Nedumerire legata de CIC

Nedumerire legata de CIC | Autor: claujro

Link direct la acest mesaj

Buna, Marius!

Am o nedumerire legata de cuantumul indemnizatiei pt CIC. Am nascut in 15 decembrie 2003 si din februarie 2004 primesc de la scoala (sunt invatatoare) 6.100.000 lei lunar. Am auzit ca suma corecta ar fi mai mare. E adevarat? Daca da banuiesc ca pot cere recalcularea indemnizatiei si e posibil sa mi se restituie banii din urma...

Cu mulute multe multumiri,
Claudia si bb Matei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da si ba. Daca ti se retine asigurarea de sanatate este corect daca nu se mai retine suma este mai mare dar...nu mai esti asigurata sau cu alte cuvinte platesti orice tine de actul medical de la medficamente pana la (Doamne fereste!) spitalizare. Ai dreptul sa soliciti insa sa nu se mai retina asigurarea de sanatate dar nu poti sa primesti retroactiv ci doar de la urmatoarea luna sa primesti inclusiv asigurarea. Eu nu recomand nimanui asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

este prima data cand trebuie sa-l contrazic ferm pe marius, imi pare rau! de fapt banuiesc ca scrie special pt a ne verifica!

ordonanta 93/ august 2004 a clarificat aceasta problema si se aplica de la 2 septembrie: persoanele aflate in cic, adica si claudia, sunt asigurate cu plata contributiei din alte surse, respectiv cas.

asa ca, claudia, daca indemnizatia pentru septembrie nu a fost mai mare, te duci si le arati ordonanta!

pt perioada febr-august, parerile sunt impartite si marius are dreptate, chiar daca partial, din punctul meu de vedere, evident discutabil (eu as fi mers pe o asigurare platita din mana la suma minima dar cum am zis e discutabil)

Mergi la inceput

Merci!. Ideea este teoretica si uneori si practica. Dovada ca sunt persoane la care se retine CASS iar la altele nu. Oricum orice observatie este binevenita la o adica, nu ca doar om sunt si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Multumesc mult pentru informatii!
Am sunat azi la scoala dar nu auzisera nimic de ordonanta cu pricina. Le-am dat informatiile de la voi, ce am mai gasit si eu pe net… Mi-au spus ca se intereseaza la nucleu...

Sper sa se rezolve. Va tin la curent cu ce se intampla. Daca refuza, o sa am din nou nevoie de ajutorul vostru ca sa reusesc sa-I conving cumva.

Multumiri!
Claudia si bb Matei

Mergi la inceput

Nu vor refuza pt ca asa este legea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana78 spune:

Ordonanta 93/ 2004 se aplica pt. toate mamicile aflate in CIC sau doar pt. cele aflate in CIC din ian 2004?
Daca bine am inteles...maternitatea era normal sa se mareasca cu ceva banuti - daca nu se mai retine CASS-ul din salar, nu??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oake spune:

Hai sa-ti dau exemplul meu concret care ar putea (poate) sa te lamureasca. Eu sunt in concediu de ingrijirea copilului incepand cu 1 iunie 2004. Stiu ca veniturile cuvenite sunt de aprox. 6.500.000 lei/luna (85% din salariul mediu pe economie parca). Eu primesc luanr 6.300.000 si inca ceva maruntis. Si asta pt. ca in conformitate cu O93/26.08.3004 firma la care sunt angajata retine si vireaza din venitul meu lunar 6,5% din salariul minim pe economie drept contributie la asigurarile de sanatate.
Administratorul firmei m-a intrebat la un moment dat daca nu vreau sa-mi platesc singura asigurarea de sanatate, dar comoda cum sunt am spus NU. Acum banuiesc ca din ce spui tu iti opresc ceva mai mult dar nu prea inteleg de ce.

Multi pupici pt. mamici si pt. pitici
Oake si Bebitza

http://community.webshots.com/user/bebitza_vlad

Mergi la inceput

oake, e gresit!
asigurarea de sanatate in cazul tau, cic, se calculeaza asa dar se retine din CAS-ul platit de angajator, ADICA NU DE LA TINE!
iar oferta cu plateste tu e deplasata pt ca aceeasi ordonanta spune ca el calculeaza, declara si vireaza!

cred ca au innebunit cu totii!

Mergi la inceput

uf! chestia cu el calculeaza, retine, declara si vireaza e in ordonanta 150/2002 cea care "guverneaza sanatatea" si care este completata si modificata de ord 93 despre care vorbim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Nu mai inteleg nimic! Ieri, pe 8 oct. am luat banii de la scoala: 6.100.000 lei !!!!!! Cica nu a avut timp sa se intereseze si facuse deja statele de plata! Nu mi se pare corect! E de datoria lor sa cunoasca legile si sa le aplice! As vrea sa fac o reclamatie, o cerere de recalculare a indemnizatiei, undeva mai sus....nu vreau sa-i fac probleme, vreau sa fie doar corecta, ca doar nu-mi da banii de la ea din buzunar. La mine la scoala secretara face salariile.... Am sa mai sun, am sa insist, trebuie sa se rezolve cumva!

Va tin la curent! Oricum, in parc , am vb cu mai multe mamici si fiecare lua alta suma....aiurea rau de tot!

Pupici!

Mergi la inceput