as dori o mancare cu specific purromanesc
pe 20 noiembrie este o intilnire la scoala fetitei mele cu toti parintii.Se va face o masa internationala pentru ca sunt multi straini aci, in special turci,si as dorii sa ma prezint si eu cu o mancare pur romaneasca.(numai noi suntem romani in scoala).
Mancarea ar trebui sa se poata servi si rece deci ideal ar fii daca aveti un aperitiv gustos, o prajitura minunata, placinta sau chiar si mancare gatita care se poate manca si rece .Va multumesc pentru ajutor,
Crenguta
Atentie, cica sarmalele nu sunt ale noastre, cozonacul la fel.
Raspunsuri
palmyrah2002 spune:
Clatite cu brinza si smintina la cuptor.Se pot servi si reci.
Poale in briu.
Salata de vinete,
Cas cu rosii(bineinteles daca se gaseste vreun magazin de unde poti procura casul)
Fasole batuta cu usturoi
Ma mai gindesc...
Giulia Antonescu spune:
Crenguta, este adevarat ca sarmalele la origine nu sunt romanesti dar este o reteta adaptata in stil romanesc deci le poti face oricum pentru mai multe idei uita-te pe site-ul www.culinar.ro ai o lista intreaga de ceea ce ei spun ca este specific romanesc. Oricum alivencile, papanasii, parjoalele sau chiftelutele, zacusca etc ar fi interesante pentru oamenii aia care mananca de obicei alte lucruri
Camelia spune:
Sarmalute, chiftelute,salata de vinete,zacusca etc. se gatesc si la alte popoare.Sigur nu sunt astea o surpriza pt turci sau bulgari, de exemplu.Eventual pe nemti o sa-i surprinda asa ceva, dar nici de asta nu sunt sigura din moment ce gasesti la Supermarkt, la raionul de semipreparate, sarmale, chiftele si chiar ardei umpluti!Desigur, retele sunt putin diferite.
Din cate stiu eu,Radu Anton Roman sustine ca singura mancare 100% romaneasca este salata de beuf, desi numele ar spune altceva.
Tinteste catre stele si poate ca vei atinge cerul.
AlbaIulia spune:
Salata de boeuf e super buna dar o au si rusii sub numele de Salata Olivier...sincer, cred ca toate macarurile sa gasesc sub diferite variante la alte popoare...am mancat salata de vinete la prieteni arabi.
Eu in cazuri din astea am dus cate o prajitura/tort de casa super bun, de ce nu incerci un tort bun cu ciocolata sau un tort diplomat?
Succes
http://community.webshots.com/user/albaiulia101
ruxij spune:
Nu exista nici o mancare care sa fie "numai romaneasca" din cauza de influente in zona de-a lungul timpului. As face salata boeuf
Remember, when someone annoys you,
it takes 42 muscles in your face to frown,
BUT it only takes 4 muscles to extend your arm
and smack that jerk upside the head.
Andrada spune:
Salata boeuf, cu legumele taiate un pic mai mari, si ornata frumos,
A fost un succces de fiecare data la mine la serviciu,
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele
columbiana spune:
cind am avut la cursurile de franceza pentru imigranti o masa festiva am dus salata de vinete, oua umplute si clatite umplute cu budinca de vanilie, asezate pe o tava, peste care am turnat o budinca mai groasa-sos de ciocolata. toate felurile au avut succes.
sarmale a adus colega libaneza.
Ana
ruxij spune:
Ce sarmale a adus colega libaneza? In foi de vitza sau in foi de varza?
Remember, when someone annoys you,
it takes 42 muscles in your face to frown,
BUT it only takes 4 muscles to extend your arm
and smack that jerk upside the head.
dodo spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Ce sarmale a adus colega libaneza? In foi de vitza sau in foi de varza?
Amindoua tipurile de sarmale sint specifice zonei mediteraneene, asa ca le gasesti mai pe la toti...
Incearca piftie..cu usturoi, sa le miroasa gura-a flori, eventual mai pune si-un pui cu cartofi si mujdei, le poti incalzi la microunde, toate institutiile tre' sa aibe, pt. uzul angajatilor. Asta-mi vine aku' in minte