"depunere"alb-brinzoasa pe limba bb.-Help!

"depunere"alb-brinzoasa pe limba bb.-Help! | Autor: Cretoiu A.

Link direct la acest mesaj

De aproape o luna Sebi are limba foarte incarcata, alba, dar numai in jumatatea dinspre git,inspre virf e curata.Am fost la dr. prima data a zis ca e stomatita si mi-a dat ceva pe baza de glicerina(praparat la farmacie), sapt trecuta a zis ca poate fi candida si i-a dat Nistatin, in plus il curat cu apa si bicarbonat, dar degeaba deocamdata.
Acum are 7 luni jumatate si are trei dinti si-i iese al patrulea, e la faza cind baga totul in gura inclusiv degetele celor care-l iau in brate si se pare ca de acolo a cules "ciupercuta".
A mai patit cineva asa ceva?Va rog sa ma ajutati.
Pupici,
Anto&Sebi

ACretoiu
Un an nou plin de sanatate si impliniri!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Si noi am avut asa ceva, pe la 2 luni...
Limba avea o depunere alba.
Pediatrul a zis ca este Candida (destul de des intilnita la sugari) si ne-a dat un gel numit DAKTARIN, pe care il luam cu lingurita de 3 ori pe zi, dupa masa, timp de 10 zile.
Adélie s-a facut bine in aceste 10 zile si de atunci nu am mai avut probleme...

Sanatate multa

@+...
Otilia & La Adelita (6 luni)

"La musique avant toute chose" - Paul Verlaine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizuca spune:

Da, e un margaritarel (o ciupercuta) si trebuie sa insisti cu Nistatinul de citeva ori pe zi (intre mese) ca e destul de rezistenta la tratament.

gabi & BB alisia-alisuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Din ce povestesti si eu cred ca e vorba de o candidoza.
Sanatate si numai bine!

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliac spune:

Problema asta am avut-o si noi si tot un medicament pe baza de glicerina am folosit. M-a invatat doctorita sa infasor degetul cu o bucata de compresa sterila, pui apoi solutia pe ea si ii cureti gurita. La inceput am folosit-o cu f mare mila doar ii dadeam asa putin cu ea dar m-a certat doctorita si m-a invatat sa-l frec bine. I-a trecut in 2 zile. Sper sa te ajute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ender spune:

Noi am folosit glicerina (boraxata ??? nu mai tzin minte). Puneam pe un betzishor cu vata cu care il ungeam pe limbutz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adina spune:

se prepara la farmacie glicerina cu stamicina...noua ne-a spus doctorita sa punem pe suzeta,dar cum puiul meu nu vroia suzeta deloc si degetul infasurat in pansament steril(cum ne-a invatat farmacista)nu incapea in gurita micuta:)))am gasit solutia cu betisorul de vata infasurat in pansament steril,inmuiat in glicerina cu stamicina si curatat limbuta.....chiar il apuca risul pe tudor cind incepeam operatia si trece foarte repede:))succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikix spune:

Daktarinul sau glicerina boraxata cu stamicin (nistadin) sunt bune pentru candida.Daktarinul este un gel care are un spectru mai larg.Mi-a dat si mie doctora.
Daca nu esti sigura ca e candida intreaba doctorul daca nu este cazul sa-i faci un exudat faringian ca sa vezi despre ce este vorba.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Si noi am folosit tot glicerina boraxata, am infasurat pe deget o compresa sterila si am curatat gura copilului, dar asta preventiv in prima luna (asa ne-a zis d-na pediatra), ca sa nu faca alte alea!!! Si pina acum n-a patit nimic piticutul nostru!!

Catalina+Andrei(bb-5L1/2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Noi am folosit glicerina cu stamicin sau neomicina.E rea la gust ,lui bb nu-i place chiar ii facea greata dar asa ii va trece.

gabi si Simonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cretoiu A. spune:

Multumesc pt. raspunsuri, cu glicerina si nistatin, apa cu bicarbonat tot incercam dar nu cedeaza, sapt. viitoare voi merge cu el la analize, pt. ca e tot mai urita ciuperca, se pare ca e si de la raceala un pic...
Sanatate ca e mai buna decit toate!
Anto&Sebi

ACretoiu
Un an nou plin de sanatate si impliniri!

Mergi la inceput