Solutii - cainii comunitari incotro?
Raspunsuri - Pagina 2
vikinga spune:
quote:Ciinele care are stapin este supravegheat! Asta e marea diferenta! Ori cineva raspunde pentru faptele lui!Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003) http://community.webshots.com/user/vikinga109
Originally posted by lachioneIn al doilea rand, daca era muscat de un caine de rasa sau de propriul caine ce faceai chemai hingherii?
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by vikingaquote:
Originally posted by lachione
In al doilea rand, daca era muscat de un caine de rasa sau de propriul caine ce faceai chemai hingherii?
Ciinele care are stapin este supravegheat! Asta e marea diferenta! Ori cineva raspunde pentru faptele lui!
Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
http://community.webshots.com/user/vikinga109
raspunzi penal in tarile "civilizate" daca se intampla asta... si cainele este supus unor evaluari si poate fi eutanasiat...deci...
Sinzi
si David
The best of David, new
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by Caprioara
E adevarat ca nu animalul e de vina (deci nu avea rost sa-l ia hingherii),
Ignoranta noastra e de vina...faptul ca nu ne pasa...nici nu observam cainii maidanezi..
de fiecare data cand vin in tara si ii vad pe strada...am asa...o stare ciudata...ceva de genu "parca uitasem de existenta lor...uf...nu iarasi!!!"
mila combinata cu indiferenta, combinata cu sila, combinata cu frica, combinata cu compasiune...
Sinzi
si David
The best of David, new
vikinga spune:
Eu una m-am tot saturat sa se dea vina pe "societatea romanesca" asa numita generic, de parca nu exact romanii o compun! Toti asteapta sa pice de undeva din cer vreo solutie dar mult prea putini fac ceva concret. Toti asteapta conducatorul minune sa le arata "calea" dar efectiv oamenii nu se implica! Iubitorii de animale din Romania(mare majoritate a lor) se rezuma sa dea resturile de mincare la ciini vagabonzi crezind ca vai ce lucru minunat au facut! Gata sunt cu sufletul impacat!Prietena mea cea mai buna din Romania duce ciini maidanezi la dr cind sunt bonlavi, la sterilizat, totul pe cheltuiala ei. Si asta nu pentru ca nu ar avea ceva mai bun de facut cu banii, ci pentru ca se implica. A laut in curte vreo 5. Parintii mei au gasit stapini pt unii catei, oameni care au curte, ii mai ajuta cu saci de hrana uscata, duc alti boschetari la sterilzat. Eu si sotzul vrem sa adoptam un boschetar din Ro cind vom merge acasa, ma inscriu in actiuni pt ei, fac ceva!Acea prietena merge din usa in usa pe la societati si cere ajutorul, vrea sa faca un azil pt ei, cu dr si tot ce trebuie, are deja un teren inafar orasului(nu sa-si faca vile ca altii!). Nimeni nu o ajuta!!! Doar alti 2-3 iubitori de animale. In rest lumea e indiferenta si doar se plinge si astepta minuni sa se intimple!Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003) http://community.webshots.com/user/vikinga109
madic spune:
Si eu am patit-o acum cateva luni, cand o plimbam pe fetita mea cu caruciorul.
Desi ziua in amiaza mare, am intrat pe o alee marginita de garaje (stiti, dughenele acelea de beton amplasate oriunde a vrut muschiul proprietarului) si a venit in fuga o haita de caini, latrand ingrozitor. Ma ingalbenisem deja de frica, mie oricum imi e frica de caini, dar acum ca stiam ca trebuie sa-mi protejez copilul si nu realizam cum, si norocul nostru a fost faptul ca unul dintre proprietarii de garaj era acolo, reparandu-si masina, si vazandu-ne a potolit haita de caini inainte ca acestia sa ajunga la noi.
Erau, vezi doamne, cainii care pazesc garajele.
Acum ocolesc cu grija locul acela si tot nu ma pot stapani sa privesc in jur, de teama ca un caine sa nu apara din senin, si tot din senin sa ne atace.
Madi si Mariuca (28.07.2003)
http://community.webshots.com/user/ianina2003
CRIXIA spune:
Suntem in pragul unor schimbari politice, dar sunt sigura ca pentru urmatorii 5 ani nu vor face nimic domnii... de sus, in acest domeniu - cainii comunitari
Daca voi cele care puteti compara alte tari cu a noastra vedeti diferentele si ramaneti mute, dar strainii care poate au fost muscati sau speriati de cainii nostri, crec ca nu mai calca pe la noi.
Sanziana, imi pare tare cunoscut tabloul prezentat de tine, doar un personaj se schimba, din dansa cu pile in domnul din cadrul armatei.
Ca o completare, va pot spune ca maidanezii de sub geamul meu, latra si musca pe aproape orice trece pe langa locul de joaca, mai ales daca sunt copii, incearca sa le apere jocul si sar la alti trecatori pajnici. Doar copii ii linistesc in astfel de situatii!
Oare cine poate schimba situatia asta!
Racushoarele Cristina
&
Alexia
PoZe
Kariris spune:
quote:
Originally posted by vikinga
Nu e adevarat Lacchione, ciinii fara stapini sunt tinuti in centre speciale pentru o perioada de timp, dar daca sunt agresivi si nu se reuseste reeducarea lor, da sunt eutansiati.
Mie nu mi se pare deloc ok ca oamenii sa incurajeze cresterea si inmultirea animalelor in strada. De ce nu contribuie madama respectiva cu pilele ei cu tot ca acesti ciini sa beneficieze de centre speciale pt ei?! De ce oamenii din Ro nu contribuie(in marea majoritate a lor) la sustinerea astfelor centre. Eu si sotzul si inca citiva amci pe care ii stiu si multi alti de aici din occident suntem inscrisi si platim pt ca acesti ciini sa fie ocrotiti dar in acelasi timp sa nu mai reprezinte un pericol pentru societate.
Am si eu ciine si in Romania si aici, iubesc animalele, dar nu sunt absolut de acord ca e ok situatia asta din Ro.
Cit am fost in tara imi era practic frica sa nu fiu atacata cu copil cu tot.
De ce copilul era nesupravegheat? Pai cind eram mica si eu mergeam fara cu prietenii din bloc, cu fratele mai mare la joaca. Si foarte frumos cum cucoana respectiva a fugit si ea sanu cumva sa fie muscata de ciine.
Sinzi ana are mare dreptate sa fie furioasa.
Iubesc animalele dar COPII SUNT MAI PRESUS DE ORICE! Au dreptul la un mediu de joaca sigur si curat!
Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
http://community.webshots.com/user/vikinga109
sunt perfect de acord cu ce spui tu. dar o parcare de bloc nu reprezinta "un mediu de joaca sigur si curat" din foarte multe puncte de vedere. intr-adevar este ingrijorator faptul ca traiesc atatia caini pe strada. dar ei nu ataca fara motiv.. sunt caini fricosi, caini timorati, vai de capul lor!
Sunt locuri speciale, in parcuri, amenajate pentru copii si normal ar fi daca ai un copil sa te ocupi de el sa-i dedici foarte mult timp, nu sa-l lasi sa creasca ca o buruiana, pentru ca nu mai suntem acum 300 de ani iar Romania e plina de alte pericole pentru copii nu doar cainii vagabonzi.
iubesc copiii, am lucrat cu copii prescolari 6 ani si cam stiu care este optica parintilor si disponibilitatea lor fata de copii.
da! cainele a facut foarte rau ca a muscat copilul, dar... si mai rau a facut cel care l-a lasat nesupravegheat; putea sa-l gaseasca drogat, molestat, sau mai stiu eu cum.
nivelul de educatie si civilizatia din Romania lasa mult de dorit!
Si sa stiti parintilor, ca oamenii sunt mult mai periculosi decat cainii! fac raul deliberat, nu instinctiv!
am si eu un caine luat din strada cand avea 2 luni. acum cainele are 2 ani si 7 luni; este un caine anxios desi nu i-a facut nimeni rau niciodata; ii este frica de copii pentru ca fac miscari bruste, tipa scot tot felul de zgomote cu jucariile lor, fapt pentru care il tin doar in lesa cand sunt in zone cu copii.. si nu pentru ca ar musca ci pentru ca pentru un copil e traumatizant si sa fie latrat; deci sa nu crezi ca sunt o ignoranta.
parerea mea este ca daca oamenii vor neaparat sa-si tina "caiinii lor' la bloc, adica afara, ar trebui sa-i castreze si pe masculi si pe femele ca sa nu se mai innmulteasca si atunci ar deveni si mai .blanzi, iar Basescu aceasta masura ar trebui s-o ia , nu sa-i omoare.
Ce sa-ti mai spun? in Romania toate sunt cu susul in jos: foarte periculosi sunt si "aurolacii" de pe strada si restul boschetarilor.
Sobo spune:
Dreptatea este de ambele parti.
Si eu treceam zilnic pe strada pe langa o "familie de caini". Pana cand intr-o zi masculului, nu se stie ce nu i-a placut la mutra mea ( nicidata nu i-am certat sau lovit - si noi am avut 3 caini la curte, dintre care doi proveniti din caini vagabonti) si a venit hoteste pe la spate si hat de picior.
Eu pana atunci aveam "incredere" in animale, insa de atunci mi-e frica de caini.
In concluzie daca am patit-o eu poate sa o pateasca si un copil. Si nu poate sa-mi zica nimeni ca nu trebuie lasat singur in fata blocului un copil de 10 ani sa zicem! La 5 ani este intradevar inca micut.
Dar am asistat si la altfel de scene, un tinerel din fata blocului fugarea intr-o seara un caine ca, vezi doamne, nu stiu ce i-a facut. Pai normal ca bietul caine o sa muste data viitoare pe oricine. Bine inteles ca nu am rezistat sa nu-l intreb ce-i trebuie si tipul s-a calmat.
Eu zic ca cei care tin la animale ar face bine sa adopte cate un animal vagabond si atunci ar fi mai bine pentru toata lumea.
Intradevar pentru a pretinde ca ingrijesti un animal trebuie sa o faci cu totul: sa-l hranesti, sa-l adapostesti si sa raspunzi pentru el.
Cand eram copil am avut un caine la curte care mai iesea uneori pe sub poarta. Si nu se stie cine ce a avut cu el si l-a otravit!
Ne-am dat seama tarziu ce se intampla cu el. Era iarna si a arat toata zapada tarandu-se pe burta de durere si arsuri. A murit in chinuri groaznice, deoarece medicul veterinar pe timpul lui Ceausescu, in localitatile mai mici, se simtea jignit daca il sunai sa vina pentru un caine: "Eu sunt medic de animale mari, doamna!!!!!"
Asa ca paziti-va copii dar si animalele. Nici unii, nici altii nu au mai multa minte!
La Brasov de ex. exista o asocoatie "Milioane de prieteni" care ia cainii de pe strada, ii castreaza gratis, ii vaccineaza si le pune un semn pe ureche apoi le da drumul inapoi.
Si acum un mesaj pentru "iubitorii de animale", nu mai fiti atat de snobi sa luati un caine sa-l ingrijiti doar daca este de rasa, faceti-va pomana cu un caine maidanez si o sa primiti de o mie de ori mai multa recunostiinta de le el! (Va spun din experienta.)
bibyrox spune:
Eutanasiati ar trebui sa fim noi oamenii care nu stim sa fim oameni.. Ne mintim, ne inselam, ne batem si ne ucidem intre noi! Nu animalele nevinovate!!! Indiferent ca e maidanez sau caine de rasa! Conteaza atat de mult aspectul asta??? Mie imi aduce aminte de lupta dintre albi si negrii... Pacat! Chiar nu va inteleg ce inima aveti.. cum puteti sa priviti sau macar sa va ganditi la un asemenea teribilism.
Si nu incepeti acum cu intrebari de genul: "Tu cum ai reactiona daca copilul tau ar fi muscat de un caine?..etc etc etc" pentru ca indiferent de situatie un animal nu este vinovat decat..in cel mai rau caz daca este turbat. Exact ca un om bolnav psihic. Credeti-ma ca cei care omoara aceste suflete nevinovate vor fi judecati candva! Ma rog in fiecare zi ca acest lucru sa se intample odata si-odata!
"You only live once, but if you live right, once is enough!" 
Roxxy
Daca vreti sa ne cunoastem :)
ad_risnov spune:
Sinzi-ana sunt perfect de acord cu tine! Imi pare tare rau pt. micutul de are ai scris si mi se pare f. corect cum ai actionat.
Cei care striga sus si tare ca maidanezii tr. sa traisca liberi pe strazi nu au trecut si nu cred ca vor sa treaca printr-o situatie traumatizanta ca aceasta.
Mie mi s-a intamplat asa ceva si multumesc lui Dumnezeu ca sunt intreaga.
Acum doi ani si ceva eram in Parcul Politehnicii si ma plimbam linistita cu bicicleta. Era vara si iarba f. mare. Cand am trecut pe langa terenul de sport un caine a dat alarma si m-am trezit cu o haita de peste 10 maidanezi ca alergau pe langa mine si vroiau sa ma apuce de picioare. am crezut ca innebunesc de frica si panica. Nu stiu cum am avut puterea sa pedalez mai departe si sa scap intr-un final de ei in zona Rectoratului. Era sa cad la un moment dat pt. ca ma uitam la ei si nu la drum. Cred ca m-ar fi facut bucatele daca picam jos.
A fost cea mai terifianta experienta din viata mea. Daca as fi suferit cu inima cred ca muream pe loc.
Dar daca asta s-ar intampla unui copil???
Ati mai sustine ca acei caini nevinovati de pe stada sunt niste ingerasi?
Nu i-am provocat cu nimic si n-am avut nici cea mai mica vina in acest incident.
Daca s-ar intampla copilului meu asa ceva as fi in stare sa intru cu mitraliera in ei.
Sunt pt. adunarea lor in adaposturi special amenajate iar daca nimeni nu-i revendica, pt. eutanasiere.
Adriana - mamica lui
Rares (13.02.2004)
Album Rares 1
Album Rares 2
Bebelusi ian.-febr. 2004