servici la bugetar sau la privat?
Raspunsuri - Pagina 2
nepotzica spune:
sfatul meu - la o diferentza asa mica du-te la bugetari fara sa te mai gandesti. Daca erau 2-300 euroi diferentza merita, dar asa cel mai bine sa ai si timp pt familia ta (care-i cea mai importanta pana la urma). Si pentru 2 milioane in plus faci nenumarate ore suplimentare la patron si suportzi si hachitzele lui cand vine dimineatza intors cu fatza la cearceaf -asta se va intampla mai des decat itzi potzi imagina - si incepe sa isterizeze prin sedintze.
otau spune:
Eu sunt pentru bugetar. Sa va spun de ce:
Eu lucrez la stat de cand am terminat facultatea.
- salariu bunicel;
- program 8 -16 (chestie vitala cand ai copil de dus si adus de la gradinita);
-loc de munca stabil;
- concediu de 21 de zile lucratoare si dupa 10 ani de munca de 25.
Sotul meu dupa terminarea MBA (in afara) lucreaza la privat:
-salariu mai mare decat al meu dar nu cu foarte mult;
- de-abia dupa 6 ani s-au indurat sa-i treaca salariu pe cartea de munca => nu am putut lua nici un credit de la banca. Cand eu mi-am facut card de credit, banca mi-a acordat o limita de creditare mai mica decat colegei mele de birou care are aceeasi varsta si functie ca a mea pentru ca sotul meu lucreaza la privat si deci eu prezint un risc mai mare; sotul colegei lucreaza la stat.
- stie cand pleaca de acasa dar nu stie cand se intoarce. In mod normal vine acasa pe la ora 22. Deseori a venit si mai tarziu ca sa nu mai vorbim de cateva nopti pierdute in firma si multe weekend-uri;
- stare de stres foarte mare;
- nu are voie sa-si ia concediu decat 2 saptamani. Mai are dreptul la 2 saptamani fragmentat in restul anului;
- prime de Craciun si Paste inexistente in ultimii ani. In primii doi ani li s-a dat cate 100 $ cu aceasta ocazie;
- managerii de departamente castiga cel mai bine plus managerul firmei. Dupa ce-si fac "scorurile" isi deschid propria firma. Managerii sunt platiti in functie de profitul firmei. Restul oamenilor din firma au salariu fix si cand cer o marire de salariu li se spune ca politica firmei este de reducere a costurilor. Cei care nu au functii de conducere lucreaza ca prostii pentru vilele si masinile managerilor.
- nervi, nervi, nervi!
Aurora, mami lui Vladut (6 ani)
tora97 spune:
daca spui ca nu se pune problema banilor, atunci as alege bugetar, din aceleasi motive enumerate mai sus de colege!!!
eu am incercat la un moment dat sistemul de lucru de 12 ore.. si ajungeam de nu mi vedeam odorul cu zilele Nu am rezistat mult timp, caci ma simteam vinovata, mai ales ca la virste mai micute ei nu inteleg povestea cu banul in plus, ci au nevoie de intreaga noastra afectiune
Si nici acum nu as da timpul petrecut pe linga mindra (desi este maricica acum) pt ceva banuti in plus... sa nu mai vorbim, ca pe atunci (cind lucram 12 ore) nu aveam sot. Ca si el, te sustine cit te sustine insa pina la urma are pretentia sa i fii si sotie cu norma intreaga!!!
succes la concurs!
http://community.webshots.com/user/tora97
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
"Sunt doua feluri de a-ti trai viata...
Unul - de a crede ca nu exista miracole
Altul - de a crede ca totul este un miracol" Albert Einstein
otau spune:
Eu sunt pentru bugetar. Sa va spun de ce:
Eu lucrez la stat de cand am terminat facultatea.
- salariu bunicel;
- program 8 -16 (chestie vitala cand ai copil de dus si adus de la gradinita);
-loc de munca stabil;
- concediu de 21 de zile lucratoare si dupa 10 ani de munca de 25.
Sotul meu dupa terminarea MBA (in afara) lucreaza la privat:
-salariu mai mare decat al meu dar nu cu foarte mult;
- de-abia dupa 6 ani s-au indurat sa-i treaca salariu pe cartea de munca => nu am putut lua nici un credit de la banca. Cand eu mi-am facut card de credit, banca mi-a acordat o limita de creditare mai mica decat colegei mele de birou care are aceeasi varsta si functie ca a mea pentru ca sotul meu lucreaza la privat si deci eu prezint un risc mai mare; sotul colegei lucreaza la stat.
- stie cand pleaca de acasa dar nu stie cand se intoarce. In mod normal vine acasa pe la ora 22. Deseori a venit si mai tarziu ca sa nu mai vorbim de cateva nopti pierdute in firma si multe weekend-uri;
- stare de stres foarte mare;
- nu are voie sa-si ia concediu decat 2 saptamani. Mai are dreptul la 2 saptamani fragmentat in restul anului;
- prime de Craciun si Paste inexistente in ultimii ani. In primii doi ani li s-a dat cate 100 $ cu aceasta ocazie;
- managerii de departamente castiga cel mai bine plus managerul firmei. Dupa ce-si fac "scorurile" isi deschid propria firma. Managerii sunt platiti in functie de profitul firmei. Restul oamenilor din firma au salariu fix si cand cer o marire de salariu li se spune ca politica firmei este de reducere a costurilor. Cei care nu au functii de conducere lucreaza ca prostii pentru vilele si masinile managerilor.
- nervi, nervi, nervi!
Aurora, mami lui Vladut (6 ani)
acina spune:
Acum lucram amandoi la privat.Castigam bine , eu program de la 9 la 18 el un pic mai lung( deh responsabilitati mai mari).Pt viitor, nu stiu ce sa zic, dar avem in plan un bb, ceea ce probabil ne va schimba un pic modul de a privi lucrurile.
Anca
Anamaria-Livia spune:
quote:
Originally posted by Danna
Numai tu poti hotari ce poti alege in functie de ce te avanteajeaza. Eu in 1990 am ales sa muncesc la privat motivata de salariul pe care il primeam. Au trecut 14 ani de cand lucrez in acelas loc de munca si nu-mi pare rau de alegerea facuta. La inceput nu aveam toate avantajele de care dispun acum, dar cu timpul am reusit incet, incet sa-mi pot negocia toate drepturile.
Asta cam asa este. E adevarat ca la stat este program fix si toti darāma usile la terminarea programului, insa nu este neaparata nevoie ca la particulari sa fie invers. Ai multe mai multe responsabilitati la particular, asta este clar. Eu muncesc din '95 la aceeasi firma particulara, si nu plec mai tārziu de 16,30 de la birou. Cazurile in care stau mai mult sau vin in we sunt speciale, nu o obisnuinta.
Nu poti sa generalizezi nici ca este intr-un fel, nici ca este invers.
Si, tare mi-e teama ca raspunsurile noastre mai mult o sa te "confuzeze" decāt sa te lamureasca.
mihaela_s spune:
Anamaria, e clar...nu se poate generaliza, insa situatia din firma unde lucrez eu nu e asa "roza". Programul nu ti-l faci tu, ci seful, iar cum la noi se lucreaza program prelungit aproape zilnic, se cam sta pana dupa ora 17-18. Sambete nelucrate nu prea exista.
Raspunsurile voastre nu ma confuzeaza defel, nu am ce pierde daca ma prezint la concurs...iar daca voi reusi voi intelege prin asta ca e sansa mea sa imi schimb slujba. Daca nu, voi ramane la privat, dar cu siguranta voi incerca sa scap de acolo pentru o slujba mai libera.
Mihaela,
Diana(22 nov 1996) si
Silvia(10 sept 2003)
http://community.webshots.com/user/mihaela_s20
http://community.webshots.com/user/mihaelas_20
http://community.webshots.com/user/fetele_mele
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
smillaraaq spune:
Multa bafta la concurs, Mihaela! 
N-ai nimic de pierdut daca te prezinti ... avantaje sunt de fiecare parte, asa ca merita sa incerci.
mihaela_s spune:
Multumesc mult pentru pareri si incurajari!
Pupici la toata lumea 

Mihaela,
Diana(22 nov 1996) si
Silvia(10 sept 2003)
http://community.webshots.com/user/mihaela_s20
http://community.webshots.com/user/mihaelas_20
http://community.webshots.com/user/fetele_mele
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
Ela76 spune:
quote:
Asta cam asa este. E adevarat ca la stat este program fix si toti darāma usile la terminarea programului, insa nu este neaparata nevoie ca la particulari sa fie invers.
Anamaria si Andrei (28.04.2002)
Anamaria, uite, eu lucrez "la bugetari", dar nu cred sa mi se fi intamplat de 2 ori in 5 ani sa "daram usa" la ora 4. Au fost destule zile in care 7 seara era o ora obisnuita de terminare a programului. Incearca ca nici tu sa nu generalizezi.

Mihaela_s, succes la examen!
Ela si
Cristina (21.04.2004)Albumele noastre