"depunere"alb-brinzoasa pe limba bb.-Help!
De aproape o luna Sebi are limba foarte incarcata, alba, dar numai in jumatatea dinspre git,inspre virf e curata.Am fost la dr. prima data a zis ca e stomatita si mi-a dat ceva pe baza de glicerina(praparat la farmacie), sapt trecuta a zis ca poate fi candida si i-a dat Nistatin, in plus il curat cu apa si bicarbonat, dar degeaba deocamdata.
Acum are 7 luni jumatate si are trei dinti si-i iese al patrulea, e la faza cind baga totul in gura inclusiv degetele celor care-l iau in brate si se pare ca de acolo a cules "ciupercuta".
A mai patit cineva asa ceva?Va rog sa ma ajutati.
Pupici,
Anto&Sebi
ACretoiu
Un an nou plin de sanatate si impliniri!
Raspunsuri
Otilia spune:
Si noi am avut asa ceva, pe la 2 luni...
Limba avea o depunere alba.
Pediatrul a zis ca este Candida (destul de des intilnita la sugari) si ne-a dat un gel numit DAKTARIN, pe care il luam cu lingurita de 3 ori pe zi, dupa masa, timp de 10 zile.
Adélie s-a facut bine in aceste 10 zile si de atunci nu am mai avut probleme...
Sanatate multa
@+...
Otilia & La Adelita (6 luni)
"La musique avant toute chose" - Paul Verlaine
lizuca spune:
Da, e un margaritarel (o ciupercuta) si trebuie sa insisti cu Nistatinul de citeva ori pe zi (intre mese) ca e destul de rezistenta la tratament.
gabi & BB alisia-alisuca
Lia spune:
Din ce povestesti si eu cred ca e vorba de o candidoza.
Sanatate si numai bine!
Lia&Andrew
iuliac spune:
Problema asta am avut-o si noi si tot un medicament pe baza de glicerina am folosit. M-a invatat doctorita sa infasor degetul cu o bucata de compresa sterila, pui apoi solutia pe ea si ii cureti gurita. La inceput am folosit-o cu f mare mila doar ii dadeam asa putin cu ea dar m-a certat doctorita si m-a invatat sa-l frec bine. I-a trecut in 2 zile. Sper sa te ajute.
Ender spune:
Noi am folosit glicerina (boraxata ??? nu mai tzin minte). Puneam pe un betzishor cu vata cu care il ungeam pe limbutz.
Adina spune:
se prepara la farmacie glicerina cu stamicina...noua ne-a spus doctorita sa punem pe suzeta,dar cum puiul meu nu vroia suzeta deloc si degetul infasurat in pansament steril(cum ne-a invatat farmacista)nu incapea in gurita micuta:)))am gasit solutia cu betisorul de vata infasurat in pansament steril,inmuiat in glicerina cu stamicina si curatat limbuta.....chiar il apuca risul pe tudor cind incepeam operatia si trece foarte repede:))succes!
mikix spune:
Daktarinul sau glicerina boraxata cu stamicin (nistadin) sunt bune pentru candida.Daktarinul este un gel care are un spectru mai larg.Mi-a dat si mie doctora.
Daca nu esti sigura ca e candida intreaba doctorul daca nu este cazul sa-i faci un exudat faringian ca sa vezi despre ce este vorba.
Succes!
katty spune:
Si noi am folosit tot glicerina boraxata, am infasurat pe deget o compresa sterila si am curatat gura copilului, dar asta preventiv in prima luna (asa ne-a zis d-na pediatra), ca sa nu faca alte alea!!! Si pina acum n-a patit nimic piticutul nostru!!
Catalina+Andrei(bb-5L1/2)
gabid spune:
Noi am folosit glicerina cu stamicin sau neomicina.E rea la gust ,lui bb nu-i place chiar ii facea greata dar asa ii va trece.
gabi si Simonica
Cretoiu A. spune:
Multumesc pt. raspunsuri, cu glicerina si nistatin, apa cu bicarbonat tot incercam dar nu cedeaza, sapt. viitoare voi merge cu el la analize, pt. ca e tot mai urita ciuperca, se pare ca e si de la raceala un pic...
Sanatate ca e mai buna decit toate!
Anto&Sebi
ACretoiu
Un an nou plin de sanatate si impliniri!