunt cam ingrijorata!
Voi ati facut analiza asta?
Unde pot afla mai multe informatii?
Va multumesc anticipat
Oana si BB Letitia Medeea(DPN 9 aprilie 2005)