Restituirea impozitului pt. CIC 2003
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
Cary spune:
Multumesc frumos Marius pentru ajutor! Un MARE ajutor!
Atentie !!!!
Am fosta in Calea Vitan aici mi s-a comunicat,ca FF rectificata a plecat de la ei cu posta saptamana trecuta(azi a ajuns la mine acasa,in timp ce eu eram pe drumuri!),apoi la Adm.ca sa stiu ce trebuie sa fac mai departe.
M-am dus la birou cu Legea 571,scoasa de la Marius si cu FF rectificat am plecat la semnat,ATENTIE!!! FF rectificat trebuie semnata atat de Dri.Ec.,cat si de Dir.Gen.,apoi se face borderoul tuturor angajatilor si cu FF rectificat se completeaza o alta DECLARATIE PE VENIT si se depune la Adm.Fin.
Ei rumega problema si ne planifica pentru ridicarea banilor!
Mult succes tuturor!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Cary;
Si uite asa am mai incheiat inca o problema spinoasa aici pe www.desprecopii.com sectiunea juridice.
Gfadur:
Trebuie sa spun ca daca s-a incheiat si primit FF1 sau FF2 nu are relevanta fiscala. In speta corect este FF2 nu FF1 pt ca sunt venituri din asigurari private chiar daca sunt incheiate cu CJPAS. FF1 reflecta venituri din activitatea de baza(salariala) ceea ce nu este cazul vostru. Fiscal discutand indiferent cum ar fi nu are relevanta sumele fiind neimpozabile astfel incat tot ce pot este sa va recomand ultimul meu raspuns de mai sus si ceea ce a scris Cary.
Aveti dreptul a banii din impozitul retinut incorect.
Succes!
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adita/adita.jpg)
adita spune:
Eu sunt o persoana foarte calma si rabdatoare de felul meu, dar in problema asta simt ca ajung la capatul rabdarii. n-am mai vazut atata incompetenta sau reavointa(sau poate chiar din amandoua cate putin). Chiar nu stiu daca o sa rezolv vreodata cu impozitul asta. m-au plimbat de la servici la administrati a financiara de nu stiu cate ori, degeaba. eu eram si angajata in 2003, aveam si contract suplimentar cu casa de pensii. Cu casa de pensii am rezolvat repede si civilizat, mi-au dat fisa fiscala rectificativa, am fost la administratie, mi-au modificat declaratia de venit si m-au programat sa-mi dea banii inapoi. problema e la servici. intai au zis ca nu stiu sa-mi dea fisa fiscala rectificativa, mi-au dat o copie dupa cea regularizata, m-am dus cu ea la administratie si mi-au zis ca nu au ce rectifica, daca nu mi-au dat fisa rectificativa. pe urma la servici mi-au zis ca e ilegal sa-mi dea fisa fiscala rectificativa, ca nu se poate. acum au studiat circulara 95146/04.11.2004 si au ajuns la concluzia ca nu e treaba lor, ci a administratiei financiare ("In situatia in care fisa fiscala rectificativa nu mai poate fi inmanata persoanei asigurate, organul fiscal in a carei raza teritoriala acesta isi are domiciliul, va modifica decizia de impunere pe baza constatarilor facute in conformitate cu dispozitiile art.87 alin (2) din ordonanta guvernului nr. 92/2003, republicata, privind Codul de procedura fiscala"). bineinteles, ca cei de la administratie nu au ce modifica, decat daca eu ma duc cu documentele de la servici. chiar nu exista clar specificat undeva exact cine si ce trebuie sa faca in problema asta? eu zic ca am inteles destul de clar care e situatia, si nu pot intelege cum niste oameni care lucreaza in domeniul asta nu pot pricepe.singura concluzie la care ajung e ca nu vor, si eu una nu stiu cum sa-i oblig. pana la urma e dreptul meu, am nevoie de banii astia si n-as vrea sa renunt, chiar daca vad ca ma cam lupt cu morile de vant. ma scuzati ca m-am intins asa mult, dar chiar simteam nevoia sa ma descarc putin, ca m-au adus la capatul rabdarii.
tuchi spune:
Daca eu am luat toti banii de la servici, de unde recuperez impozitul? Cine tb sa-mi dea banii inapoi firma sau Adm. Fin.?
Cary spune:
Pentru Adita si Vlada!!!
Depui catre Dir.Gen. al SC a cerere,care suna cam asa:
Subsemnata...in functia de....mentionez ca in baza legi.....(pe care o anexati si subliniati paragraful),din MO.......va rog sa faceti demersurile necesare pentru a mi se elibera o FF rectif. in vederea depunerii ei,impreuna cu borderoul, la Adm.Fin.pentru a mi se recalcula IMPOZ. pe anul 2003.
Astfel Dir.isi pune in miscare trepadusii(fara ca sa mai bateti voi capul si sa va rugati de mariile sale!)si in termen de MAXIM 30 de zile trebuie sa va dea fie situatia,fie un raspuns DE CE nu vi s-a eliberat ceva in acest sens!
Tuchi, mie mi s-a comunicat ca Adm. o sa-mi dea banii,dar pana la urma o sa se lamureasca ei cu SC si vom vedea de unde ii voi primi.
Va anunt cand ii primesc!
adita spune:
multumesc Cary. o sa incerc si cu o cerere oficiala, ca sa-i oblig la un raspuns oficial.dar tot nu stiu ce sa obiectez la refuzul pe care mi l-au dat verbal, bazandu-se pe circulara aia
acum alta intrebare, si ma iertati ca va bat atat la cap, am vazut ca legea asta, 571/2003, e din 22 decembrie 2003, nu cumva se refera la codul fiscal din 2004?
Cary spune:
In cererea oficiala scri:
Subs.............in functia de....mentionez ca in baza CODULUI FISCAL legea 571/art.42,litera b(parca)care reia prevederile Ordonantei 7/19.07.2001,art.5,punctul d,(pe care o anexati si subliniati paragraful),din MO......care precizeaza ca venitul din despagubiri(asigurari)nu se impoziteaza, va rog sa faceti demersurile necesare pentru a mi se elibera o FF rectif. in vederea depunerii ei,impreuna cu borderoul, la Adm.Fin.pentru a mi se recalcula IMPOZ. pe anul 2003.
Circulara este NUMAI pentru Casa de Pensii si Adm.Fin.
Succes tuturor!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Aalina/Aalina.jpg)
Aalina spune:
Am vorbit acum la firma,e adevarat doar la telefon si am reusit sa ma enervez groanic. Directoarea mea economica nu pricepe si cica nu poate sa faca nimic. Ea a facut regularizarea impozitului in martie cand mi-a dat 3 milioane, a inchis actele asa ca nu se mai poate face nimic I-am spus de toate legile da degeaba!!!
Ramane sa ma duc si la Finante dar incep sa cred ca nu am nici o sansa sa lamuresc ceva.
Poate stie cineva sa imi raspunda...daca la firma mi-au facut in martie fisa rectificativa (gresita evident) se mai poate face ceva?
poze cu Dorian
adita spune:
in circulara nr 95146/04.11.2004, scrie o chestie de care s-au legat ai mei de la servici ca sa nu-mi dea fisa:"In situatia in care fisa fiscala rectificativa nu mai poate fi inmanata persoanei asigurate, organul fiscal in a carei raza teritoriala acesta isi are domiciliul, va modifica decizia de impunere pe baza constatarilor facute in conformitate cu dispozitiile articolului 87 alin. 2 din Ord. Guv. nr 92/2003, republicata, privind codul de procedura fiscala". ei au zis, gata, nu mai poate fi inmanata fisa, asa ca du-te la Administratia financiara. dar cautand articolul 87 asta, am vazut ca se refera la inspectia fiscala:
"ARTICOLUL 87
Persoanele supuse inspecției fiscale
Inspecția fiscală se exercită asupra tuturor persoanelor, indiferent de forma lor de organizare, care au obligații de stabilire, reținere și plată a impozitelor și taxelor și a altor obligații fiscale prevăzute de lege." oare nu putem sa ne legam de asta ca sa rezolvam cumva? macar sa-i speriem pe cei de la servici, ca nu stiu daca le-ar conveni inspectia asta fiscala. sau chiar sa se poata chema inspectia asta, ei sa vada ce si cum si sa ne dea actele necesare sa ne primim banii inapoi?