Sunteti multumite de prenumele vostru?
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
Mia. spune:
Pe mine ma cheama Mihaela si atit,parintii mei nu au avut chiar deloc imaginatie,fratele meu e Mihai,tata e Mihai..Nu-mi displace si chiar cred ca mi se potriveste..n-as fi vrut un nume rar pt ca e nasol cind esti mic...
Sofia si Emilia sint niste nume f. frumoase!!!Poate fac o fetita si am ocazia sa-i pun unul dintre aceste nume...
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Oana_B/Oana_B.jpg)
Oana_B spune:
Pe mine ma cheama Oana Teodora, amandoua imi plac in egala masura, in copilarie aveam atasat de Oana o gramada de porecle care se terminau in "ana":))), si mi-a placut mereu ca pare un nume jucaus si cred ca ma reprezinta, iar Teodora pare un nume mai calm si imi confera echilibru (nu stiu daca chiar asa e, e doar ce-mi suna mie la ureche desi mi-ar placea sa stiu daca inseamna cu adevarat ceva) si totodata are si o valoare sentimentala, bunicul din partea mamei se numea Teodor Iulian si a dorit ca in familie unul din copii sa poarte numele asta, asa ca mama a fost Alexandra Teodora, eu Oana Teodora si am de gand sa pastrez traditia:)))
Oana_B
Jazz spune:
Oana-Onoi Apropos, chiar imi place Teodora!
Io am zis, domnule, sa li se puna interdictie la parinti sa boteze copii cu un nume pe care il vor purta toata viata... Io zic sa se puna un nume provizoriu asa, si daca tanarului adult (cu minte destula sa ia o decizie din asta), ii place atunci ala sa ii ramana. Anyway, ideea mea nu cred ca o sa prinda radacini si pe la altii si nici n-am putere "legislativa".
Eu am doua: Alina ( ma enerveaza la culme ca nimeni nu mi-l pronunta bine dar mare mi-a fost socul cand la scoala mi-am spus numele si langa mine aud o alta tipa cu acelasi nume... era din Satu-Mare, cine se gandea tocmai aici) si Giulia. Imi plac, nu-mi plac astea sunt!
Habar nu am ce nume mi-ar fi placut. Poate Mara, poate Rada, un nume cu rezonanta...
cipcipcip spune:
Pe mine ma cheama Roxana si mi-a placut intotdeauna numele, am fost chiar fericita ca n-am primit un nume prea banal. Oricum, cind eram eu mica nu era nici o Roxana prin jur si oricum nu e foarte intilnit.
Ca nume de fata imi place de mor Aida.
alexxia spune:
Pe mine ma cheama Oana si ma gandesc serios sa-l schimb
Numele ce-mi place il port pe forum
Alexxia
Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste
dulcetica spune:
Hop si eu ,tot Daniela.Imi place si nu m-a deranjat niciodata.Asta prin comparatie cu sora mea ,care a primit numele Margareta(era la moda Margareta Pislaru) si intotdeauna i s-a spus Mona,deoarece asa si-a spus ea pe nume, cum a inceput sa pronunte cuvinte.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/paula2003/paula2003.jpg)
paula2003 spune:
Eu am 2 si ador pe unul,
paula2003 & alexandra
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/
adameasca spune:
Daaaaaaa!!! Foarte multumita. Ileana Maria. Nu prea tin eu cont de Maria, dar Ileana e ok pt mine.
Ileana, lui Luca(2 octombrie 2003)
pozele noastre
narcisa spune:
Hai ca nu esti singura la faza cu pronuntarea prenumelor.
Si eu am doua prenume Ileana si Narcisa; al doilea dintre ele pt. cei mai multi aici in Germania e de nepronuntat. Cit despre primul, pe care il si folosesc, trebuie sa-l pronunt de doua trei ori ca sa-l priceapa, ei cunosc nume precum Ilena, Ilana, le iau ceva timp sa inteleaga... Ileana. Asta este, nu pot insa sa sustin ca din aceasta cauza as fi nemultumita de ele. Care au intr-adevar probleme cu pronuntia imi spun Hellen si s-a rezolvat. Niciodata nu m-am gindit insa, sa mi-l schimb din acest motiv. Cu mine insami sint impacata, daca asa a fost sa fie ca eu sa ajunc aici in Germania.....
toate cele bune
narcisa x Patrick 29.06.2002 Vivien 27.01.2004
quote:
Originally posted by spic de grau
Hai mai fetele - auzi nu va place Mihaela sau Ana Maria... macar aveti nume..normale.
Eu am doua prenume din care primul ma enerveaza la culme.(dar din parinti Ion si Ioana, era clar ca "trebuia" sa fie o Ioana mai mica - mai ales ca-s nascuta de "nasterea Sf Ioana Botezatorul"!)
Iar al 2lea e atat de greu de pronuntat ptr francezi incat imi vine sa ii iau la bataie de fiecare data cnd mi-l pocesc.
Deci: ma cheama Ionica - Luminitza(iar francezii ma stiu de : Luminata, Luminida, Laminata, Luminada..etc etc etc
)
Luminita
si
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">DAVID - 11.03.2004
![]()
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
AdelaP spune:
Mai fetelor nu e tragedie cand esti in tari straine si nu poate lumea sa-ti pronunte numele. Ciudat e cand esti la tine acasa si trebuie sa repeti de 2-3 ori sa te faci inteles si apoi sa auzi un nume stalcit. Asa pateste sotul meu intotdeauna. Il cheama Paris-Laurentiu si toata lumea intelege Marius. Asa ca ineviabil se prezinta "Paris ca si capitala Frantei dar cu accent pe A" si urmeaza explicatia :legenda Elenei din Troia. Cu toate acestea el e tare mandru de prenume. Eu sunt Adela -Ioana si sunau bine alaturi de numele de fata. De prenumele baietelului nostru suntem foarte multumiti :Tudor - Christian (cred ca va avea probleme cu H)dar daca vom mai avea un baiat va fi foarte greu sa ne hotaram cum il va chema.
Adela, mamica eroina a lui Tudor