Contractul de fidelitate ..

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Mi se pare o porcarie! Sotul meu a semnat un contract pe 2 ani pentru ca a facut un curs de 10 zile in America. A avut oportunitati de job-uri mai bune dar din pacate nu a putut profita de ele.
5 ani mi se pare prea mult, exagerat!

Aurora, mami lui Vladut (6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Teoretic asta ar trebui sa insemne suma pe care o investesc ei in tine in cursuri ce nu se va amortiza in cazul in care vei pleca.
Mi-e greu sa cred ca asta e pretul cursurilor tale de perfectionare pe care le vei avea la ei.
In acelasi timp e posibil sa fie o procedura la nivel de firma, care nu o poti negocia.
Inteleg perfect aceasta clauza in cazul persoanelor din high-management, dar din cate stiu eu contractele nu sunt asa de lungi (de regula sunt 2 ani, am auzit si de 4 ani - dar e vorba de pozitia de top).
Alecsia, greu de spus. Acum 5 ani daca as fi semnat asa ceva la locul de munca de atunci ar fi insemnat una din cele mai mari greseli din viata mea. Chiar daca se compenseaza in mai putin de 5 luni de munca.

Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Si eu am facut IMENSA prostie sa semnez un asemenea contract, doar ca al meu era si mai si...5 ani, 25 000 $. Adica, am ajuns la o firma acum mai multi ani, cu un imens salariu de 250 $. Abia dupa ce mi-am cerut transferul de la firma anterioara si mi l-au dat, si ma mutasem deja la noua firma, mi-au bagat sub nas actul aditional la contract, pe care daca nu-l semnam nu mai semnau nici ei contractul de munca si deci nu ma mai angajau. Ce sa zic, am fost proasta si slaba, si pusa intr-o situatie fara iesire pentru mine atunci. Si tot ce mi se infatisase despre firma parea minunat. Am semnat pe 5 ani si pe cei 25 000$ pe care firma chipurile mi-i imprumuta sa pot face un curs de 5 saptamani in Anglia. Sa n-o mai lungesc, pana la urma s-a dovedit a fi o firma cu multe, multe tare, cu o atmosfera oribila, cu bagat pumnul in gura de cate ori indrazneai sa nu fii de acord cu sefii, cu sucanari in mod repetat daca nu executai exact ce ti se spunea, vai nici nu mai vreau sa-mi amintesc, urmarire de telefoane, mail-uri, mai rau ca pe vremea lui Ceausescu, plus exploatare la maxim. Pe dinafara, parea a fi o mare firma nemaipomenita, in interior am fi plecat cu totii fugind cat ne tineau picioarele, dar contractele.... Intr-un final, mai multi dintre noi am plecat, cu orice risc, eu am stat aproape 3 ani din cei 5,dar nu se mai putea, cred ca ma imbolnaveam de nervi daca mai stateam. Rezultatul: procese deschise aproape tuturor ( pana si aici s-au facut diferentieri ), si ma judec cu ei de peste 3 ani de zile, incercand sa demonstrez, ca cei 25 000$ pe care zic ei ca i-au cheltuit cu cursul meu sunt o mare MINCIUNA. Si desi firma a cheltuit doar vreo 10 000$ ( pe care as fi fost de acord sa-i platesc pro rata temporis, adica parte din ei, pentru perioada de 2 ani care ar mai fi trebuit sa o stau la ei ) si nu au putut demonstra cu acte contabile, la expertiza contabila, decat 3000 $, iti spun ca am pierdut pana acum 3 fonduri. Deci, in justitia romana totul e posibil. Acum am ajuns din nou la recurs si ma rog la D-zeu sa ma ajute sa nu mor cu dreptatea de gat.
Deci eu te sfatuiesc, NU SEMNA, nu stii cum va fi intradevar acolo, poate nu vei nimeri atat de rau ca mine, dar...poate da. Nu stii ce se poate intampla in 5 ani. Si poate nu vei putea efectiv ramane 5 ani, ce faci platesti 10 000e? Nu platesti si te judeci cu ei, sa te enervezi la fiecare proces cand vezi cat pot fi de murdari si cu ce arme mincinoase lupta, cand vezi cat de corupti sunt judecatorii romani? si sa cheltui o multime de bani pe avocati? EU NU AS MAI SEMNA IN VIATA MEA ASA CEVA.

Ruxi si Clara pisicuta, 19 aug 2002
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12172 ( Povestea nasterii )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Pai uitati detaliile contractului. Din cate stiu cursurile astea sint de 2 saptamini, in Bucuresti, (cred ca o data pe an) ei imi platesc cursurile, cazare , masa , transport. Ideea este ca eu am cursuri de vanzari facute acolo unde am lucrat , de vanzari, leasing, negociere .. La cei care m-au pregatit , si la care am lucrat tot in vanzari 1 an jumatate, nu am platit nimic, ei o considerau ca pe ceva firesc de vreme ce lucrez la ei, sa pot fi bine pregatita sa vand bine si mult.Aici , vor sa semnez contract pe 5 ani , cu despagubiri de 10 000 EURO in caz ca nu-mi respect perioada, dar salarul va fi in functie de vanzari.. nimic sigur . Poate fi de 10 mil , poate mai mult .. dar poate si mai putin.(curios , dar tot ce mi-au zis e ca poate fi mai bine decat la ultimul loc de munca.., atat). Este vorba de o firma regionala , mare la noi in zona Moldovei , care se extinde vazand cu ochii , si in scurt timp cred ca va fi nationala. Se ocupa cu mai multe , eu sint doar pe vanzari in orasul nostru , alaturi de alti nu stiu cati oameni.

"Plangi cu sufletul, fara a ti se umezi ochii.
Razi pentru a putea reusi.
Iubeste pentru a-ti putea umple inima cu adevarata dragoste.
E tot ce-ti trebuie pentru a putea fi fericit."

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Alecsia, nu semna 5 ani. Spune-le ca semnezi 2 (daca postul chiar ti se pare interesant). Daca e firma regionala, procedurile sunt mai flexibile.
Si poate ar fi bine sa incerci sa afli mai multe detalii de la angajatii lor (din teren).
Cazul lui ruxi e mai mult decat elocvent. Incredibil.

Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Pai un calcul sumar spune ca suma de 10 000 este salariul tau pentru cca 2 ani sau mai bine....deci pare absurd ce vrea firma ta.
Si apoi afli ca bani de cursuri nu mai sint si tu ai de dat tot 10 000 daca pleci.
Dar daca te dau ei afara ca esti incompetenta mai dai banii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Ruxi, ce sa zic .. Nu-mi vine sa cred . Poate cineva sa faca asa ceva? Ruxi, eu iti tin pumnii sa castigi recursul , nu te lasa batuta. Nenorocitii astia trebuie sa plateasca, mai au si curajul sa te de-a in judecata? E incredibil ce ne-ai spus tu . Eu sint alaturi de tine , te rog sa ne mai spui si noua cum s-a terminat procesul .

"Plangi cu sufletul, fara a ti se umezi ochii.
Razi pentru a putea reusi.
Iubeste pentru a-ti putea umple inima cu adevarata dragoste.
E tot ce-ti trebuie pentru a putea fi fericit."

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bia spune:

Sa nu semnezi pentru 5 ani,poate 2,3,dar nu 5,e prea mult si nici nu mi se pare ca iti ofera ceva deosebit pentru asta.La un salariu de 10.000.000 si poate sub,mi se pare de neeacceptat.In acest timp poate aparea o oportunitate deosebita si tu sa fii legata de ei?In nici un caz...si inceraca sa negociezi tu cu ei conditiile angajarii,mai ales ca ai luat interviul,se poate negocia;ei mizeaza pe faptul ca esti luat de val si faci cum cer ei,dar nu e chiar asa,ia incearca sa le spui ca nu esti de acord cu asta,spune-le ca tu deja ai facut acele cursuri,ca nu e nimic special in ceea ce-ti ofera ei si ca nu poti accepta decat in conditiile tale,dacanu,sa-si gaseasca alt fraier.Am o prietena care s-a angajat la o firma cu capital german,prima ei zi de lucru a fost in Germania,la un curs care a durat o saptamana,iar dupa ce s-a intors i-au pus o hartie in fata in care era scris ca daca pleaca mai devreme de 5 ani e obligata sa plateasca deplasarea cu curs cu tot care se ridica la 6.000 usd.Practic i-au fortat mana si nu a mai avut ce face;toti colegii ei aveau salariile negociate in eur,iar ea a cerut usd,fara sa stie ce tip de salarii se practica in firma,orele suplimentare nu i se platesc si o cheama si sambata,desi la angajare i s-a spus ca nu se lucreaza peste program si nici in week-end.A incercat sa apeleze la un avocat,dar acesta i-a spus ca nu ava avea castig de cauza.Asa ca ai grija,uite ti-am dat un exemplu ca sa vezi ca se pot luat plase mari cu astfel de contracte semnate.Eu din cate stiu,un astfel de contract trebuie sa aiba in spate un salariu super atractiv incepand de la 1.000 eur+alte beneficii,masina,bonusuri si altele,dar pentru ce spui tu ca iti ofera angajatorii tai,sa fim seriosi,poate te vad tanara si se gandesc sa pot sa te pacaleasca,nu face asta ca-ti va pare rau.Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

dar firma cit iti da tie despagubiri daca te da afara sau daca-si restringe activitatea si tu vei fi in plus ?

http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

In urma cu 10 ani si eu am fost pusa in aceeasi situatie, ba mai greu a fost. Si eu si sotul meu am semnat ca nu plecam 5 ani , insa noi am primit un apartament cu 3 camere nou-nout pe care il platim si acum la o suma modica, in rate. A fost greu, toti cei 5 ani ne tot indoiam, salarii mici, dar aveam casa. Dar au trecut, am avansat, ne-am luat toate gradele posibile (lucram in cercetare), doctoratul, si acum nu mai vrem noi sa plecam.

Asa ca depinde de situatie.

Incearca sa faci in asa fel incat sa nu regreti.

April & Andrada

Mergi la inceput