CIC 2005

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

a contat momentul nasterii anul trecut, inainte de introducerea cotizatiei unice. DE ex eu am nascut in iulie , am luat dupa toate 126 zile ca am muncit pana in ultima sec. Nu o sa solicit CIC acum in schimb va solicita sotul meu din ianuarie. Se calculeaza sa inteleg dupa bugetul nou? (mercedes m-ai incurcat cu formularea daca treci cu toate astea in 2005...la noi va fi o pauza)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Marina ce inseamna ...pauza adica sa inteleg ca in 2004 vei lua cele 126 de zile si iti mai raman zile neacoperite pana in 2005?

Daca este asa pentru linistea ta adreseazata casei de pensii de care apartii, eu imi sustin punctul de vedere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xerxe spune:

liloo, s-ar putea sa ai dreptate, nici mie nu mi-ar strica inca 1,3 mil, dar cred ca atunci cand isi va da seama leguitorul de "buba" va veni cu niste modificari si precizari....luminita mama alexutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xerxe spune:

bien ai venit,alibeta, pot sa-ti spun ca mie nu mi-a dat medicul de familie cm, tb. sa vorbesc cu ginec. sa ma internez.... si am renuntat, am mers la munca pana in ziua in care am nascut ca sa pot prinde cic din 2004.
este obligatoriu sa-ti iei minim 42 de zile dupa ce ai nascut, dp care poti intra in cic. Tu dc faci cerere de cic in 2005 vei avea indemnizatia corespunzatoare 2005, aprox. 7,8 mil. luminita mama alexutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

quote:
Originally posted by liloo

Iata articolul din legea 577/2003
Pentru drepturile care se stabilesc dupa data de 31 decembrie 2003 cuantumul brut lunar al indemnizatiei prevazute la art. 121 alin. (1) lit. a) este de 85 % din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.Nu vad sa scrie pe undeva ca este vorba de 85% din sal.m.b. din anul in care intri in CIC, deci, si sper sa nu ma insel, cred ca ar fi normal ca daca se modifica slariul mediu brut pe economie, atunci sa se modifice si indemnizatia, indiferent daca esti in CIC sau daca urmeaza sa intri. VA rog sa ma iertati pentru insistenta dar 1,3 milioane in plus pica bine oricui.

Indemnizatia CIC se calculeaza in momentul in care se stabileste dreptul la acest concediu. Daca dreptul se stabileste in anul 2004, indemnizatia va fi calculata luand ca salariu de referinta salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2004 si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2004. Indemnizatia, in timp, va mai creste, luandu-se in calcul eventualele indexari.
In mod corelativ, daca dreptul la CIC si indemnizatia aferenta se stabileste in anul 2005, indemnizatia va fi calculata luand ca salariu de referinta salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2005 si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2005.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liloo spune:

Liviu, te rugam, poti sa ne dai un link sau un text dintr-o lege care sa confirme cele scrise de tine.
Multumim

Mergi la inceput

Temeiul legal este exact acel art. 121 alin. (1) lit. a) din Legea nr.19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liloo spune:

Liviu,
Am intors legea si articolul si modificarile pe toate partile dar tot nu am vazut unde scrie ca odata intrat in CIC cu indemnizatia din 2004, cu aia ramai pana iesi din CIC. E drept ca nu am gasit nici ca sa schimba odata cu schimbarea sal. mediu brut pe ec. Te rog sa ma lamuresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

si eu sunt in ceatza...ce inseamna momentul stabilirii? momentul depunerii cererii sau nasterea? e undeva specificat....io am luat o data teapa pe legea veche cand CIC se calcula la suma cotizata inainte de nastere nu la cea cotizata pana in momentul depunerii cererii

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Marina

si eu sunt in ceatza...ce inseamna momentul stabilirii? momentul depunerii cererii sau nasterea? e undeva specificat....io am luat o data teapa pe legea veche cand CIC se calcula la suma cotizata inainte de nastere nu la cea cotizata pana in momentul depunerii cererii

Marina

In nici un caz nasterea. Poti naste dar sa nu intentionezi sa beneficiezi de CIC. Totodata, nu poti intra in CIC daca nu efectuezi cele 42 de zile de concediu de lauzie.

Mergi la inceput