Cadourile de Craciun - dureri de cap!
Venirea Craciunului e o bucurie si pentru copii si pentru parinti.Totul e frumos pentru noi, pina jungem la capitolul "cadouri".Ne place sa oferim, ne place sa primim.DAR, e o mare problema ce cumparam si cui cumparam si CIND cumparam.(timpul e f.limitat).
Acum, de curiozitate va insirui lista mea pt. cei carora le voi lua cite un cadou:
copiii, sotul(normal), parintii, soacra, cumnatii, nepotica, finii, nasii copilului, nasii nostri, educatoarele de gradi, ingrijitoarele gradi, directoare gradi, asistenta gradi(fara o atentie nu se poate
), profesoara engleza copil, bunica, matusa,nepotel si cred ca n-am terminat.
Oare si voi fetelor aveti ca mine aceasta problema?Pentru ca este o problema, nu mai vorbesc de aspectul financiar, care...este important,nu-l putem evita.
Oare ar trebui sa subtiez listuta si sa ma fac ca ploua?N-as vrea!
Voi cum iesiti din aceasta problema(daca e)?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Sper ca ati inteles putin problema mea.
Toate bune!
Catalina,
ROBERT & CATALIN
Raspunsuri
claza spune:
30 de persoane avem pe lista anul asta! Si citind postarea ta mi-am dat seama ca nu le-am pus la socoteala pe doamnele de la gradi
...
Noi de obicei ne-apucam de pe la mijlocul lunii noiembrie - faceam o lista si mergeam in fiecare weekend prin magazine la "vanatoare" si asa reuseam sa bifam lista incetul cu incetul, si fara sa simtim "socul" financiar dintr-o singura lovitura. Insa anu' asta ne-am lenevit, nici lista n-am facut-o inca. ![]()
_
iaca si noi
april spune:
fetelor, da voi aveti bani , nu gluma.
pai eu daca as face atatea cadouri ar trebui sa ma imprumut la banca si nu mi-ar ajunge un an sa rambursez creditul
noi ne limitam strict la familie (parinti si copii)
tare as vrea sa pot face cadouri la toata lumea, mai ales ca imi da un sentiment de multumire
April & Andrada
Indra spune:
Noi nu suntem la gradinitza asa ca din start taiem persoanele in cauza...
Dar avem si noi... Mindra familiei, cel mai important omuletz cu cel mai important cadou, sotzul, parintii mei, ai lui, cumnatul + prietena... si cam atit...
Sint tare curioasa anul asta va veni Mosul sa aduca cadouri.... si toti pustanii din grupul nostru se string la un loc sa le capete.... ce o iesi?
SIMONABB spune:
chiar ca va aruncati cam mult cu cadouri pt zeci de persoane.
http://community.webshots.com/user/simonabb
Madisor spune:
Si la mine vor fi de Craciun ....acum ii numar si constat ca nu mai sunt asa multzi, cam 5 persoane, in afara de noi 5. Asa ca vom lua la totzi cadouri, plus parintzii si sora mea cu logodnicul. Noi am facut, deja, lista si o parte din cadouri le-am si luat.![]()
Madalina Leu
http://community.webshots.com/user/madalina160
claza spune:
quote:
chiar ca va aruncati cam mult cu cadouri pt zeci de persoane.
Am famelie mare, draga mea, ce sa fac(parinti, socri, 3 surori, dintre care 2 maritate, nepoti, etc)... Si mai avem si obiceiu' sa ne adunam toti de Craciun - numai puradeii sunt vreo 7
! Mai sunt si nasii cu copii lor, finii, bona ...Cu putina organizare si imaginatie poti sa le faci o bucurie celor dragi si fara sa dai faliment - noi vrem doar sa le aratam ca ne-am gandit la ei, nu neaparat sa le scoatem ochii cu cine-stie-ce chestii scumpe.
katalina - mi-a mai venit intre timp o idee de "subtiat lista": pentru cupluri poti cumpara un mic obiect decorativ sau ceva pentru casa, in felul asta "rezolvi" cu un singur cadou doua persoane si faci sigur economie de alergatura, daca nu si de bani.
_
iaca si noi
katalina spune:
Traim in Romania fetelor, asa-i la gradinita!Daca nu esti atenta cu "ele", risti sa cada asupra copilului toate "supararile" "doamnelor".Dar nu despre asta discutam.
Sa nu-mi spuneti ca voi nu luati nimic la parinti, la nasi, la frati,cumnati, dar mai ales la nepoti.
Si noi ne adunam toti de Craciun, si e tare placut.
Dati-mi niste idei, ca de scapat n-am cum sa scap.
(si nici credit la banca nu voi face
).
Catalina,
ROBERT & CATALIN
ad_risnov spune:
Noi facem cadouri de Craciun doar celor f. apropiati, din familie
: copilul, sotul, parintii, prieteni f.f.f. apropiati. Nu mai mult de 8-10 persoane.
Mi se pare firesc sa nu transformam Craciunul intr-o corvoada, ci intr-un moment de bucurie. Si, in al doilea rand, n-am chef sa ramanem fara bani din cauza cadourilor facute aiurea.
Despre doamnele de la gradi: nu se pot da bani de catre toti parintii, de comun acord, si sa se ia un cadou comun?
Ca sugestie: in Carrefour sunt acum reduceri substantiale la jucarii si jocuri. La fel, in Metro oferta este f.f. diversificata.
Probabil se va deschide din nou acea expozitie de cadouri pt. sarbatori de la Sala Dalles.
Cred ca important este gestul, nu costul cadoului
.
Va urez inspiratie
!
Adriana - mamica lui
Rares (13.02.2004)
Album Rares 1
Album Rares 2
Bebelusi ian.-febr. 2004
Madisor spune:
Sunt din nou de acord cu tine, claza
Nu trebuie sa fie cine stie ce cadouri, scumpe sau mai stiu eu cum... Important e sa aratzi ca te gandesti in acest moment deosebit la persoana respectiva. Eu cumpar ceva haios sau un obiect decorativ, depinde ce idei imi vin. Astfel, nu devine corvoada, ci o reala placere sa oferi si sa te bucuri de surpriza celorlaltzi... Daca au fost cumintzi
,
nu ii uita![]()
Madalina Leu
http://community.webshots.com/user/madalina160
craciunitza spune:
Cred ca pentru multa lume cadourile de Craciun sunt o problema. Anul acesta noi am ales sa cumparam pentru toata lumea (ma refer la familie si prieteni) aceeasi lampa, fiecaruia cate una. Este vorba despre o lampa specifica de Craciun, are 5 becuri in forma de lumanari pe suport triunghiular de lemn de brad, ornat cu crengute de brad artificial, este foarte frumoasa si este si ieftina, se poate pune oriunde in casa dar si la fereastra. Noi ne-am cumparat si ne place foarte mult, e ca o lampa de veghe, da o lumina frumoasa si odihnitoare, la noi arde toata noaptea.
Daca am primi inca una cadou, nu ne-am supara, ce frumos ar fi ca toata lumea sa aiba cate o astfel de lampa la fiecare geam, va dati seama cum ar arata orasele? 
Nu certati copiii cand viseaza!