UNDE E LIMITA? DIVORTEZ?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

marius, iarta-ma, dar lasi impresia ca barbatul trebuie pupat in fund, iar femeia sa stringa permanent din dinti, eventual daca ar putea sa si zimbeasca in timp ce stringe din dinti, ar fi ideal pentru tine.

quote:
Originally posted by marius

Bun, am citi cu mare atentie ce ai scris. Iti dau un raspuns scurt (relativ) pe care recomandarea mea ar fi sa il citesti cu atentie.

1. Situatia ta seamana extrem de mult uneori prin ce am mai trecut (si probabil vom mai trece) si noi.
2. Aveti o relatie Ok, factorul perturbator este stressul
3. Sotul tau nu reuseste sa "iasa" din acest cerc si oricat ai incerca vei reusi sa il iriti mult mai mult decat orice altceva
3. Este foarte orgolios, ocupta, obosit, stressat, are sentimentul ca doar el poate sa rezolve problemele lui sau ale voastre, ca tu habar nu ai ca doar dai din gura, si ca cel mai bun lucru ar fi sa tafi si sa mergi mai incolo. Punct. Ceva imi spune ca la asa ceva se ajunge in extrem de multe cazuri. Pot sa gresesc.

Ce este de facut?

1. Sa taci
2. Sa fii blanda cu el
3. Sa inghiti pentru ca nu este un om rau si mai mult ca sigur merita sa treci mai departe
4. Sa fii domoala pentru ca te iubeste
5. Sa iti faci planuri proprii
6. Sa mergi pe drumul tau in paralel cu problemele "de casa"
7. Sa propui dar sa nu impui
8. Sa faci singura ceea ce poti sa faci si singura
9. Sa vezi de tine si de copil exact cat poti de mult ca o femeie si ca o mamam ce esti.
10. Sa vezi intotdeauna partea plina a paharului cu apa nu partea goala
11. Sa iti rezervi momente de placere si linisite si pentru tine
12. Sa nu ai impresia ca viata ta poate sa fie traita 100% doar cu sotul tau
13. Sa te detasezi de imagini si impresii
14. Sa nu pui la suflet pentru ca nu merita
15. Sa nu uiti sa ii spui ca il iubesti nu de alta ci pentru ca asa si este fara a astepta imediat sau a doua zi ca si el sa se conformeze
16. Investeste incredere in el arata-i ca ai incredere in el, ca il sprijini asa cum poti ca ii stai alaturi, lauda-l spune-i cuvinte frumoase, incurajeaza-l sincer, nu il jigni, nu il obosi, nu il sacai, mangaie-l atunci cand are puterea sa te lase, nu uita ca tot ceea ce face face pentru voi, nu ii zgandari NICIODATA orgoliul pentru ca INTOTDEAUNA vei (veti) avea doar si numai doar de pierdut.
17. Zambeste chiar daca iti vine sa urli.
18. Nu fii niciodata dezamagita daca nu ti se intoarce zambetul azi sau maine. Sigur va veni.

Atunci vei sti ca ai reusit sa fii inteleapta atunci vei sti ca ai avut puterea sa mergi mai departe si pur si simplu a meritat. Sotuyl tau chiar daca nu o va spune te va pretui in tacere. Poate TU nu vei afla niciodata acestea. Chiar si asa MERITA!

Marius Pernes
13.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geminy spune:

Pai mai Marius in tot ce ai scris nu am vazut un cuvintel despre ceea ce ar trebui sa faca si BARBATUL in situatia asta, de ce numai femeia,
a femeia este RESPONSABILA pt toate relele din lumea asta (mai as spune ca nu am evoluat deloc)
as fii curioasa daca sotia ta chiar " practica " ceea ce ai spus tu, dar cum totul se rezuma la o parere poate ca nu as primi nici un raspuns,

vera am fost pe jos de ras, uite de la mine pt tine

Iubirea se naste dintr-un gram de ura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Am citit si eu sfaturile lui Marius, dar eu nu am inteles ca el o sfatuieste sa adopte aceasta atitudine, care pare intr-adevar excesiv de toleranta, permanent, ci acum, cat cuplu trece printr-un moment criric, datorat stressului. Si eu inclin sa cred ca pana se linistesc apele e bine sa nu faci valuri, ci sa discuti cu seriozitate problemele cand ambii parteneri au starea psihica necesara, altfel nu obtii nimic, decat inrautatesti situatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayla spune:

Vera,
si eu am ras, cu toata supararea ma din momentul asta, am ras de n-am mai putut.
asa e, cum zice domnul, cam asa am fost educate de bunici, in special, caci mamele cred ca erau un pic mai scolite: sa faci copii, sa-i cresti singura, ca deh! domnu e stalpu familiei si ocupat cu sustinerea ei (ce conteaza ca n-are job sau castiga mai putin sau n-are chef sa munceasca mai mult), sa faci de mancare (bunicile mele ziceau: ce e aia sa intre barbatu' in bucatarie si sa se uite sub capacul cratitei? nu, el sta la masa si tu-l servesti), sa faci curatenie (cum zicem si noi acum: vai, ce barbat bun am eu ca da cu aspiratoru in weekend, ca duce gunoiu' joia si duminica, ca mai face cate o cumparatura, si aia proasta, da' tu esti fraiera ca l-ai trimis, ce? nu stiai ca e barbat si nu stie cum trebuie sa arate branza?), sa pui hainele la spalat (si zicem merci daca isi pune ciorapii in cosu' de haine si ne cerem scuze si le explicam ca trebui sa mai astepte un pic dupa sosetele negre, dar nu putem sa le punem impreuna cu cele albe, oricata nevoie ar fi de amandoua in acelasi timp). Buuuun, in acelasi timp suntem superwoman la serviciu, toata lumea ne respecta, muncim cat 10 (in timp ce acasa suntem niste fraiere ca facem munca altora, adica ce? aia nu stiu ca noi avem familie?), trebuie sa aratam precum claudia schiffer si la job si pe strada, si daca s-ar putea si acasa (mai citeam pe aici sfaturi de genu: cand vine barbatu acasa, sa va gaseasca in underwear rosu, coafate, parfumate, zambitoare...
lista nu e nici pe departe completa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xerxe spune:

Mei Vera, esti dementiala!
Io cred ca Marius s-a referit strict, sper, la situatia in care hasdandu' e stresat. Io "detin" un exemplar, care in situatiile in care are probleme la serviciu prefera sa nu zica nimika, si il las in pace, dar aceste situatii nu tb sa depaseasca 1-2 zile ca incep; ....sau cautam scuze....???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zuzilici spune:

Vera draga , am ras cu lacrimi...si sincer iti spun ca nici acum nu ma pot opri, cand imi mai trece prin minte cate-o explicatie de-a ta. Multa lume l-a intrebat deja pe Marius, daca aceasta e "melodia" dupa care "danseaza" sotia lui insa eu il provoc sa ne scrie si melodia dupa care trebuie sa "danseze" barbatii, atunci cand femeile sunt stresate ? Doar suntem egali, daca-mi aduc eu bine aminte cuvintele Ofiterului de la Starea Civila... Deci Marius unde e egalitatea in sfaturile tale? Cred ca e timpul sa ne scoti din .

toate-s pentru tine Vera
Cu bine, Ana Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by vektros
...
11. Sa iti rezervi momente de placere si linisite si pentru tine Dar sa nu faci zgomot! Gaseste-ti indeletniciri silentioase ca: torsul, cusutul la gherghef, crosetatul, carpitul ciorapilor...
...

Sa-mi fie cu iertare ca am facut haz de vorbele unui barbat! Sunt doar o amarata de femeie! Iertare ca am indraznit sa cuget! Nu ma cenzurati sau banati!

VERA

Vera, am ras cum n-am mai ras de mult!!!! Si-ti multumesc pentru asta!
Imi dai voie sa fac o mica remarca? Punctul 11!!! Torsul ala crezi ca este asa de linistit? S-ar putea ca zgomotul facut sa-l deranjeze pe Maria-Sa.
Un mare de la mine!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lau10 spune:

Sunt de acord cu Zuzilici, te rog Marius, fa-ne o lista asemanatoare cu ceea ce ar trebui sa faca barbatii pentru femei ca sa fie armonie intr-o familie, si apoi le vom pune una langa alta si sunt sigura ca se duce pe apa Sambetei mult dorita egalitate dintre femeie si barbat.
Nu te supara pe mine dar formula ta pentru o casnicie fericita e cumva " femeie, taci si inghite" ??
Nu vreau sa exagerez prea mult cu comentarii insa mi s-a parut jicnitor. Stiu ca din punctul barbatilor de vedere aceasta formula data de Marius e cea ideala, si ar fi hrana pentru orgoliul lor exacerbat, insa cu noi femeile cum ramane?
Marius, te rog, spune-ne ce ar trebui sa faca barbatul in fata femeii ca sa salveze o casnicie?
Ca sa imi raspund singura la intrebare, sunt sigura ca barbatul nu e capabil ( decat in foarte putine cazuri ) sa salveze o casnicie. Totul vine de la femeie.
Si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobo spune:

Mai fetelor dar ce ati sarit asa pe bietul Marius.
In primul rand omul nu a zis nicaieri ca doar femeia trebuie sa faca asa, in caz de criza. Raspunsul era pentru o femeie, insa exact la fel trebuie sa se poarte si barbatul in situatii asemanatoare. Si chiar astept confirmarea lui Marius in aceasta privinta.

Nu credeti ca si noi femeile putem fi oricand stresate pana la limita extrema? Cum v-ar conveni atunci sa se poarte sotii nostrii cu noi? Nu ati dori sa aplice sfaturile lui Marius? Si tin sa va spun ca sotul meu chiar le aplica in oarecare masura, atunci cand ma vede mult prea nervoasa.
Bine inteles ca aceste sfaturi sunt ideale si nimeni nu poate sa se conformeze la ele pe termen lung, fara sa iei prea mult Prozac. Insa e bine sa incercam, (chiar si fara a fi o situatie de criza,) sa fim mai calmi, mai blanzi, sa ne aratam dragostea si sa cerem mai putin de la cei din jur( sot/sotie, parinti, copii).

Semnat: o colerica innascuta care doreste permanent sa-si imbunatateasca atitudinea fata de cei apropiati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Eeee, acum am zarit toata cavalcada aceasta de raspunsuri, nu am inteles de ce la un moment dat scria cineva despre mine ca sunt un misogin mizerabil sau asa ceva. Eu am spus cum as face eu in situatii de criza. Atat. Restul interpretarilor sunt ca fluviul.

O seara placuta si mai ales linistita cu sotii(iile) fiecaruia dupa caz (unde este cazul desigur).

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput