Sus in Scandinavia (19)
Raspunsuri - Pagina 13
Rayuela spune:
doruletz,hehehe,tu esti mai "tinerica" pe forum,io-s deja hoasca batrina,crede-ma ca la inceput ma certam pe aici de-mi sareau okii.Si mai eram si gravida,era chiar ultimul lucru recomandat,sa ma enervez pe niste "nickuri",ca nu pot sa-i numesc oameni
Pina cind intr-o seara m-a gasit omu meu cu burta la gura si inlacrimata in fata monitorului(ca eram si hipersensibila,monser),si mi-a zis ca-mi face praf computerul daca ma mai vede ca ma enervez.Atunci m-am "trezit" si mi-am jurat ca nu ma mai bag decit daca incep sa tremur in fata tastaturii.Si m-a luat tremuratul de citeva ori,mai ales pela Zona Zoster..acolo e deliciu..deja citesc numai ca sa ma mai distrez,nu le mai pun la suflet.Dar mi-au trebuit citeva luni bune sa ajung aici(adica sa ma doara in cot)
Elena si pisicutza Amelie
doruletz spune:
Rayuela
ai dreptate, sunt nervi pentru nimic, da' totusi imi pare rau ca nu te-am 'vazut' certându-te pe forum ...
iar am ramas noi sa stingem lumina pe forum?
imagini
Ne prenez pas la vie au sérieux ; de toute façon, vous n'en sortirez pas vivant
Rayuela spune:
doruletz,mai bine ca nu m-ai "vazut",ca aratam cam asa pe atunci..ba mint ,cam asa mai degraba
Pai noi dam stingerea,nu vezi ca nordicii au fugit toti fie la macheala ,fie pe la nani
Elena si pisicutza Amelie
Rayuela spune:
doruletz,pe de alta parte ,recomand fierbinte sa te bagi citeodata si la ,stii ce amuzant poate deveni?
Asta pentru antrenament pe forum.Nu stiu,ai cupii?.Poate iti doresti un ?Pai in cazul asta,o sa "imbatrinesti" si tu pe forumul asta,si ti-ar prinde bine putina "incalzire"
Elena si pisicutza Amelie
doruletz spune:
Rayu, lasa ca te-am vazut io in poze , esti o frumoasa , nu cred ca era chiar asa de teribil pe vremea aia
iete ca m-apucai acu' in toiu noptii sa citesc pe situl ala despre Suedia si am aflat ca pe 13 decembrie e chef la suedeji ca cica e Sfanta Lucia . Si mai vazui si niste poze de www.katedral.vaxjo.se/PULSEN/lucia02/" target="_blank">fete cu lumanari aprinse pe cap. Sper ca nu am halucinatii data fiind ora tarzie...
mai bine ma duc sa ma culc ......
Noapte buna
imagini
Ne prenez pas la vie au sérieux ; de toute façon, vous n'en sortirez pas vivant
Rayuela spune:
doruletz,asa e ,pe 13 decembrie o sarbatoresc pe sfinta lucia,care de fapt si de drept e o sfinta de prin Italia,da asa sint suedezii..originali.Si luminarile alea sint pe bune ,nu ai halucinatii.Exista si coronitze cu beculete in loc de flacara...la o adica,daca se imbata,sa nu-si dea si foc
Elena si pisicutza Amelie
Adela99 spune:
'neatza!
doruletz, la sarbatoarea asta Sankta Lucia care mie imi place foarte mult se mananca Lussekatter alea de care ziceai tu si cum bine zicea Rayu sunt de doua feluri cu si fara safran (mie imi plac alea fara si cu o cana cu lapte cu cacao)
fetele se imbraca asa cum le-ai arat tu iar baietii isi pun in cap "tichii" sau se costumeaza in "pepparkakor" - bicuitii aia pe care i-ai rontzait tu in Stockholm si bineinteles nelipsitul glögg cu sau fara alcool
uite aici poze cu aia micii costumati
http://hem.bredband.net/piachamberlain/bilder/lucia2003a.jpg
http://hem.passagen.se/beda88/luciainswe.htm
rayu, ai sa indragesti sarbatoarea asta asta cand galushca o sa inceapa gradinita (si in mod sigur va fi aleasa Sankta Lucia)
si la locurile de munca se sarbatoreste si angajatii se costumeaza si de cele mai multe ori scriu versuri despre sef (mai mult sau mai putin deocheate) pe melodia Sankta Lucia
narancea spune:
mmmmmmm la noapte venea baiatu acasa sa va pun eu poze de calatorie hahahahahahaha ce mai facetzi graselor ? cum va mai trecetzi viatza ?
ceva nimic ?
narancea spune:
atzi zapacit de tot debatul asta hahahaha , nici nu mai e scandinav pina la urma, ok va salut din mers, din inima, din fatza si din spate ! sa avetzi o simbata asa si asa, betzi mai mult daca se poate si ceva de calitate.......
ciao bao la grasane
Adela99 spune:
Lussekatter
35 bucati
50 g drojdie
100 g unt
5 dl lapte
250 g kesella
1 g saffran (sau deloc)
1 1/2 dl zahar
1/2 lingurita saret
17 dl faina
decorare
stafide
ou-pentru a le unge pe deasupra
Faramiteaza drojdia in ardelenescul "vailing" - vasul in care faci aluatul (cu asta ti-am si raspuns ca nu sunt din Teleorman - doar am dat peste site-ul ala)
Topeste untul si adauga laptele. Toarna astea peste drojdie si amesteca pana drojdia se dizolva. Adauga kesella, saffran, sare si zahar si amesteca-le bine-bine. Adauga faina si framanta (tot bine). Lasa aluatu la dospit (acoperit)30-40 minute.
Framanta din nou si formeaza aluatul dupa modelul http://www.famlehmann.com/lussekatter.gif
decoreaza cu stafide si lasa-le la dospit (tot acoperite) inca 30 minute. Se coc la 225°.
Lussekatter le ungi cu ou batut si le coci ca 7-10 minute in functie de marimea lor.
Pofta buna!