Solutii - cainii comunitari incotro?
Raspunsuri - Pagina 5
alinamoro spune:
Sanzaiana,parerea mea e ca ai procedat bine chemand hingerii.Nu mi se pare normal sa nu putem intra intr-un bloc din cauza cainilor,de frica sa nu te muste.Nu au ce cauta maidanezii pe strazi aiurea,daca ii vrea cineva sa-i ia acasa si sa-i ingrijeasca.
Eu stiu un copil de 5 ani care a fost muscat de un maidanez in spatele blocului si era de mana cu mama lui.![]()
Alina & Dragos
(2,5 ani)
pozici
roxana1974 spune:
Lachione, unde-ai vazut tu ca am afirmat, ca nu faci nimic pentru copii? Nicaieri, tot asa cum n-am spus nici ca nu vreau sa dau bani pentru cainii comunitari. Te inseli a treia oara in mesajul tau afirmand ca ma doare-n cot sau mai stiu eu unde de copiii muscati, eroare again dragutzo, fiindca tocmai tristetea la gandul copilului muscat m-a facut sa scriu ce-am scris.
Cat despre <<"Daca tot e vorba de dat bani de ce sa nu-i dam pentru copii? Iar cainii sa-i muste in continuare!"
Iti propun iubit-o sa te apuci tu sa omori cainii... si vei vedea tu cum te vei simti de bine.... eu am otravit odata unul si stiu cum e!>> ce-i cu fabulatia asta, de unde le scoti? Te roooog...
In cazul in care totusi preiei initiativa si faci ceva concret pentru cainii din Romania, promit sa ma alatur si sa donez, nu 5000 de lei ci mai mult, pe cuvant de onoare :).
Kariris spune:
Hai nu mai incerca sa dregi busuiocul!
in momentul in care am facut propunerea mi-ai sugerat sa intru pe "ajutor umanitar" ca doar sunt pe " despre copii". ce trebuia sa inteleg din asta?ce rost a avut aluzia ta, atunci? cand se discuta strict despre cainii comunitari?
aschiutza spune:
Fetelor, cit am stat in Bucuresti eram terorizata de ciini, mai ales simbata si duminica dimineata in Grozavesti! Si am avut o data un examen la care de abia m-am adunat, pt ca pe drumul dintre camine si facultate am fost de doua ori atacata de doua turme de ciini.Si de fiecare data am avut noroc as vina cineva sa ma scape de ei. Si stiti ce bine ma simt sa pot iesi SEARA la 11 in oras si sa nu am teama ca dupa fiecare tufis sare la mine un ciine caruia nu i-am facut nimic?
Si pt unii iubitorii de animale: cred ca voi de fapt iubiti numai animalele asa numite de companie, pt ca daca v-ar musca un sobolan nu ati sta pe ginduri si l-ati omori...iar el tot un animal este! Si la citi sobolani sunt pe linga blocuri...eu i-am vazut chiar urcind pe peretele exterior al unuia , era deja trecut de etajul unu... Si fac pariu ca mai mult de 90 la suta din oameni vor spune ca trebuie omoriti ca sunt un pericol pt societate si nimeni nu se va gindi sa le faca sanatorii si casute, sa-i ingrijeasca si sa lupte pt drepturile lor. Dar cine stie ce s-ar intimpla daca i-ar lua un suflet iubitor si i-ar ingriji? Asa....vorba fabulei...drepturi numai pt catei...
.
Scuze Sinzi de ironie, ce am vrut sa spun e ca un animal care se dovedeste periculos si aduce unui om prejudicii trebuie indepartat de societate! La fel gindesc si despre cei de rasa (mai ales din alea periculoase) si despre ursii turbati si despre vaci cu antrax s.a.m.d. Sunt iubitoare de animale dar sa facem o diferenta intre iubire si realitate.
PS1: nu am generalizat la toti iubitorii de ciini asa ca daca dati cu pietre sa le primiti inapoi!
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
Kariris spune:
De acord cu tine aschiuta!
problema noastra insa a cam scapat de sub control!
S-au inmultit foarte tare cainii vagabonzi si unii chiar terorizeaza lumea; daca ar fi fost sobolanul"un prieten al omului" iti spun eu ca ne-ar fi fost greu sa-i omoram si pe ei!
Tocmai de aceea incerc sa caut solutii care sa nu atraga oprobiul public.. pt. ca sa stii ca nu sunt multi de acord cu omorarea acestor caini... trebuie insa facut ceva, la nivel mai civilizat.
motanik spune:
Eu nu vreau sa ma bag in contradictii...vreau doar sa spun ca am citit acum 2 saptamani in The Sun ca o tipa si prietenul ei au gasit pe strada la ei in acrtier un catel Jack Russel aproape mort. Avea falcile facute praf si maxilarul. Cineva ii indesase o petarda in gura si petarda a explodat si va inchipuiti...Plang si acum cand imi vine in minte poza din ziar facuta cainelui...si imi pun intrebarea care era de altfel si titlul articolului...'ce fel de om poate face asa ceva?'
Andra
Nunta noastra 
Noi
oz spune:
Sanziana,
ai facut foarte bine ca ai chemat hingherii, si eu i-am chemat o data, din fericire eu nu sunt din Bucuresti si cand au venit sa ia cainii nimeni nu s-a impotrivit si vecinii au rasuflat toti usurati. De ce am facut asta? pentru ca in fata blocului se adunase o haita de caini vagabonzi, pentru ca sunt foarte periculosi, pentru ca transmit o gramada de boli, pentru ca fac mizerie, pentru ca latrau toata noaptea si era vara iar eu nu puteam dormi cu geamul deschis si pentru ca NU ESTE NORMAL sa existe caini aiurea pe strazi. Eu am avut noroc ca aproape toti vecinii mei au avut ocazia sa iasa din tara si sa vada lumea civilizata (macar pana in Ungaria) si toata lumea a aprobat operatiunea.
Catan spune:
Sinziana sint de acord cu tine ,mai ales ca bietul copil nu are nici o vina.O spun din experienta proprie .Nepotica mea a fost muscata de un ciine (f agresiv).Acest ciine era sub protectia unor cucoane din bloc ,desi avea multe "antecedente".Fata sorei mele care era in vacanta in Romania ,iesise afara cu mine,se juca cu ceilalti copiii cind salbatica creatura care era in calduri a trecut val virtej pe linga noi ,eram doar la un pas de ea si fetita a intins mina sa -i arate unui copil o floare ,ciinele in calduri a sarit la mina ei si nu ii mai dadea drumul la minuta.
Nu va zic ce spaima mare am tras ,nu am stiut cum sa reactionez mai ales ca mi-era frica sa tip la el ca sa nu devina mai violent .In cele din urma i-a dat drumul la minuta si saraca era palida ,a facut f repede si febra ,am luat-o de urgenta la spital sa o vaccinam.Am trecut prin momente de groaza si cu injectii in burtica
.Deci cine e de vina?Copilul sa nu-mi ziceti ca era nesupravegheat ,ca eram cu ea tot timpul.
Si eu am un ciine in casa ,dar il tin in lesa si este vaccinat si nu este violent.
Imi venea sa-l pun la zid pe ciinele cu pricina .Da sint ptr prinderea si izolarea lor din fata blocurilor.
http://community.webshots.com/user/catya106
AC spune:

E absolut clar... copilul e de vina
. Si bunicii.. Cainii si cuconita sunt timorati si stresati... 
.
E ilogic mesajul unora dintre voi.. care mai vor si copii in plus. Ma rog.. copilul meu a fost putintel la mama si ne-a stresat. A fost nevoie de tot talentul taticului in a imita toate tipurile de latraturi..pentru ca fiica-mea sa nu fuga de catei de jucarie
neinspirat cumparati.
N-a papat-o nimeni dar erau atatia care latrau pe strazi si prin parcuri... Anormal de multi.. cu totii hraniti de oameni pentru care semenii lor valoreaza mai putin de cat un caine.
nic23 spune:
Din cate am auzit eu, un caine care a muscat o data prezinta riscul de a mai musca iar( prinde gustul) si trebuie omorat. Asa este?