Mamici de noiembrie - decembrie 2004 (99)
Raspunsuri - Pagina 13
Cecilia C spune:
Cristina sa-ti traiasca gemenusele...sunt asa de dragute si finute si sa aveti parte numai de bucurii.
Bumbacel sa va traiasca Tudorel, sa fie sanatos, mancacios si somnoros si tie refacere rapida si multa sanatate si rabdare cu printisorul.
Monica iti doresc sa ai parte de o cezariana usoara, un bebe sanatos si tie refacere rapida si multa multa santate.
Eu am fost ieri la doctor si nu e nici un semn deocamdata...colul meu e inchis si parca incep sa-mi fac griji...oricum sambata e DPN-ul dar ma gndesc oare cand o sa se deschida....nu as vrea sa-mi induca nasterea...astept si eu cu fiecre zi sa vad vreun semn dar deocamdata nimic.
Va pup si aveti grija de voi fetelor.
Cici si Alexia din burtica
sapt 40-a,DPN 18 Dec
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cas_cici/my_photos
Eliza5 spune:
Dragelor, citind ce scrieti voi imi dau seama ca problemele mele nu sunt numai ale mele: toate ne confruntam in principiu cam cu aceleasi lucruri.
Try, Alex al meu si Alex al tau parca ar fi frati. Sau noi surori. Singura diferenta este ca, dupa cum stii, eu am clacat si am inceput sa-i dau completare. Si al meu vrea sa manance cateodata la o ora, alte ori la 2 ore, aproape niciodata nu doarme 3 ore legate. Il alaptez aproape in continuu.. toata ziua si de vreo 3-4 ori pe noapte.
Dupa ce ii dau san vreo 30-40 de minute, il pun in patutzul lui, iar peste 10 minute incepe iar sa planga si sa caute tzitzi cu gura.. Si iar il pun la san. Si apoi iar il pun in patut. Si iar cauta tzitzi.. Cand simt ca clachez, ii dau un biberon si atunci pot sa stau linistita vreo 3 ore. Imi doresc foarte mult sa il alaptez cat mai mult, dar imi este clar ca nu am destul lapte. Cand incerc sa ma mulg cu mana tasneste un mic firisor, maxim doua.. Pe cand cu biberonul ii dau de-odata cate 100 ml...
Danette, si eu mai am burtica (maine fac o luna de la nastere). Azi am fost la doctor si mi-a spus ca pot incepe gimnastica usoara iar peste 2 saptamani cand mi se termina perioada de lauzie pot face orice fel de sport (si eu am tot cezariana). Mie mi se pare burta mea oribila acum... Dupa ce ca e umflatzica si plina de vergeturi, mai e si dungata (am linea negra foarte evidenta si lunga de jos pana intre sani..). Mi-au mai ramas si o gramada de alunitze pe gat si decolteu si astea nu stiu daca or sa dispara vreodata...
Monica, iti tin pumnii sa ai o recuperare foarte usoara (nasterea oricum o sa fie usoara :-)
Dragelor, biberoanele se spala cu detergent de vase inainte de a fi fierte? Eu pana acum doar le-am clatit cu apa simpla dupa folosire si le-am pus la fiert...
Eliza si
Alex (15 nov. 2004)
Jasmine spune:
IrinaA,dar daca-I dai ceai in loc de lapte nu urla in urmatoarea ora?Nu-I e foame?Si eu as vrea sa-l conving cumva sa nu mai pape la 3-4 noaptea dar nu stiu cum sa fac.
Ela2001,nici al meu nu prea sta cuminte cand e treaz.Sta cel mult 5-10 minute dupa care incepe sa urle.Imi dau seama cand e din cauza colicilor,dar de regula plange fara motiv,pur si simplu vrea sa-l tin in brate si eventual sa-l plimb prin casa.De colici nu mai zic!!!Cand il apuca nu pot sa-l potolesc in nici un fel,urla ca din gura de sarpe,mai ales noaptea.
Si la noi dureaza mult pana adoarme dupa ce papa.Mai intai il tin pe umar sa scoata aerul,chestie care poate sa dureze si 10 minute.Pe urma il apuca sughitul care tine mult si bine.Pe urma sta cu ochii deschisi si se foieste,se agita,da din maini si din picioare,se impinge in toate partile.Sau sta pur si simplu cu ochii larg deschisi si nu vrea sa se culce.Daca-l las din brate incepe sa urle.Intr-un final adoarme…si peste o juma de ora sau o ora se trezeste urland.Si trebuie sa-l iau in brate,sa-I vorbesc,sa-l linistesc.Iar adoarme,iar se mai trezeste…..uite asa ma tine toata noaptea.
Povestea asta se intampla mai ales la masa de la 3 noaptea si la cea de la 6 dimineata,adica exact atunci cand eu pic de somn.Si imi tot spun ca trebuie sa am rabdare…dar am si eu momente cand ma enervez rau de tot.
Miria Cristina,bine ai venit si sa-ti traiasca fetitza.
Bumbacel,felicitari sis a ai un bebe sanatos si mancacios.
Jasmine spune:
quote:
Originally posted by Eliza5
[Dupa ce ii dau san vreo 30-40 de minute, il pun in patutzul lui, iar peste 10 minute incepe iar sa planga si sa caute tzitzi cu gura.. Si iar il pun la san. Si apoi iar il pun in patut. Si iar cauta tzitzi.. Cand simt ca clachez, ii dau un biberon si atunci pot sa stau linistita vreo 3 ore. Imi doresc foarte mult sa il alaptez cat mai mult, dar imi este clar ca nu am destul lapte. Cand incerc sa ma mulg cu mana tasneste un mic firisor, maxim doua.. Pe cand cu biberonul ii dau de-odata cate 100 ml...
Dragelor, biberoanele se spala cu detergent de vase inainte de a fi fierte? Eu pana acum doar le-am clatit cu apa simpla dupa folosire si le-am pus la fiert...
Eliza siAlex (15 nov. 2004)
Asa m-am chinuit si eu pana m-au lasat puterile,fizic vorbind.Ajunsesem sa nu mai pot sa vorbesc coerent din cauza oboselii.Durerea de cap si starea de ameteala erau prezente in permanenta.In vremea asta,bebe urla pt ca nu-i ajungea nici pe departe laptele meu.Acum ii dau la biberon si creste foarte bine.
Eu spal biberoanele si tetinele cu PUR inainte de a le pune in sterilizator.Pt asta e buna o perie speciala pt biberoane,se gaseste la Carrefour.
monica-elizabet spune:
eliza,
multumesc frumos pentru gandurile bune...da si eu la fel ca si jasmine spalam biberoanele si tetinele peria speciala si cu detergent de vase inainte de sterilizare.
jasmine, f bine si bbelusii care beau laptic din biberon cresc mari si sanatosi
monica
Eliza5 spune:
Jasmine, eu prima data reusesc sa mananc pe la 2-3 pm.. Asa ca si eu sunt cam la capatul puterilor.. Pur si simplu nu pot sa il las sa planga, asa ca sunt cu el in brate cam tot timpul. Iar timp pentru mine... ioc.
Eliza si
Alex (15 nov. 2004)
monica-elizabet spune:
cecilia si tie nastere usoara si bb sanatos !
azi am intrat putin pe chat si zicea o fata pe-acolo ca bobita duminica ar merge la spital sa-i provoace nasterea...sa va ganditi la ea.
monica
Ela2001 spune:
quote:
Originally posted by Jasmine
IrinaA,dar daca-I dai ceai in loc de lapte nu urla in urmatoarea ora?Nu-I e foame?Si eu as vrea sa-l conving cumva sa nu mai pape la 3-4 noaptea dar nu stiu cum sa fac.
Ela2001,nici al meu nu prea sta cuminte cand e treaz.Sta cel mult 5-10 minute dupa care incepe sa urle.Imi dau seama cand e din cauza colicilor,dar de regula plange fara motiv,pur si simplu vrea sa-l tin in brate si eventual sa-l plimb prin casa.De colici nu mai zic!!!Cand il apuca nu pot sa-l potolesc in nici un fel,urla ca din gura de sarpe,mai ales noaptea.
Si la noi dureaza mult pana adoarme dupa ce papa.Mai intai il tin pe umar sa scoata aerul,chestie care poate sa dureze si 10 minute.Pe urma il apuca sughitul care tine mult si bine.Pe urma sta cu ochii deschisi si se foieste,se agita,da din maini si din picioare,se impinge in toate partile.Sau sta pur si simplu cu ochii larg deschisi si nu vrea sa se culce.Daca-l las din brate incepe sa urle.Intr-un final adoarme…si peste o juma de ora sau o ora se trezeste urland.Si trebuie sa-l iau in brate,sa-I vorbesc,sa-l linistesc.Iar adoarme,iar se mai trezeste…..uite asa ma tine toata noaptea.
Povestea asta se intampla mai ales la masa de la 3 noaptea si la cea de la 6 dimineata,adica exact atunci cand eu pic de somn.Si imi tot spun ca trebuie sa am rabdare…dar am si eu momente cand ma enervez rau de tot.
Miria Cristina,bine ai venit si sa-ti traiasca fetitza.
Bumbacel,felicitari sis a ai un bebe sanatos si mancacios.
Jasmine eu de vreo sapt si ceva ii dau la masa de la 2-3 noaptea ceai in speranta ca o sa renunte la masa asta. Bebeii nostri parca ar fi frati ca asa se comporta si a mea,numai ca a mea a inceput sa faca urit la toate mesele.
Azi a dormit o singura ora si in restul timpului a urlat.Sint pur si simplu disperata.
Andreap vezi ca nu esti singura care are probleme.
Ela2001 -
bebitzei Diana Andreea http://f2.pg.photos.yahoo.com/mirelai2001
monica-elizabet spune:
eliza, pai daca tu mananci abia la 14-15 cum sa mai faci laptic?
cheama pe cineva sa te ajute si ocupa-te de tine, dormi, mananca, bea lichide, ceai de chimen si anason ca altfel se duce lapticul.
monica
Ela2001 spune:
fetelooor am cedat nervos.copilul asta al meu vad ca nu mai stie altceva decit sa urle intruna.nu stiu ce sa-i mai fac.imi vine sa pling.
Ela2001 -
bebitzei Diana Andreea
http://f2.pg.photos.yahoo.com/mirelai2001