Ce ati face daca copilul este batut de prof. ....
Raspunsuri - Pagina 5
Felicity spune:
Sora mea are o fetitza cu handicap major, nu merge-nu vorbeste si are 7 ani. Ceva mai cumplit ca Down. Parintii mei ingrijesc zilnic de ea si sunt disperati. Inteleg perfect ce a zis irina si ce spune Paula...o durere si o disperare mai mare nu exista decat sa vezi asa copii si sa stii ca nu ai cum sa-i ajuti. Si ca nu evolueaza niciodata, ca niciodata nu se vor face mari!! Sa nu ne grabim sa judecam pe altii, si sa neglijam situatia in care sunt pusi parintii sau cei ce ingrijesc de acest copii cu handicap.
irina a ales sa ajute copii si a facut o meserie din asta, cita cruzime (ca sa nu numesc altfel) in remarca...schimba-ti serviciul!! la urma urmei cate de aici face un servici care le displace? si cite fac un servici ca sa treaca timpul sa ia banii?? si cate ar face fatza unui copil handicapat? sau mai multi?? si apoi...sa nu fim fatzarnice ni se poate intampla orisicui un asemenea necaz!!! Doamne fereste sa fim noi cele vizate in viitor!!! D-zeu pesepseste fatzarnicia.
Are dreptate Paula...nu vreti sa stii ce e in sufletul ei. Eu de ani de zile aflu ce e in sufletul parintilor mei si ai sorei mele...si uneori nu mai vreau sa stiu. E o poveste eterna fara rezolvare. Cine nu se confrunta cu asa ceva, nu apreciaza sanatatea ca pe un dar.
Ca a batut un profesor un copil, e revoltator. Dar ca politia romaneasca ar putea rezolva asa caz, e ironic. Hai sa fim seriosi...la sistemul de coruptie din Roamania? S-ar mushamaliza imediat.
Sa fim realisti si sa nu judecam lucrurile dupa cum ar trebui sa fie, sa le judecam dupa cum sunt. Si Paula a pus o intrebare aici ca dorea parerea voastra, nu judecarile voastre. Ceva ar trebui facut...dar ce? Si cred ca raspunsul sta in faptul ca trebui facut ceva...cu intreg sistemul din Romania. Dar pana acolo mai e.
irina.c. spune:
Draga Felicity,multumesc ca ai inteles ce vroiam de fapt sa spun.Intradevar,sistemul este prost si ,desi se incearca reformarea lui,neavand baza materiala necesara,mai rau se face.Eu lucrez de 3 ani in invatamantul special din Ro si am vazut multe.Va spun sincer,prima oara cand mi s-a dat o clasa de copii cu handicap sever,abia m-am abtinut sa nu plang,fiindca nu stiam cum o sa fac singura fata la astfel de copii,care nu asculta(de fapt,nu inteleg) ce le spui ,ca cei obisnuiti.Plus ca nu se cer la toaleta,etc..Nu mai zic frustrarea generata de lipsa de feed-back,de exemplu,m-am chinuit o luna sa ii invat care sunt cele 4 anotimpuri,fara nici un rezultat.La cei cu probleme mentale mai usoare,apar multe probleme comportamentale,trebuie sa fi de fier ca sa ii poti tine in frau.Am avut multe colege care au clacat psihic,in special cele tinere,si care au plecat in mijlocul anului.Multi dintre copii sunt foarte violenti si nu are cine sa te apere pe tine,ca profesor,trebuie sa te descurci cum poti.
Oricum ,Paula,din progresele pe cae le face fetita ta,cred ca handicapul ei mental e mai usor si o sa o poti da la gradinita normala,fiindca ai dreptul.Copilasul cu Down cu care am lucrat in particular era la o gradinita normala si facuse multe progrese.Dar avea si o educatoare foarte draguta.E foarte greu,dar cu incetul,totul o sa fie bine.Uite,vecina mea de alaturi are un baiat de 22 de ani cu Down , e foarte simpatic si se descurca singur.Iar al doilea baiat,de 20 de ani,e normal si sanatos.Doamne ajuta!Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
eLaura spune:
Oh, Doamne, mi-au dat lacrimile si ma revolt ingrozitor in fata neputintei sau a nestiintei noastre de-a face ceva concret, cu rezultate palpabile, de efect, pentru si in astfel de situatii.
Paula, multa putere si intelegere, mult succes fetitei tale.
irina.c, incearca sa promovezi pe toate caile si la toate nivelurile non-violenta si devotamentul fata de copii in general si fata de cei cu nevoi speciale indeosebi!!
Doamne, fii alaturi de toti copiii si nu lasa sa li se intample nimic rau!! 
Laura, mama lui Catamic
korinna spune:
O situatzie similara-insa nu atat de grava ca a Paulei-am si eu!
Mihai ,baiatul meu cel mare e in clasa a 2a.Invatatoarea de multe ori ii"articuleaza"cu aratatorul.Stiu sigur de o fetita care a fost data cu capul de banca.
Pe al meu nu l-a mai batut...insa altceva i s-a intamplat.E drept ca e un copil mai agitat..asa e el..asa a fost dintotdeauna.Si in loc ca invatatoarea sa caute sa-i capteze atentia..sa si-l apropie..ea l-a izolat intr-o banca separata..langa catedra ei.Deci:toti copii stau in bancutzele lor..al meu sta la o masa langa catedra ei.
Este tot la ei in clasa un baietel care mereu mereu il incita pe al meu la joaca ,la bataie.Eu am zis sa nu-l mai bage in seama..insa acesta ii zice:Tzi-a mancat pisica limba?"sau ii da cate un pumn efectiv.Daca Mihai ii zice invatatoarei..e nici nu-l baga in seama
Sunt disperata cu invatatoarea asta.Mi-a mancat sufletul.O urasc!
Nici nu mai stiu ce sa ma fac!
Corinna
http://community.webshots.com/user/korinnay
Melaroxy spune:
RECLAMATII peste tot.politie, invatamant....,dar mai intai as aduna probe. cand duc copilul la cresa (scoala etc), un aparat micut pus intr-un colt si gata. n-o sa mai predea aia.....
CryssUK spune:
Oameni buni treziti-va!!!
Eu lucrez de un an, zi de zi (locuiesc in aceeasi casa) cu un copil de 7 ani cu o forma nu f grava de autism.
Bineinteles ,sunt platita pt munca asta,dar satisfactiile sunt enorme.
Poate lucrurile stau diferit in Anglia si modul in care parintii invata sa se implice in munca cu acesti copii.
Mama lui Jake(piticul frumos de care am eu grija) a invatat, a citit, a mers la cursuri ca sa stie cum sa isi ajute copilul. Nu intamplator, acum lucreaza tot in domeniul asta ,sustinand moral parintii care au copii bolnavi.
Jake, la varsta de 3 ani nu vorbea,tipa, urla, se trantea pe jos, musca pe toata lumea,nu dormea noaptea,facea pipi in pampers (noaptea inca poarta pampers).Acummm,citeste f bine, scrie, inventeaza jocuri, stie sa se contoleze cand se enerveaza,este f sociabil si canta la pian de vreo luna :).E pupacios,destept si cu greu iti dai seama ca e bolnav.
Intr-adevar merge la o scoala pt copii cu nevoi speciale,dar munca cea grea se face acasa.
Eu nu spun ca parintii copiilor cu probl din Romania nu vor sa se implice f mult, dar ca ...nu stiu cat de mult se pot implica si ce efecte remarcabile pot obtine.
Paula, decat sa imi dau copilul la asa un psihopedagog, de s-or fi terminat toti pedagogii din lume, mai bine ma las de servici si de tot si stau cu el acasa si muncesc minut de minut , secunda de secunda cu el .
Se spune ca 80% din progrese se fac datorita senzatiei de protectie ,de incredere psihica in care isi desfasoara activitatea copilul.Daca e stresat, daca merge cu frica la profesoara ,restul muncii e in zadar. Daca un copil autist sau cu un alt sindrom, nu te simte ca esti de incredere, ca il iubesti.....totul e desertaciunea desertaciunilor.
Pe acesti copii nu vrei sa ii stii ''cultivatii'' in sensul de a acumula informatii,ci vrei sa ii stii socializati, integrati in societate, sa stie sa se descurce cat de cat independent.Ori,tocmai scopul asta e spulberat.
Sau degeaba stie sa manance cu furculita si sa stea frumos la masa, daca o sa creasca retras, speriat de lume,frustrat.
Mama lui Jake a muncit enorm cu el, i-a desenat fiecare lucru :toaleta, masa, farfurie, lingura , i le-a explicat ani in sir ca el sa inteleaga ce e fiecare,are caietele cu stelute in care scriem ce a facut in fiecare zi, cate stelute a obtinut,il motivam ;cu o bomboana, un biscuite,il pedepsim cu TIME OUT cand nu e cuminte,dar il iubim neconditionat si el stie asta.
Concluzia la care voiam sa ajung, e ca nu exista nici un profesor (de genul acelei ''doamne tiran'')de neinlocuit.Iar daca nu exista un profesor in tot orasul care sa fie bun, atunci mai bine munesti personal cu copilul,te specializezi, faci orice numai sa nu mai aiba contact cu asffel de monstri.
Si apoi pe ce motiv (in opinia mea nu exista nici unul justificabil!!!) l-a lovit pe copil? Parca spuneai ca avea doatr paralizie si nu vb ? Ce i-a facut de a ofensat-o asa?
Jake cam o data pe luna face cate o criza de nervi, tipa, vrea sa bata pe toata lumea,musca, urla, i se umfla venele de la gat de furie, dar eu nu pun la inima,imi e mila de el si nu ma enervez.
Chiar daca stie ce spune si jigneste ,eu nu ma supar pe el, desi la inceput ma suparam . Am invatat ca el e bolnav si nu e vina lui ca e asa? Nu l-am lovit deloc si NICIODATA nu am tipat la el!!!
Astefel de persoane nu ar trebui nici macar sa fie in preajma copiilor,dar nici intr-un caz sa lucreze efectiv cu ei .
Paula, trebuie neaparat sa vb cu mama copilului !Daca nu o faci, o sa il ai pe constiinta!
Sunt convinsa ca noi, cei care ignoram astfel de comportamente, suntem complici la asftel de mostrozitati!!!!
PUne-te pt o clipa in locul copilului amarat , care e batut si terorizat fara macar sa aiba posibilitatea de a exprima verbal trauma prin care a trecut.
E ca si cum ai sta intr-un colt legata si ai privi fara putrere cum cineva iti maltrateaza propriul copil.
Cum o cheama pe profesoara respectiva? Ar tb sa spui ca sa stie si alti parinti la ce bun psihopedagog isi duc copii.
Pup,
Cristina
SIMONABB spune:
Paula, de fapt care e problema ?
Tu ai vazut ca profa respectiva a gresat un copil. Crezi ca la fel a tratat-o si pe fetita ta ? Sau ti-e teama ca deja face la fel si cu copilul tau, iar copilul nu-ti spune ?
Eu sunt o persoana mai directa si i-as spune ca am vazut cum intelege ea sa trateze un copil care dintr-un motiv sau altul nu progreseaza si as avertiza-o sa nu dea Sfintu' sa aud ca a dat cumva in copilul meu, ca mi-e foarte usor sa dau 500.000 la un tigan s-o snopeasca in bataie.
http://community.webshots.com/user/simonabb
roxana1974 spune:
Korinna, si ai vorbit cu invatatoarea? Daca da, si fara rezultat, nu poti muta copilasul in alta clasa?
Irina, te apreciez foarte mult pentru meseria pe care ti-ai ales-o si pentru rabdarea ta, insa Paula povestea ca acea profesoara lucreaza cu cate un copil, nu cu o clasa intreaga...e o diferenta. Iesirea ei nu se poate justifica in nici un fel. Poate totusi reusesti sa vorbesti cu mama baietelului. Sa ne spui cum a reactionat si daca se rezolva ceva...
Sanatate tuturor.
CryssUK spune:
Draga Paula,
imi pare rau ca mesajul meu a fost gresit interpretat!
Tu ai postat subiectul pe acest Forum , ca sa gasesti o solutie,asteptai un sfat,iar din ultima ta postare ...din nefericire reiese altceva.
Eu nu te critic pt ca imi inchipui prin ce treci, dar nu sunt de acord cu decizia ta de a trece cu vederea faptul ca acea profesoara a batut un copil .Atunci nu-si mai avea rostul acest subiect,daca raspunsul il stiai.
Eu am muncit f mult, desi sunt f tanara,si am plecat din tara pt ca am avut ocazia si pt ca nu mai puteam sa ma umilesc ,pt ca stiam ca merit mai mult.Pana aici ai avut dreptate.Daca ai fi avut ocazia sa pleci, tu nu ai fi facut la fel?!
Dar,relatia afectiva dintre mine si un copil, sau sistemul meu de valori raman aceleasi.
Am avut grija in Romania de o fetita de cateva luni, fara sa iau nici un ban .Ma trezeam zi de zi (pt vreo 5 luni)la ora 6.30 dimineata ca sa am grija de copilul cuiva care nu-mi era nici ruda,nici f buna prietena.Era cineva care avea nevoie de ajutor!Asta era cu multi ani inainte sa imi dau seama ca vreau sa plec si altele sunt situatiile care m-au determinat sa nu mai stau in Romania.
Apoi, situatia mea in UK, are caracter temporar si probabil in 2 ani o sa ma intorc acasa.
Ceea ce tu nu stii este ca eu pt munca pe care o fac cu Jake sunt platita f putin.Familia lui stie asta, dar ei nu isi pot permite mai mult.In fiecare luna ma intreaba daca nu cumva vreau sa ii parasesc si le e frica ca voi pleca pt bani mai multi. Mai exact, cat castig eu intr-o saptamana aici, as putea castiga la o alta familie cam in 2 zile.Deci...fa si tu un calcul al profitului,daca la asta ne referim
In concluzie , sunt mult mai multe lucruri care ma tin langa Jake,decat banii. Pt mine ziua cand voi pleca din aceasta casa si de langa Jake va fi una foarte trista!
Sfatul meu este sa iei partea buna din orice sugestie si sa nu uiti ca dincolo de toate suntem oameni si nu se rezuma totul la bani!
Pup,
Cristina