Mamici de noiembrie - decembrie 2004 (99)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

ela, daca tu esti nervoasa, atunci si bbelina e nervoasa, vezi ce nu-i convine...alex urla si daca pampersul era prea strans sau mai stiu eu ce prostie...vezi sa nu fie prea cald sau prea frig in casa, da-i ceva pentru colici, schimba-i pampers-ul , da-i laptic sau ceiutz, ia-o in brate, pune-o in carucior si mai plimba-o putin prin casa...hai ca sunt buna la dat sfaturi nu ma ca in cateva zile intru si eu sa-mi ziceti ce sa-i fac sa nu mai urle.
fetelor stiti ce citisem mai demult ca exista un aparat care atunci cand plange copilul iti spune ce fel de plans este...de foame, de rasfat, ca se simte singur, etc, etc ce bine ne-ar fi prins un aparat din asta, nu? mai ales ca era ceva in jur de 100 de euro...dar linisea noastra cred ca valoreaza mai mult.
va pup si va urez sanatate

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Fetelor vad ca multe suntem la capatul rabdarii dar cereti si voi ajutorul cuiva (toate avem o limita si nu suntem supraoameni) daca nu va poate ajuta sotul. La mine e deocamdata sotul acasa si sincer va spun ca e de mare ajutor. Ma vede cand sunt terminata de oboseala si are el grija de fata. Si la noi colicii sunt instalati bine si avem reprize de plans multe (poate exagerez dar Denisa inainte nu plangea 5 minute pe zi, acuma se ridica la 3 ore).Si noaptea daca vedeti ca plang incercati sa-i luati in pat cu voi chiar daca stiu ca se invata acolo. La mine doarme prima repriza in patutz (adica pana pe la 2)si dupa in pat pana dimineata la 9. Si asa nu am scandal deloc noaptea, probabil o sa am mai incolo cand nu o sa mai vrea deloc in patutz, dar asta este ....ma risc.
Plus dupa o zi in care o vad agitata tare o scot a doua zi afara si pe urma doarme dus copilul. Incercati sa-i scoateti afara mai des.
Acuma nu stiu cat de buna sunt la dat sfaturi dar va dorec nervi tari si bebei linistiti.

Elena si bb Denisa (26 oct 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Monica nastere usoara, fara griji ca nu ai de ce) , bb sanatos si voinic si refacere rapida sa ne vedem cat mai repede pe forum.
Pupici multi!

Elena si bb Denisa (26 oct 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaA spune:

Jasmine-treaba cu ceaiu nu a reusit de prima data a trecut o saptamana pana sa o obisnuiesc aprope ca nu mai speram sa am rezultat.
De fapt cum incepea ora 10 seara copilul incepea sa manance din ora in ora adica 11, 12, 01, 02, 03 treaba care ma extenuat dupa cateva nopti si am zis ca nu se poate.Uneori peste zii nu manca cam 5 ore de multe ori.Deci ne-am gandit ca poate Ioana crede ca atunci este noapte.In prima noapte am incercat eu sa ii dau ceai dar a fost un adevarat chin ma dureau sani si ma mancau iar copilul stia ca am lapte si nu vreau sa ii dau deci nu a mers.Asa ca i-am dat sotului meu in primire sticla cu ceai.Plangea saracuta cand vedea ceaiu de ti se rupea inima dar dupa trei zile a inceput sa ii placa si acum nu se trezeste la ceai decat dupa 3 ore si adoarme instantaneu.Acum doarme cam 5 ore pe noapte.Nu este o treaba usoar dar zic ca merita.

Cu Ioana 5 1/2 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miche spune:

Monica, nastere usara si refacere rapida!!

Ela2001, rabdare , multa rabdare si sa nu cumva sa tipi la copil! Gandeste-te ca noi am vrut copii nu ei pe noi.
Si sa stii ca Monica are dreptate: daca esti nervoasa ii transmiti starea.
Si inca ceva. Musai sa-ti gasesti ajutor. E foarte important. Ca nu esti supraom sa le faci pe toate.

Eliza , pai cum sa se sature Alex cu lapticul tau cand tu nu mananci pana la ora 2pm???????
L-am auzit la telefon cu ce pofta mananca , asa ca pune mana si mananca , chiar in timp ce altaptez. (mama asa face , imi aduce farfuria cu mancare langa mine)

poze Darius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

quote:
Originally posted by fulguletz

quote:
Originally posted by Mona_B
Altceva:le-ati facut voi program bebeilor de masa ori ii hraniti la cerere, atunci cand se-agita?Vlad se anunta flamand cand isi suge pumnisorii si maraie, suge cam din doua in doua ore zdravan apoi adoarme destul de greu, cand il pun in patut se agita si plange, il pun din nou la san si iar suge, pana adoarme, cel putin asa cred eu...ca in patut iar se trezeste si uite-asa ma darama fizic si nervos!

Mona, la mine mai functioneaza suzeta indesata pe gat ...
adicatelea: adoarme la san, il pun in patut, se trezeste si ar mai vrea sa suga un pic...si atunci incepem spectacolul : el ca ar da sa planga iar eu da-i cu suzeta indesata pe gat, el scuipa suzeta , eu da-i cu suzeta, el se enerveaza tare si iar scuipa suzeta si incepe sa planga si isi manaca camasutza si degetele...eu nu ma las si iar cu suzeta..pe care, poate, o accepta ..si trage din ea cu nervi si pana la urma adoarme...
daca faza asta nu tine , il las sa planga ceva timp pana se trezeste cum trebuie si sunt sigura ca daca il repun la san va papa bine..
(solutia asta mi-a zis-o doctorul)
Daca vezi ca in timpul alaptarii adoarme, gadila-l la talpile picioarelor, atinge-l pe nasuc si pe obraji etc..
Mie mi-a zis doctorul ca alaptarea sa nu dureze mai mult de 20 minute (eu incerc totusi la un maxim de 30 )...

de oracaila David (01.12.04)
poze

Fulguletz, bebeii nostri au exact aclasi comportament...si eu si sotul ii indesam suzeta pa gat, el tot o scuipa, noi iar i-o dam si tot asa pana adoarme suspinand.Dar ma termina cu suptul asta hamesit din ora in ora cere, e drept are si intervale de 4 ore cand nu se trezeste sa suga, dar cam o data pe zi.
Mona si Vlad-Andrei 10 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Buna!
Ma bag si eu in vorba!
De ce nu ii dai sa manance de cate ori cere. Asta inseamna ca ai un copil sanatos care isi face singur regulule.Fii sigura ca nu va manca multa vreme asa. Faptul ca refuza suzeta inseana ca este un copil "destept". Realizeaza ca nu are nici un gust, ba din contra ii stimuleaza sucurile gastrice si ii provoaca si mai mare foame. Gandestete la guma de mestecat care se recomanda celor cu digesti lenesa pentru a o accelera. Lasa-l, dupa parerea mea, sa manance cat vrea si cand vrea. Urmarestei totusi cantitatea de lapte pe care o suge o data si numara de cate ori pe zi cere. daca alaptezi normal este putin mai greu, dar nu imposibil. Pentru inceput foloseste pompita ca sa vezi aproximativ cat mananca o data si inmulteste de cate ori pe zi. Nu e o alarma, dar ar fi cam mult daca ar depesi 700ml. Asta din ce am aflat si eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Daca tot suntem la cpaitolul vaitat... pai nu stiu ce-i cu Alex ca de vreo 5 zile si-a stricat si programul de somn ziua, nu ma idoarme la fel de bine si se trezeste foarte des si din orice. Iar noaptea... e dupa cum bate vantul: odata bine, odata rau. Nu stiu daca e ca nu-i ajunge lapticul, desi eu cred ca inca ii ajunge...chiar daca face kk mai rar acum, insa pishu face zic eu destul cat sa-mi dovedeasca ca manaca bine. Acum il las sa planga ca nu stiu efectiv ce sa-i mai fac. La ora asta trebuia sa doarma (3:30pm), il adorm, stau langa el, cand plec se trezeste si incepe concertul. Nici laptic nu cred ca mai vrea ca deja are mici vomitaturi (pe care le-am pus pe seama faptului ca stomacul ii e plin). Stiu ca ii e somn, insa nu stiu de cen u mai pot sa-l culc la fel de bine ca inainte.
Fetele care dati biberon... cum va adormiti copiii? Ca eu fara sa-l pun la san pana adoarme si scapa el sanul nu stiu cum sa-l culc.
Ma duc ca deja plange prea rau...

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Urmarea la:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38305

Mergi la inceput