Contractul de fidelitate ..

Contractul de fidelitate .. | Autor: Alecsia

Link direct la acest mesaj

Am dat zilele trecute un interviu de angajare , am trecut cu bine dar compania aceasta vrea sa semnez un contract de fidelitate pe o perioada de 5 ani . Se specifica acolo ca in cazul in care plec mai repede trebuie sa platesc despagubiri de 10 000 EURO.
Ei ma vor trimite in tara la cursuri de vanzari ( pe care deja le am din belsug) si asta ar fi motivul pentru care vor sa le ramin fidela.
Mi se pare aiurea sa semnez pe 5 ani la aproape 25 de ani ai mei, nu cred ca e rau la ei dar de aceasta decizie depinde viitorul meu.Ce parere aveti , ati semna asa ceva? Vreau pareri pro-contra va rog , ca nu stiu ce sa fac .

"Plangi cu sufletul, fara a ti se umezi ochii.
Razi pentru a putea reusi.
Iubeste pentru a-ti putea umple inima cu adevarata dragoste.
E tot ce-ti trebuie pentru a putea fi fericit."
Mihaela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bubbles spune:

As negocia semnarea unui astfel de contract dupa o scurta perioada de proba. Mi se pare echitabil: tu vezi daca-ti place ori ba la ei, ei vad daca te vor ori ba pentru minim 5 ani.

Altceva: daca ai planuri de a pleca din tara, salariul si avantajele sociale.

Mult succes!

Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Depinde de firma. Nu mi se pare necinstit daca ei vor investi in tine si tu esti cam novice sa ceara fidelitate. Daca nu esti novice... tot depinde. In fapt aici se cere adesea in firmele care te rasfata. A sotului meu il rasfata pentru standardele generale desi e part-time. Ehh in urma plecarii unor colegi la firme adverse a trebuit sa semneze ca daca e dat afara sau vrea pur si simplu sa plece trei ani nu se angajeaza la firme adverse. De plecat poate pleca de la ei cand vrea, dar... Ma rog a existat si o recompensa grasa, dar evident daca nu semna zbura.

Daca poti negocia o perioada de proba n-ar fi rau.

Andreea si galusca Anne-Sarah

http://client.webshots.com/user/acusor_dc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

MARSAVIE !
Din pacate se practica. Problema este ca va fi greu daca vei dori sa folosesti o eventuala oportunitate in aceasta perioada.

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Vedeti voi faza cu investitul , eu am facultate , masterul terminat , nu stiu cate cursuri de vanzari, experienta si ... sincer ma simt destul de pregatita. Eu sint de acord ca ei investesc dar eu am venit deja pregatita. Mi se pare o perioada lunga .. daca era 1 an-2 sau 3 parca mai mergea. Si contractul de fidelitate se semneaza o data cu contractul de munca , fara perioada de proba.

"Plangi cu sufletul, fara a ti se umezi ochii.
Razi pentru a putea reusi.
Iubeste pentru a-ti putea umple inima cu adevarata dragoste.
E tot ce-ti trebuie pentru a putea fi fericit."

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmag spune:

Eu as accepta daca acei 10.000euro ar reprezenta 10% din venitul meu garantat pe urmatorii 5 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nic23 spune:

Daca e jobul vietii tale, primesti cursurile visurilor tale la ei, cunosti atmosfera din firma si nu ai de gand sa pleci de la ei orice s-ar intampla, atunci de ce nu?

Mie mi-e usor sa vorbesc pentru ca nu sunt in situatia ta, dar eu nu as faca asta.
Sunt atatea motive pentru care mai devreme sau mai tarziu ai vrea sa pleci de la ei. Poate ca nici nu castigi acesti bani pana atunci.
Depinde si de ce primesti tu de la ei dar libertatea de miscare e ceva ce apreciezi mai mult abia cand nu o mai ai.

Succes,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Eu nu as semna. 5 ani mi se pare mult prea mult. Se pot intimpla atitea in perioada asta. 3 ani mi s-ar fi parut mai rezonabil, dar 5 ani...

"iar la Polul Nord"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claza spune:

Daca chiar vei dori sa pleci de la ei in acest interval de 5 ani, probabil vei pleca pentru o alta slujba, mai buna. In cazul in care se va ajunge la situatia asta, poti negocia cu angajatorul repectiv sa plateasca el aceasta suma catre actualul angajator (sau macar o parte din ea).

_
iaca si noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xerxe spune:

5 ani mi se pare mult pt niste cursuri. Dc iti plateau ei macar masteratul, atunci mai zicea. In afara, din cate stiu eu, se practica acest contract de fidelitate, dar firma respectiva iti plateste facultatea. La noi se "importa" numai anumite chestii!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Nu cred ca poate cineva sa-ti dea un sfat demn de luat in seama atat timp cat nu cunoaste toate detaliile contractului de munca.
Suma pe care o ai de platit poate sa insemne salariul pe 5 ani si atunci e clar ca nu ai cum sa semnezi asa ceva sau poate sa insemne salariu pe 5 luni si atunci ... da-l incoace ca-l semnez eu.
Cantareste, deci, avantajele si dezavantajele oferite si vezi unde atarna balanta.

succes,
vlad

Mergi la inceput