Mamici de martie-aprilie 2005 (9)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

hiroral si mie tot asa mi-a zis dr un kg pe luna, dar nu cred ca se poate, acum pe bune, ca doar copilul ala trebuie sa se hraneasca si el , si noi pe langa el, eu cred ca e imposibil 1kg pe luna, stiu ca asta ar fi idealul , dar socoteala de acasa nu se potriveste cu aia din targ, acum nu zic ca trebuie sa bagam in noi ca spartele dar nici sa murim de foame, eu una mananc de cate ori mi-e foame, dar putin , asa cred ca e bine putin si des, si mie mi-e groaza cand ma urc pe cantar dar ce sa fac....le dam noi jos dupa nastere fetelor, ne apucam impreuna de slabit

cat despre seminte nu stiu ce sa zic, si eu eram mare consumatoare inainte , dar acum nu le mai suport, nu stiu daca fac rau lui bebe dar tie s-ar putea daca nu ai apendicita scoasa, si nu cred ca te opereaza cineva acum, asa ca ai grija, daca nu ai scos-o

Adriana si Bebelinul 23 s+

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Buna fetelor!
Eu va citesc de ceva timp si acum m-am gandit ca e un bun moment sa imi manifest prezenta pe aici si sa va urez La multi ani! si un nou an minunat cu nasteri usoare si bebei sanatosi si frumosi!
Eu am o fetita de 5 ani si jumatate si un bebe de 25 saptamani in burtica. Nu stiu inca ce e fiindca la ultimele doua ecografii era tot cu cordonul ombilical intre picioare si nu s-a vazut nimic. Sper sa aflu cat de curand.
In rest ma confrunt cu aproape toate neplacerile asociate sarcinii Am nasul infundat tot timpul si imi mai curge si sange din nas din cand in cand, retin deja apa si mi se umfla mainile, am arsuri de la stomac, abia am scapat de o candidoza si de cateva zile mi-am descoperit si un hemoroid (care din fericire nu ma doare). Dar bebe e bine (l-am verificat cu o echo. morfologica) si tzopaie zdravan zilnic
Sunt la Dr. Nayel, deci voi naste la CF 2. DPN: 18 aprilie, dar cu siguranta se va intampla mai devreme. Voi avea sigur cezariana fiindca la prima nastere am necesitat o cezariana de urgenta.
Numai bine tuturor!

Roxana, Mariuca (5 ani si jumatate) si bebe din burtica 25 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

rrox3 bine ai venit si la multi ani ,
cred ca si eu am descoperit un hemoroid , care nu doare, si nu stiu ce sa fac, tu cu ce te tratezi? eu merg abia pe 20 la doctor si o intreb atunci daca am voi sa dau cu ceva, ca mi-e frica sa nu inceapa sa doara, am auzit ca sunt tare durerosi
am citit ca la prima sarcina ai facut cezariana, cum e? nu stiu sigur dar cred ca si eu o sa fac cezariana, o sa aflu mai tarziu , dar as vrea sa stiu ce ma asteapta, in cat timp te refaci? doare dupa ? , ca eu n-am facut decat o operatie de apendicita si mi-a fost rau o luna, abia ma miscam , dar acum ma gandesc ca trebuie sa am grija si de bebe....
merci anticipat si te asteptam mai des la mamici de martie aprilie 2005
Adriana si Bebelinul 23 s +

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

LA MULTI ANI CU SANATATE!
Azi e prima zi de lucru dupa o saptamana de basm acasa, cu sotul meu si cu bradutul si colinde si mancare.....(a fost un vis)
Mai am 4 saptamani de lucru si intru in prenatal! URAAAAA!!!!!
Si eu am mancat mult zilele astea si nu imi fac reprosuri.Daca un om normal face abuz de sarbatori, noi nu putem? Mai ales noi!
Adriana, eu am pus pana acum 9kg, la ultimul control aveam 7kg si medicul mi-a zis ca ma incadrez bine in grafic.Mie mi se pare foarte mult,dar nici nu vreau sa ma gandesc ce ma asteapta de acum inainte.Sa stii ca si eu am pus 4kg in luna a 6-a.In primele 3 luni nu am pus decat 1 kg,apoi am inceput sa pun cam 0.5-1 kg/saptamana.
Totusi, din ce am citit, cel mai mult pui in luna a 6-a;in trimestrul 3 ar trebui sa punem cam 30% din toata greutatea(adica pana acum sa avem 70% din greutate).
Cred ca ne speriem degeaba.Verisoara sotului meu s-a ingrasat in sarcina 40kg si le-a dat jos pe toate in maxim 2 ani.
Pana la urma tot ce conteaza e sa fie bebelusii sanatosi ca ne vor obliga ei sa dam kilogramele jos cu nopti nedormite si alptat si griji.
Nu am mai scris de mult si am cam exagerat cu povestitu'.
Va pup pe toate si sa aveti grija de burtici.

Oana si bebelina Letitia Medeea(DNP 9 APRILIE 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

Buna fetelor si LA MULTI ANI!
Noi sintem foarte bine si va doresc la fel tuturor.
Hiroral, nu-ti fa probleme cu privire la seminte! Sigur au si ele substante nutritive, vitamine sau minerale care nu se gasesc decit acolo! deci organismul tau probabil ca stie de ce le cere. In nici un caz nu cred ca fac rau... dar totusi fara excese!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

adrianafedorca m-am documentat bine si folosesc unguent Ultraproct pentru hemoroid. E OK pentru bebe in trimestrele 2 si 3. Dar se pare ca e foarte posibil sa nu dispara decat dupa ce apare bebe pe lume.
Despre cezariana iti pot spune ca a fost un rau necesar. Am incercat sa nasc natural, mi se rupsesera membranele, se dusese dopul, se dusese lichidul, aveam contractii din ce in ce mai dureroase si mai dese si mai lungi, dar dilatatia crestea mult prea lent si copilului ii scadea foarte mult pulsul pe contractii. Asta combinat cu bazinul meu ingust a impus cezariana. Fiind 3 dimineata deja, probabil l-am deranjat pe anestezist si nu a fost prea atent. In concluzie am avut probleme in timpul operatiei, nu puteam sa respir ca lumea cu masca de oxigen si adormeam - mai degraba lesinam - periodic. Mi-am vazut si auzit totusi fetita cand au extras-o . Recuperarea a fost grea, dupa ce trece anestezia operatia doare si mai ales nu te poti misca bine. Eu nu am putut sa ma ridic din pat fara ajutor cateva zile (muschiul abdominal este si el taiat si doare foarte rau daca vrei sa-l folosesti asa ca nu te poti ridica, nu poti sa razi, nu poti sa tusesti, etc.). Recuperare totala as zice ca abia dupa cateva luni. Dar cred ca difera de la mamica la mamica, am auzit de alte recuperari mult mai rapide decat a mea. Si cred ca mai conteaza enorm si personalul din maternitate care iti poate da niste calmante si te poate ajuta. Atunci am fost la Municipal, medicul a fost de nota 10, dar restul nu prea. Acum sper sa fie mai bine la CF 2.

Roxana, Mariuca (5 ani si jumatate) si bebe din burtica 25 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Buna dimineata, la mine abia a inceput ziua de 2h.
Bun venit la noile mamici, o sarcina fara probleme si o nastere usoara.
Vreti sa punem pe listuta si doctorul sau ramine numai cu DPN-ul si numele bebelusului?
Apropo de kilograme, ultima data cind am fost la doctor mi-a spus sa maninc ce poftesc si sa scad cantitatea de dulciuri. Eu maninc cel putin 1/2 de ciocolata fara sa luam in considerare prajiturile. Doctorul meu mi-a spus ca fiecare organism asimileaza diferit si ca atare, in sarcina, se stabilesc niste maxime sau minime dar cel mai important e sa ne hranim cum trebuie. Sa fie cei mici sanatosi, pentru kg in plus, dupa ce apar micutii putem trece la un regim si le oricum le topim.
La hemoroizi eu folosesc supozitoare cu glicerina si un factor important e igiena. Sa nu dati cu rosii si sa intelegeti gresit. Dupa ce ati fost la e bine sa va spalati cu apa calduta. Nu este indicata apa calda pentru ca ajuta la o vascularizare mai puternica si cresc hemoroizii. Hirtia sau prosopelul folosit dupa dus trebuie sa fie moale.
Mie imi este de real folos mai nou, o lingura de miere luata dimineata pe stomacul gol si cereale cu iaurt.
Am si eu o nedumerire, nu am mai avut timp sa caut, aveti idee cite saptamini are fiecare luna de sarcina si cind se intra in trim III?
O saptamina buna tuturor si mai mult spor la scris.

E cald si bine, brutarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kathywsha spune:

Coral, sa ne treci si pe noi cu dnp 4 aprilie david oji...mersic

ceea ce stiu este ca nu stiu nimic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Coral,depinde foarte mult daca socotesti perioada de sarcina de la data fecundarii sau de la data ultimei menstruatii.
Eu sunt in saptamana 26/27 si tocmai am intrat in luna a 7-a, adica in ultimul trimestru de sarcina.
Cred ca trebuie sa iti intrebi medicul, fiecare socoteste altfel!

Oana si bb Letitia Medeea(DNP 9 APRILIE 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Oana, multam deci saptamina 26-27. Abia saptamina viitoare am programare la doctor. Aici, te intilnesti cu doctorul o data pe luna sau daca ai o urgenta suni si te duci in aceeasi zi.
S-a ridicat la 150.000 numarul mortilor din Asia. Cred ca nu ma mai uit la stiri, e groaznic.

E cald si bine, brutarie

Mergi la inceput