Mamici de martie-aprilie 2005 (9)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Cenia, nu s-a suparat nimeni si cine vrea sa ma ajute cu lista sa-mi dea un PM si o trimit.
Sa-ti traiasca David si te invitam la un pahar de vorba cu noi. De pe forumul cu viitoare mamici noi suntem cele mai tacute, dar sper sa ne mai dam drumul la sfat pe masura ce ne vom apropia de primavara si atunci multe vor fi in concediu.
Adriana viu si eu cu o sugestie, chiar daca sunt la alt capat de lume. Daca nu esti sigura ca doctorita ce te-a urmarit in sarcina nu poate sa fie la nastere din diferite motive, poti sa discuti cu ea sa te recomande unui alt coleg sau colega ca o solutie de backup.
Nasii nostri au fost niste oameni deosebiti si ii luam nasului o sampanie buna ca ii placeau vinoasele si are pot spune o vinoteca, iar nasei ii luam ceva de cristal sau Gale, asta ii placea. Incearca sa-ti amintesti ce le place si le poti cumpara ceva de care sa se bucure cu adevarat.
In alta ordine de idei, seara de seara am nasul infundat si abia respir, uneori simt ca ma sufoc, doctorul spune ca e ceva normal, dar tot tine de mai mult de o luna, a mai patit cineva dintre voi?

E cald si bine, brutarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

coral merci mult , uite ca nu ma gandisem la varianta asta, cu un doctor de rezerva, deocamdata nu am intrebat-o daca este sau nu de Pasti in bucuresti dar luna viitoare o intreb sigur, cat despre cadoul nasilor...e cam complicat pt ca eu una nu prea ii cunosc , sotul e prieten cu nasul , dar de la nunta nu ne-am mai vazut si nu prea avem o relatie apropiata, cred ca o sa le cumpar ceva pt casa , mai mult pt ea un mixer mai sofistica t ...ceva de genul asta , ca stiu ca ea e mare bucatareasa si sigur nu aare un mixer mai sofisticat, o s amerg maine sa caut
cat despre nasul infundat si eu am , si am citit ca e normal in timpul sarcinii, ba cateodata dimineta cad suflu nasul imi ies si cheaguri de sange dar nu mereu , si am citit ca si asta e normal si asa mi-a zis si dr mea

va las acum ma duc sa-mi fac treburile vreau sa spal tot sa calc sa fac un pic de curatenie si maine sa ma odihnesc pt revelion, da o sa intru si maine sa va urez si intru sigur si pe 1 ianuarie sa va sorcovesc
pupici
Adriana ssi bebelinul din burtica 22+

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Multumesc de raspuns, ma duc sa-mi caut un patch pentru nas, mi-a spus o amica ca sunt, dar nu stia daca se pot lua in sarcina.
Apropo de Revelion eu am sa fac azi o alba ca zapada, un drob de ficat si caise.
Apropo de obiecte de bucatarie pentru gospodine, in primul an aici am cunoscut o familie cu care intre timp am devenit buni prieteni si vine ziua ei, stiind ca isi dorea un filtru performant am luat un filtru care face si capucino, expresso si multe altele, destul de scump. Cind sa deschida cadourile s-a trezit cu 2 la fel si un filtru normal. A fost hai, iar filtrul l-am dus inapoi si i-am dat un ghift certificate, ca nu-si dorea masinaria complicata ci doar un simplu filtru cu ceas.
Miine o sa fac restul, chiar e revelionul.
V-am pupat si o sa intru sa va sorcovesc la cumpana dintre ani.

E cald si bine, brutarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

si eu am nasul mai mereu infundat si mai am si cheaguri dar ce sa fac - orice pt bb, acu ma apuc si eu de un diplomat, despre cadouri nu dau sfaturi pentru ca eu personal sunt o neandemnatica,
coral eu cand nu mi-am mai suportart nasul am fost la farmacie, am zis ce am si ca sunt insarcinata, si mi-a dat niste picaturi doar din plante- nu mai stiu cum se numesc si sticluta am aruncat-o

fetelor voi chear nu v-ati gandit la ce fel de carucior, camera, patut etc..., ca dupa sarbatori mai sunt aproximativ 2 luni si vine bb, cu ce trebuie sa-l asteptam- stiu ca am o lista pe care am pus-o si aici, dar daca vreau sa o iau de buna ma lovesc de intrebarea "ce fel de", sincer cateva idei m-ar ajuta mult, si cred ca nu numai pe mine, am scris in mesajul anterior dilemele mele de moment, de ce de moment? ca vor veni cu siguranta multe altele

am fost azi la dr si mi-a luat sange, am baut apa cu glucoza, am asteptat 1h si mi-a luat iar sange, sper sa fie bine pt ca dr nu e prea optimist avand in vedere ca am luat deja 18kg, am zis ca dupa sarbatori nu mai mananc paine si dulciuri, ca mereu ma cearta dr.

sanatate multa si mai intru de revelion sa va urez mai multe

anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA

Mergi la inceput

Intre 2 prajituri imi descarc si eu un of.
Mi-am amintit si m-au apucat nervii. Suna sotul la mama soacra sa-i ureze la multi ani de ziua ei, ea de vreo 8 ani nu i-a mai urat lui nimic iar mie niciodata, oricum noi continuam sa pastram traditia. Desi au adresa noastra si telefon, email, au calculator si tot ce le trebuie, nu ne suna decit cind au nevoie de bani, altfel nu-s interesati de ce ni se intimpla. Ca atare nu am considerat sa ii anuntam ca asteptam un copil. Anul trecut, dupa ce pierdusem sarcina ma felicita ca oricum ce-mi trebuie.
O fata de pe forum care se pare ca se cam plictiseste acasa in cele strainataturi, i-a spus taticului care la rindul lui a inceput devenit zvoner. Minunatul tatic a acostat-o si pe mama sa o intrebe daca ea stie ca noi asteptam un copil, si nu vorbit pe strada ci strigat ca o serenada sub balcon.
Ok, totul bine si frumos pina la minunatul telefon, cind mama soacra in loc sa intrebe cum ma simt, cum suntem, o interesa daca cu adevarat sunt insarcinata, ca ea nu stie nimic si daca o intreaba vecinii ce sa le spuna. Iar la sfirsit imi ureaza sa o anunt cind nasc daca e un copil normal.
Ori sunt eu anormala si imi fac figuri hormonii de sarcina ori lumea a luat-o nitel pe dupa colt.

E cald si bine, brutarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kathywsha spune:

Dragelor voi va faceti griji pt. doc...ca nu o sa fie pe faza cand o sa nasteti...iar eu imi fac griji ca sotul nu o sa fie in tara cand o sa nasc si ma intreb cine o sa ma duca la spital, cine o sa aiba grija de toate cele. Ca de multe ori imi zic ca parca as avea barbatul in razboi...Asa ca se poate si mai rau...

ceea ce stiu este ca nu stiu nimic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

coral nu iti mai face atatea ganduri, incearca tu sa vorbesti cu ea, poate nu e pregatita sa fie bunica, sau se gandeste ca un copil ar putea schimba relatia intre voi doua, sau isi doreste pt tine o cariera intai si mai multa libertate, nu stiu dar variante sunt..., incearca sa vorbesti tu cu ea- ca de la fiica la mama, si in acelasi timp de la femeie la femeie, eu cred ca va va intelege punctul de vedere, cum de altfel sper si eu despre mama, de care ma rog sa vina la mine in prima luna sa ma ajute, azi imi spune ca vine, maine ca nu , poimaine ca nu stie, sincer acum pe mine bb ma intereseaza cel mai mult, cu toate ca ma dor unele reactii ale mamei mele, incerc sa nu imi fac griji, de altfel din martie voi avea propria mea familie cu mama tata si copil, inafara de asta nimic nu e prioritar
pupici la burtici

anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA

Mergi la inceput

Multam Anca de sfat, dar la soacra mea nu prea tine. Ea nu-si place nici una din cele 3 nurori, iar pe sotul cumnatei il considera un prost. Nu o intereseaza cariera mea, pot spune ca o doare in cot si de sot.
In familie mai avem un nepot de 15 ani si care ii spune bunica si numele de familie, pentru ca nu i-a placut de sotia fiului tot timpul vorbeste urit si de nepot, desi locuiesc la 2 scari distanta, in acelasi bloc o data nu-i duce un cadou sau un fruct, baietelul e crescut de mama lui si de bunicii din partea mamei. Cumnatul s-a recasatorit acum 3 ani si cumnata de sarbatori nu-i primita in casa lor.
Cind am emigrat nu si-a luat la revedere pe motiv ca erau prea ocupati si nu aveau timp sa ne vada. Vorba unui prieten, e un specimen.
Cu mama ma inteleg tare bine si sper sa-i aducem cu noi. Nici nu stiu ce m-a apucat de am rabufnit.

E cald si bine, brutarie

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by kathywsha

Dragelor voi va faceti griji pt. doc...ca nu o sa fie pe faza cand o sa nasteti...iar eu imi fac griji ca sotul nu o sa fie in tara cand o sa nasc si ma intreb cine o sa ma duca la spital, cine o sa aiba grija de toate cele. Ca de multe ori imi zic ca parca as avea barbatul in razboi...Asa ca se poate si mai rau...

ceea ce stiu este ca nu stiu nimic...

Kathywska, o sa vezi ca bebe mic vine cu norocul lui si nu o sa fie nici o problema. Mai e ceva timp pina atunci si sigur cel de sus le va aranja cum nu se poate mai bine.
Cauta sa ai aproape o prietena sau o mamica sa fie cu tine. Cind te simti singura intra la un pahar de vorba si mai scapi de ginduri negre.
Te imbratisez si sunt linga tine, toate se duc usor pe fagasul lor, chiar daca uneori nu credem si ne facem mii de griji.

E cald si bine, brutarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Micaela spune:

Draga Coral,

E trist ca exista oameni care au asemenea reactii cand e vorba de copii. Mai ales ca e vorba de familie...
Daca tot suntem la capitolul soacre, a mea e destul de "de treaba" (si suficient de departe), dar are mici rautati. De exemplu, stie ca eu mi-as fi dorit ca primul bb sa fie baiat. Ea e bucuroasa ca o sa avem fata, dar mi-a zis "lasa, ca data viitoare o sa te straduiesti mai mult si o sa iasa baiat". In gluma, evident, da' tot prost mi-a picat... In sfarsit! Sa le lasam.
Mai bine sa ne gandim ca azi se schimba anul si ca ne apropiem de intalnirea cu bb-ii!!!
Va doresc tuturor un an nou excelent, plin de bucurie si muuulta sanatate. Si, normal, nastere usoara.
Va pup si la multi ani,
Anca Micaela

Mergi la inceput