as dori o mancare cu specific purromanesc
Raspunsuri - Pagina 2
smillaraaq spune:
Mmmm, piftie!! Da' piftia e romaneasca?
Da' toba, caltabosi si alte preparate de sezon - astea de unde le-am mostenit?
Scuze de interventie ... mi s-a facut pofta de Craciun :)
Crenguta, eu zic ca si fetele, ca o salata de boeuf si un dulce sunt cele mai potrivite.
www.terrapininc.com/Dental/Smile%20Crocodile.jpg" target="_blank">Smilla crocodila
liliprejbeanu spune:
Poate ceva pe baza de mamaliguta n-ar fi rau. Intr-o forma de chec adaugi in staturi mamaliguta, branzica, ou dat pe razatoare,.. Il lasi sa prinda forma apoi in feliezi. Nu-i necesar sa fie servit fierbinte doar caldut. Zic ca 2 min la micro-unde ajung.
Poti face si niste canapele tot pe baza de mamaliga. Tai niste cubulete din mamaliga si peste pui o feliuta de carnacior rumenita. Implinti o scobitoare si gata canapeau romanesaca.
Liliana
annie_xtreme spune:
Si eu am avut aceeasi dilema in Franta. Am rezolvat-o cu salata de vinete ("caviar d'aubergines ) si salata boeuf (asta stiu ca nu e a noastra but hey...). Acum ma gandesc ca ar fi haioase niste "mini-bulzuri" (mamaligutza cu branza sarata in interior, da facute mici, bilute si prajite pe gratar - apoi incalzite la micro -unde) si daca e vorba despre copii - poale in brau, gogosi , papanasi (hai ca papanasii is tare buni yummy).
Succes!
Don't get mad, get even!
columbiana spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Ce sarmale a adus colega libaneza? In foi de vitza sau in foi de varza?
Remember, when someone annoys you,
it takes 42 muscles in your face to frown,
BUT it only takes 4 muscles to extend your arm
and smack that jerk upside the head.
in foi de varza si mai acrisoare decit ale noastre. sarmalele sunt turcesti de origine.
apropo: Arina-Diana atentie sa nu prepari cu carne de porc, sa poata gusta si musulmanii.
Ana
liliprejbeanu spune:
Sigur sarmalutele sunt turcesti?
Sincer eu cred ca sarmalutele sunt o specialitate culinara specifica regiunii balcanice (turci, greci, romāni si chiar armeni si polonezi).
Shiiiiit! Intre noi fie vorba: nu-i voie sa spunem la nimeni!. Sarmalutele sunt numai romanesti daca le facem in varza murata si mai adaugam afumatura de porc la ele . Le acoperim cu smantana si ne lingem pe botic ce bune-s !
Liliana
columbiana spune:
quote:
Originally posted by liliprejbeanu
Sigur sarmalutele sunt turcesti?
Sincer eu cred ca sarmalutele sunt o specialitate culinara specifica regiunii balcanice (turci, greci, romāni si chiar armeni si polonezi).
Shiiiiit! Intre noi fie vorba: nu-i voie sa spunem la nimeni!. Sarmalutele sunt numai romanesti daca le facem in varza murata si mai adaugam afumatura de porc la ele . Le acoperim cu smantana si ne lingem pe botic ce bune-s !
Liliana
Ma faci sa , dar acusi vine Craciunul cu sarmale, orisice nationalitate or fi avind ele.
vad ca ai locatie Franta, am o intrebare:
am fost la cina la niste prieteni, el e francez si ne-au servit o cina "interactiva" specific frantuzeasca: "ostilitatile" s-au desfasurat pe o plita pe care s-au copt pe rind ciuperci, mezeluri, jambon, etc si pe lateral avea caserole in care se topea brinza ( cit reusea, inainte s-o...topim noi prin farfurii) ; nu am retinut cum se numeste "preparatul", si mi-e jena sa-i intreb. daca stii cumva si alte retete simple specifice frantuzesti, gen "fondue", etc.
Multumesc,
Ana
liliprejbeanu spune:
"Raclette" ii spune la "masa interactiva frantuzeasca".
Este amuzant sa-ti pregatesti singur mancarea si sa stai la masa in acelasi timp.
Este gustos si antrenant,
Liliana
vikinga spune:
De raclette e vorba, dar vezi ca trebuie un anumit tip de brinza pt topit, nu merge orice fel. Eu cind cumpar aici cer brinza pt raclette.Crenguta cel mai mare succes aici l-am avut cu salata beuf, cu sarmalele si micii, aaa si iahnia de fasole.Sarmale au si cei din exiugoslavia, pe linga turci, arabi si alte popoare mediteraniene, dar e adevarat ca ale noastre sunt cele mai bune! Asta au zis-o toti aici. Aoleo ce bataie era pe ele si toti ma intrebau ce e inauntru de-s asa sper gustoase.In locul tau eu asta as face: salata beuf si daca zice lumea ca e ruseasca sau nu stiu cum tu sa-i corectezi zimbind ca asta e cu totul si cu totul altceva, e pur romanesc. Saramalutele daca le iei fierbinti din cuptor si le aranjez pe platou acolo, or sa fie bune, salata de vinete iar ar prinde bine. Succes si fa-i praf pe toti!Vikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109
arina-diana spune:
m-am hotarat pentru salata de beuf pe care o sa scriu mare Romania, sarmale micute si dragute, iar printre ele bilute de mamaliga umplute cu brinza sarata, iar ca dulce ma gindeam la un tort de zahar ars care-l stiu de la mama si nu am vazut asa ceva pe aici.Din suflet va multumesc!
Crenguta