CIC 2005

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Lucas, vei primi indemnizatia CIC daca anteior naseterii copilului ai un stagiu de cotizare minim de 10 luni din ultimele 12 luni.
Este lipsit de relevanta daca firma nu va mai avea venit dupa nasterea copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

multumesc mult, si ar trebui sa fac o cerere la casa de asigurari sau sa ii anunt cumva? cu cit timp inainte? scuze dar contabila.....

Mergi la inceput

Concediul pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani se acorda, la cerere, pe baza livretului de familie sau a certificatului de nastere al copilului.
Parintele sau sustinatorul legal, care beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului, are obligatia sa depuna lunar platitorului de drepturi:
a) declaratie pe propria raspundere, care sa ateste ca celalalt parinte nu exercita concomitent acelasi drept;
b) declaratie pe propria raspundere ca nu desfasoara activitati din care sa obtina venituri.
Indemnizatia se plateste pe baza cererii-tip privind solicitarea dreptului de asigurari sociale (Anexa nr.39 la Ordinul nr.340/2000 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 19/2000), a livretului de familie sau a certificatului de nastere al copilului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

Multumesc mult de raspuns Rozi,

Nu am vrut sa te supar in nici un fel dar cea de la mine de la personal nu vrea deloc sa ma lase sa fac asa dar nici nu a facut nimic pentrru a se interesa in aceasta directie. S-a multumit sa-mi spuna doar ca pana la mine nu a mai cerut nimeni asa ceva.
Inca o data imi cer scuze ca te-am suparat si sper sa ma mai ajuti si altadata.

Nicoleta

quote:
Originally posted by Rozi

Nicoleta, ti-am spus foarte clar care si cate zile sunt obligatorii, daca nu eram sigura nu scriam, daca am scris inseamna ca asa e. Deci nu mai il pune pe "daca", pliz

Argument: asa cum legea prevede explicit obligativitatea celor 42 de zile dupa nastere, asa putea - daca vroia sa fie asa - si obligativitatea celor 126 in total! Nu scrie nicaieri asta, deci NU sunt obligatorii. Sa intrebe si ea la autoritati daca are dubii!!

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by ninocikap

Multumesc mult de raspuns Rozi,

Nu am vrut sa te supar in nici un fel dar cea de la mine de la personal nu vrea deloc sa ma lase sa fac asa dar nici nu a facut nimic pentrru a se interesa in aceasta directie. S-a multumit sa-mi spuna doar ca pana la mine nu a mai cerut nimeni asa ceva.
Inca o data imi cer scuze ca te-am suparat si sper sa ma mai ajuti si altadata.

Nicoleta

Draga mea, nu m-am suparat, stai linistita! Atata ca ma gandeam ca ar fi mai bine pt spatiul acestui forum sa nu postam foarte mult, ci atunci cand cineva scrie ceva sa o faca, pe cat posibil, cat mai scurt si la obiect.

Nu de alta, dar asa mult as vrea sa citesc tot ce se scrie si niciodata nu reusesc! Poate imi spuneti si mie cum faceti voi

Nicoleta,

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Va rog frumos lamuriti-ma si pe mine in legatura cu CIC...
La firma unde am cartea de munca suntem doi angajati. Eu o sa intru in CIC de la 1 ian 2005. Banii pentru plata CIC ii iau de la firma, dar firma de unde ii primeste? I se scad din daoriile catre buget? Daca e asa inseamna ca firma imi plateste mie 7,8 mil., dar firma lunar de la 2 angajati cu salariu minim pe ec pe cartea de munca inseamna ca isi recupereaza banii astia in 15 ani...
Contabila nu stie prea multe si cei de la firma imi spun ca banii astia mi-i dau ei...
Lamuriti-ma ce trebuie sa faca firma ca sa le spun... sa nu mai aiba impresia ca-mi fac o favoare!
Multumesc...

Eliana si Elena (23.10.2004)
http://community.webshots.com/user/elianacalin

Mergi la inceput

Sumele reprezentând prestatii de asigurari sociale platite de angajator asiguratilor, care depasesc suma contributiilor datorate de acesta în luna respectiva, se recupereaza din contul asigurarilor sociale de la casa teritoriala de pensii în raza careia se afla sediul acestuia, conform prevederilor art. 27, alin. (2) din Legea nr. 19/2000 cu modificarile si completarile ulterioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Multumesc pt. raspuns! Am sa caut acum legea si i-o voi da contabilei sa se lamureasca...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by elyanne

Multumesc pt. raspuns! Am sa caut acum legea si i-o voi da contabilei sa se lamureasca...

Legea o gasesti pe pagina web a lui Marius: www.romleas.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristaches spune:

Comunicat CNPAS in 5.01.2005
Pentru corecta informare a beneficiarilor de indemnizații pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, acordate în sistemul public de pensii, în urma apariției – în zilele de 4 și 5 ianuarie a.c. – a numeroase informații în presa scrisă și audio-vizuală, Casa Națională de Pensii și Alte Drepturi de Asigurări Sociale face următoarele precizări:

Conform prevederilor art. 125 din Legea nr.19/2000, astfel cum au fost modificate prin Legea nr. 577/2003, pentru drepturile care se stabilesc după data de 31 decembrie 2003 cuantumul brut lunar al indemnizației pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, iar în cazul copilului cu handicap până la împlinirea vârstei de 3 ani, este de 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat și aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

În anul 2005, conform prevederilor Legii nr. 512/2004, salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat este de 9.211.000 lei.

În aceste condiții, pentru anul 2005, cuantumul brut lunar al indemnizațiilor care sunt stabilite după data de 31 decembrie 2003 este de 7.830.000 lei, reprezentând 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat și aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Mergi la inceput