Diferenta mare de varsta?

Diferenta mare de varsta? | Autor: ralu

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor!!! Am si eu o intrebare: Diferenta de varsta de 4 ani si jumatate intre 2 fratiori este foarte mare? Multumesc anticipat pentru raspuns!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

eu zic ca nu ,uite intre mine si sora mea sunt 7 ani diferenta .Eu eram in clasa intai cand a venit pe lume sora mea.Asta e drept la insistentele mele,ca vroiam si eu o surioara cu care sa ma joc,de parca ar fi fost vorba de o papusa noua.Dar ne intelegem foarte bine ,si unde mai pui ca este destul de marisor copilasul tau de 4 anisori ca sa priceapa ce-i povestesti tu de rolul fratelui(surorii)mai mari .Eu am un baietel de 2 ani jumatate si ma bate si pe mine gandul sa-i fac un fratior sau surioara ,ce o fi ,sanatos sa fie ,dar inca sunt in faza de tatonari.
Roxy si Cristi cel vorbaret

huianur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Deloc mare. Eu imi doresc al doilea copil cand primul va avea 6-7 ani, sa am timp sa ma ocup de fiecare in parte. Stiu ca sunt si opinii contrare, sa fe unul dupa celalalt, "sa creasca impreuna", dar eu nu sunt de acord. E drept, depinde si de varsta parintilor, daca au primul copil mai tarziu, normal ca nu vor putea sa astepte prea mult cu cel de-al doilea. Toate cele bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri.
Un an nou plin de impliniri la toata lumea!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angela T. spune:

eu as vrea ca intre copiii mei sa fie 2 ani diferenta, stiu ca socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea de la targ, dar o "abatere" acolo de cateva luni nu mai conteaza.

de ce 2 ani? fiindca tare mult mi-ar place sa creasca odata, sa aiba aceleasi preocupari, aproximativ acelasi grup de prieteni si sa-si impartaseasca "experientele" de viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Codrutza spune:

Are dreptate Angela T., daca sunt de varsta apropiata au aceleasi preocupari. Am o prietena care are doua fetite la 2 ani diferenta si povestea ca nu are treaba cu ele ca se joaca impreuna tot timpul, fireste ca se si bat ...ca orice copii. Intre mine si sora mea sunt 4 ani, si pot sa-ti spun ca nu prea ne intelegeam, fiindca atunci cand ea era la liceu eu eram inca in scoala generala si mancam mereu bataie pentru ca nu o lasam sa invete sau o urmaream cand iesea prin oras cu baietii...etc. Apoi cand a luat la facultate eu am intrat la liceu...si tot asa ...tarziu am realizat ca am o sora pe care ma pot baza si in care pot avea incredere.Astea sunt doar cateva exemple, insa cu cat diferenta e mai mica cu atat mai bine atat pentru frati cat si pentru parinti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ender spune:

Intre mine si fratele meu este o diferenta de 3 ani si 2 luni si sincer e un pic cam mare pentru 2 frati - mi-as fi dorit sa fie mai mica.
Nu stiu cum e cu diferentza de varsta intre 2 surori sau 2 frati de sex opus, dar pentru 2 baieti cel mai bine e ca diferenta sa fie cat mai mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Intre mine si fratele meu e o diferenta de aproape trei ani si pot sa spun ca ne si jucam impreuna (favorite erau Nu te supara frate, Dacii si Romanii, Remi si Moara), dar ne si bateam la greu ... apoi cind am ajuns la adolescenta s-a transformat in "ingerul meu pazitor-gardian", si il suspectam ca-si facuse un tzel in viata din a-mi alunga toti prietenii (baieti)pe motivul ca nu sunt suficienti de buni pentru mine ... si trageam niste certuri mama-mama pe acest subiect ... dar am avut si o verisoara care a stat cu noi pina s-a maritat (tatal ei murise) si care era cu 6 ani mai mare decit mine si mi-a fost tare bine sa am o sora mai mare ... am locuit impreuna 10 ani si cu toate ca nu prea aveam preocupari comune si o mai si incasam citeodata, cind ii foloseam rujurile la papusi, sau o spionam de la fereastra cind venea cu cite un cavaler acasa si apoi ii ziceam mamei, pot sa spun ca au fost cei mai frumosi ani din copilarie ... si dupa ce s-a maritat imi petreceam o parte din vacante la ea ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Deloc! Ce sa mai zic de mine care am o fetita de 8 ani si 3 luni si voi mai avea una in mai. As fi vrut sa raman gravida mai demult dar daca nu am reusit... suntem foarte multumiti si asa. Cea mai fericita este chiar fetita mea, Alexandra, care-si inchipuie ca bb va fi cea mai frumoasa papusa pe care o va avea, sper doar ca atunci cand va disparea farmecul noului si vor aparea problemele pentru ea (Alexa) sa nu-i para rau ca a mai aparut cineva care-i ia din ce i se cuvenea. Daca are cineva experienta a doi copii cu diferenta asa mare, si eu, ca si Ralu sunt f interesata.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Si eu gindesc la fel,ca o diferenta de 2-maxim 3 ani e ideala;totusi am vazut si multe exceptii...Intre mine si fratele meu mai mare sunt 2 ani jumatate;cind eram copii ne jucam impreuna,faceam o gramada de prostii si ne ascundeam unul pe altul...insa cu cit am inaintat in virsta cu-atit relatia dintre noi s-a inrautatit:el a inceput prin a-mi ameninta prietenii ca "daca te prind cu sora'mea...!",prin a face pe-a seful si a-mi impune reguli pe care nici macar parintii nu mi le impuneau,prin a ma piri repede cind ceva nu-i convenea.In plus,pt.ca el e "oaia neagra" a familiei si eu l-am dezaprobat mereu la prostile pe care le facea,incepuse sa ma birfeasca pur si simplu la mama,ca-s rea si afurisita si zgircita...In fine!Apoi am venit aici si ceea ce face el nu ma mai afecteaza in mod direct,asa c-am devenit mai nepasatoare.El imi mai trimite cite-un e-mail din an in paste si de obicei cind mai are nevoie de cite un "imprumut" pe care bine-nteles ca nu-l mai da inapoi!Cu toate astea tin la el si-l ajut in masura in care pot,dar am ajuns sa ma port cu manusi cu el pt.ca stiu ca ma pot astepta la orice..
Pe de alta parte,intre sotul meu si fratele lui mai mic sunt 6 ani diferenta si eu relatie mai apropiata si mai frumoasa ca-ntre ei doi n-am vazut!Si sunt intr-adevar prieteni,ar face orice unul pt.altul si sotul meu vorbeste cu asa o dragoste de frate'su de-i dau lacrimile..
Concluzia ar fi ca virsta e mai putin importanta decit caracterul fiecaruia si de ce nu,modul in care sunt crescuti si educati fratii.

Irina & Veve cea cumintzica foc!

Daca n-am avea atitea defecte,nu ne-ar face atita placere sa le observam pe ale celorlalti (La Rochefoucauld)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta spune:

Intre mine si sora mea diferenta este de 12 ani, iar intre mine si fratele meu este de 9 ani...... Relatia mea cu ei este foarte frumoasa, imi sunt prieteni si ma inconjoara cu atata dragoste ca nu pot sa-mi imaginez viata fara ei.....
Intre ei doi diferenta este de 2 ani si 8 luni, asta aducandu-le avantajul ca se jucau impreuna in copilarie si in adolescenta aveau aprox. aceeasi amici.
Acum la maturitate, diferenta de varsta dintre ei doi, dintre mine si ei nu influenteaza cu NIMIC dragostea dintre noi, prietenia. Multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat binecuvantarea de a avea asemenea frati.
Deci subscriu la cele spuse de Veve, important este caracterul fiecaruia si felul cum sunt educati de parinti.

Mergi la inceput