servici la bugetar sau la privat?
Raspunsuri - Pagina 3
mr_baz spune:
Depinde
daca iti place cafeaua sorbita in liniste si program fix pe bani oarecum putini Buget
daca te vezi alergand o zi intreaga,abia ai timp de o cafea de la un automat si ii vezi pe cei dragi in poze atunci alege Privat.Domeniul privat in viziunea mea e mult mai flexibil si mai provocator pentru cariera...
Tu decizi...
Eu am o cariera in domeniul privat si asociez cuvantul BUGET cu cuvantul IMPOZIT si deodata mi se face lehamite.
sheherezada spune:
Eu nu am lucrat niciodata la stat dar experienta mea in domeniul privat m-ar face oricind sa renunt la slujba de la firma particulara pentru una la stat.
Peste program am stat de nenumarate ori dar nu am zis niciodata nimic.Pina anul trecut cind am ramas insarcinata (lucram la firma asta de 4 ani!)si in momentul in care i-am anuntat ca sint insarcinata mi-au facut programul de 10 ore.Degeaba am incercat sa le spun ca am probleme si nu pot sta atita,degeaba am acceptat sa-mi scada si din salariu,am ramas cu programul de 10 ore si am plecat la spital unde am pierdut sarcina de la lucru.Macar la stat ti se respecta anumite drepturi.
Parerea mea este :la stat e mai bine.
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada
SIMONABB spune:
du-te la bugetar si in timpul liber care-l ai ocupa-te de o afacere
http://community.webshots.com/user/simonabb
motanik spune:
Eu am lucrat la stat (invatamant)...nu am plecat niciodata acasa cand imi terminam programul. Am avut zile si va rog sa ma credeti cand am plecat la 10 noaptea acasa, rugam paznicul sa ma conduca (noroc ca nu stateam departe). Ce faceam? Aveam proiecte, concursuri etc si nu puteam sa le las pe ziua urmatoare...Salariul era mic...dar satisfactiile imense...
La particular nu as lucra...Nu stiu de ce. Dar cred ca important e sa te simti bine la locul de munca, indiferent cat castigi si cat timp liber ai. Eu nu regret ca plecam la 10 noaptea uneori. Aveam colegi extraordinari si ma simteam la scoala ca in sanul unei familii...
Andra
http://community.webshots.com/album/170190778fEpvgj
motanik spune:
Si inca ceva. eu cred ca la particular e mereu o concurenta acerba pt vizarea unui post mai sus. la stat nu e asa. parerea mea...
Andra
http://community.webshots.com/album/170190778fEpvgj
lulu75 spune:
Am lucrat si la stat si la particular. Este foarte adevarat ca la particular aveam salariu mai mare, dar plecam dimineata de acasa si nu stiam seara la ce ora ma intorc. In plus sefa mea avea impresia ca ii apartinem si ne trata ca atare. Gandeste-te la prioritatile tale.
Luminita
http://photos.yahoo.com/lumylorv
Salmida spune:
Si eu am lucrat atat la stat cat si la particular. Nu cred cä se poate stabili clar unde e mai bine; fiecare are experiente unice si atat la stat, cat si la particular pot fi situatii bune, dar si rele. Eu prefer a lucra la particular.
Important este sä te informezi cat mai bine despre viitorul täu loc de muncä si despre conditiile de lucru. Un salariu bun e important, dar nu e totul! Personal, cred cä o firmä particularä oferä mai mult credit cu cat este mai mare, mai dezvoltatä, cu capital serios si nu este dintre cele iesite dupä revolutie ca ciupercile dupä ploaie unde patronul face legea! Mai depinde si de cat de puternicä este dorinta ta de a iti construi o carierä intr-un domeniu si deci de posibilitätile pe care le ai in acest sens la noul loc de muncä.
Sper sä faci o alegere bunä! Mult succes la examen!
P.S.Am si eu o prietenä care lucreazä la protectia apelor (tot in Severin), la stat, si nu mi se pare corect sä stea panä seara la serviciu färä ore suplimentare plätite. Deci si la stat se lucreazä mai mult de 8 ore!
Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste.(Blaise Pascal)
Câtä luciditate, atâta dramä. (C. Petrescu)
m34 spune:
Eu am lucrat si la stat si la stat care s-a privatizat cu mine acolo si la privat (3 firme diferite).
La stat programul este mai scurt, munca mult mai putina, zile de concediu mai mult.
La firmele private este mi mult de munca, concediul ceva mai mic, dar este mai interesant si sunt multe avantaje. Diferenta de salariu intre stat si privat este mult mai mare decat cea mentionata mai sus.
Cat despre siguranta locului de munca, au apus demult vremurile cand la stat aveai servici sigur... La tata la servici, de ex, nu le-a mai dat salariile de 4 luni, a dat afara o gramada samd.
Pana la urma depinde de conditiile concrete in fiecare caz.
Sper sa cantaresti bine si sa faci alegerea cea mai potrivita pentru tine. Succes !
Ioana75 spune:
Si eu am lucrat si la stat si la particular. In cazul meu, la stat am avut salariul foarte mic, dar o gramada de timp liber, zile de concediu ... sanse de a construi o cariera insa mici. Apoi am trecut la privat ... bani clar mai multi, timp liber convergent spre 0, vacante ... doar asa, un uichend prelungit din cind in cind
. Dar in schimb am putut sa pun bazele carierei asa cum am dorit.
Fiecare trebuie sa-si urmeze interesele pe termen lung, si sa aleaga job-urile care i se potrivesc
.
Ioana
lili spune:
Daca diferenta de salariu este doar de 2 milioane as merge pe Bugetar.. Nimic nu se compara cu timpul petrecut alaturi de familie..
Lili si printesa ( 15.04.2002)