Mai purtam inelul de logodna dupa nunta?
Raspunsuri - Pagina 2
blanca000 spune:
Eu am purtat inelul de logodna tot timpul , dar acum doua saptamani l-am dat jos caci ma cam deranja la degetel (aveam o bubita) si in seara aia au venit hotii la noi acasa si l-au furat si pe el printre altele
Nu mai am ce face, imi pare rau dar,,,
http://community.webshots.com/user/blanca_000
paula2003 spune:
Eu l-am purtat si nu cred in prostii.
paula2003 & alexandra
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/
Oana_B spune:
D-aia e inel de logodna ca se poarta inainte de cununie. Eu l-am purtat inainte si il port si acum langa verigheta, pe acelasi deget.
Casa de piatra
Oana_B
Catalin spune:
Subiect initial: Inelul de logodna este obligatoriu?
postat de Darria, 15/04/2005, 13:16:40
Nu suport bijuteriile pe degete, nici macar ceasul la mana. De aceea nu vreau sa am inel de logodna. Stiu ca sunt ciudata dar fiecare cu vrabiutele sale. In ceea ce priveste verigheta am sa o port doar cat nu sunt acasa, cel putin pana ma obisnuiesc cu ea. Dar ce sa fac cu inelul? Stiu ca este un obicei imprumutat. Este cerut de biserica? Este obligatoriu? Daca nu-l vreau si nu-l vreau chiar nu ma pot lipsi de el? Va rog sa-mi explicati voi deoarece altii nu au stiut(mi-au zis ca asa se poarta).
raspuns postat de Raza de soare, 15/04/2005, 14:09:23
Imi permit o gluma: sotul cand il vei " purta " ? 24 / 24 sau doar asa, cateva ore ? Sau vei arata lumii ca esti casatorita azi, iar maine nu ?
Inelul de logodna, ca si verigheta, este un simbol al dragostei ce iti este purtata, iar cel drag se asteapta sa il porti.
Ca este sau nu obligatoriu, nu stiu, dar...
Personal, port cu mandrie inelul de logodna si nu-l scot de pe deget decat cateva minute, cand il curat. Mama, cum ma simt de cand il port ! Parca nu mai este alta ca mine, ca oricum, inelul e unicat ! De fiecare data cand il privesc, mi se umezesc ochii, stiind cat ma iubeste puiul meu... si imi amintesc ( de parca as uita vreodata ! ) cum m-a cerut de sotie...
Abia astept ca alaturi de inel sa stea verigheta ! Iti dai seama atunci ? N-o sa-mi mai incap in piele de fericire !
Depinde de tine, dar... gandeste-te si la cel drag... si de ce nu, la " invidia " femeilor...
Raza de soare
raspuns postat de krelia, 15/04/2005, 14:22:11
Darria, Mai citisem undeva, ca inelul de logodna ar semnifica practic un cadou pe care ti-l face viitorul tau sot, in semn de...nu stiu ce.......practic, cu ocazia viitoarei casatorii. Nici eu nu stiu daca este obligatoriu, insa stiu ca face parte din traditie. Daca il iei ca pe un simplu cadou, si bineinteles daca suporti alt gen de accesorii, poti opta pentru un lantic cu un pandantiv mai aparte , nu?
Personal, am emotii numai la gandul ca-l voi primi (cand il voi primi), daramite cand l-oi vedea pe deget, zilnic...vorba ta Raza de soare, n-o sa-mi mai incap in piele de fericire! Si cand va veni si verigheta.... ete asa o sa le zambesc ..ete asa!
Tu, desigur, faci cum simti. Eu ti-am dat doar o alterantiva
Krelia...viitoare printzesita
raspuns postat de Darria, 15/04/2005, 14:55:15
Buna Raza de soare. Multumesc pentru raspuns. Fii linistita, cand vorbesti cu mine nu trebuie sa spui ca iti permiti o gluma - vorbeste deschis, suport si criticile. M-a amuzat gluma ta. Sa-ti raspund indirect la intrebare: suntem si locuim impreuna de 10 ani-dedu restul. Nu suport bijuteriile pe degete de cand ma stiu. Am purtat o perioada(tot asa cand nu eram acasa) de "gura" mamei dar de mult timp nu mai sunt "copilul mamei". Pur si simplu ma sufoc, ma enervez daca port un inel pe deget. Ce sa fac, am mai spus-o, fiecare cu vrabiutele sale. Duc in continuare munca de lamurire sa nu-mi ia inel, sa-mi respecte dorinta(pana la urma eu il port nu sotul), intr-un fel intelege saracu ca nu are incotro. Cu siguranta m-am gandit si la dorinta jumatatii mele iar pana la urma cred ca-l voi purta. Dar vroiam sa stiu daca mai exista o cale de scapare. Nu m-a interesat niciodata "invidia" celorlalti. Pentru mine inelul este un simplu obiect, am alte principii de viata. Verigheta inteleg sa o port deoarece este un simbol al unirii in fata lui Dumnezeu.
Krelia e buna ideea ta. Credeam ca biserica cere purtarea acestuia. Daca se poate inlocui cu orice alt obiect atunci e cu totul altceva. Se poate impaca si varza si capra astfel: inscriptionand pe interiorul verighetelor data casatoriei si numele noastre.
raspuns postat de BraveGirl, 15/04/2005, 15:38:22
Si eu port zilnic inelul de logodna...si sunt atat de fericita cand ma uit la el si stiu ca-l am de la iubi meu.Inainte vroiam sa port pe acelasi deget si verigheta, dar cand le-am probat impreuna mi-am dat seama ca nu prea merge pt ca nu stii la ce sa te uiti: la inel sau la verigheta. Asa ca m-am decis sa le port separat macar la inceput cand o sa fiu super mandra de verigheta mea
Corina
raspuns postat de olguttza, 15/04/2005, 17:21:17
Io stiu ca verighetele oricum se graveaza ....si nu neaparat cu data casatoriei, ci cu data care v-a marcat voua viata ca (virgula) cuplu.
raspuns postat de LadyC, 15/04/2005 : 17:59:34
Al meu este un inel de familie, are la activ vreo 4 generatii. Cu atat mai mult, ma face sa ma simt deosebita... L-am dus la o curatatorie si este ca nou; il ador, ca si pe cel care mi l-a daruit si il port cu mandrie.
Darria, nici eu nu pot sa port bijuterii, dar atat de bine m-am acomodat cu inlusul asta, incat consider ca face parte din mine.
Poarta-l cu dragoste!
raspuns postat de Iael, 15/04/2005, 18:43:37
Eu stiam ca inelul de logodna se ofera atunci cand se obisnuieste sa se faca logodna cu ceva vreme inainte de nunta.
Daca se face si logodna si cununia in aceeasi zi nu mai e necesar acest inel , decat daca doriti neaparat .
Altfel verigheta este "inelul" de logodna.
Aalina spune:
Eu am primit o bratara de logodna Pentru ca ne desparteau multi km si sotul meu a vrut sa imi faca o surpriza cu cererea in casatorie cand ne-am intalnit, s-a gandit ca e mai bine decat sa nu mi se potriveasca inelul sa imi cumpere o bratara pentru momentul romantic Asa ca nu a fost nici o problema. Ba chiar mi-a placut. Verighetele le-am facut impreuna si le-am inscriptionat.
Dupa nunta am avut surpriza ca soacra mea sa imi daruiasca inelul ei...care mi se potrivea perfect.
Darria spune:
Fetelor multumesc frumos pentru raspunsurile voastre. Am inteles ce e cu inelul de logodna. Vad eu ce fluturasi imi zboara prin cap pana in august dar oricum ramane sa mai analizez "problema". Din partea mea cate o si un pentru fiecare.
nushulica spune:
eu am primit inelul de logodna pe 11 februarie si de atunci nici nu l-am mai scos de pe deget si nici nu am facut vreo petrecere cu aceasta ocazie a fost doar intre noi doisi a fost super fain
LauraM spune:
Eu l-am purtat inainte de casatorie. Si am purtat chiar si verigheta pe mana dreapta.
Nu cred ca e rau. Eu zic sa-l porti
dark_light spune:
Oameni buni, mai terminati odata cu superstitiile astea si cu "a zis baba safta ca o sa bata vantu' 7 ani din stanga daca faci aia". Treziti-va la realitatea lu' 2005, NATO, UE si ai ei membri...
Te iubeste? Il iubesti? Ti-a daruit 10.000 de inele si vrei sa le porti pe toate pentru ca sunt de la el? GO FOR IT !
Poarta inelul de logodna pe deget, la gat pe lantzisor, agata-l la curea, fa-l cercel...sau admira-l in fiecare seara (in cazul in care, din motive de alergii sau disconfort, nu poti purta metal pe piele)!
E mult mai mult decat un simplu cadou, e un simbol al faptului ca v-ati ales unul pe altul si ca vreti sa fiti (sau sunteti deja) o familie.
Asta e parerea mea si, in ceea ce ma priveste, de cand mi-a dat inelul de logodna (insotit de o cerere telepatica...mi-a vorbit din priviri, nici n-a fost nevoie sa deschida gura...senzatie fantastica...si acum am fluturi in stomac de cate ori imi aduc aminte de ochii lui) din acel moment nu l-am mai dat jos de la mana decat ca sa il curat. In rest, dorm, spal, gatesc, iubesc, ma plimb cu inelul pe deget...Si de cate ori ma simt aiurea, ma uit la inel, il mangai si ma linistesc de parca m-ar fi luat dragul meu in brate...
Gata, acum dau liber la facut diabet de atatea dulcegarii...hehehe...ce ti-e si cu dragostea asta...
ralu_trancu spune:
eu am avut initial 1 iuel de argint, pe care mi l-a daruit cand m-a cerut. apoi am cumparat unul de aur alb, si acum am unul de aur alb cu safir. deci eu am purtat 3 inele. asta de 4 ani. si totul merge f bine.
http://community.webshots.com/user/trenurelu