Cutremur in Romania, zona Vrancea
Raspunsuri - Pagina 15
gandacelu spune:
aa, claudia, cu animalele n-am nimica
io cu "prezicatorii" aia am ce am... n-o sa uit cum acum vreo 5 ani, dl hancu a "trimis" in provincie jumate din colegii mei de facultate... penibil!
penibil a fost dansul, adica, nu frica pe care a insuflat-o... sunt catastrofe "prezicatorii" astia
btw, fie-mea aseara n-a vrut sa se culce cu nici un chip pana la 11... ceea ce nu s-a intamplat nicioadata pana acum... asa ca io nu-mi mai iau catzel![]()

anangel_lexi spune:
Maiculiiiiiiiiiiiiitaaa, ce spaima am tras! Stateam in pat, inca nu adormisem, si tremuram ca varga langa pretenu' meu, ca noaptea tare-i frig la noi in casa, si am auzit afara cum cade tencuiala, zic "ce naiba? e, poate bate vantul" ca uneori asa se aude cand bate vantul mai tare, dar dupa aia aud vitrina zanganind si-n urmatorul moment o aud pe mama din camera alaturata tipand "Alexandra, Cristi, repede sub usa, haideti o data, ce va mosmonditi atata?" Pai cum sa nu ma mosmondesc ca blocul nostru e din ala cu bulina si cica la orice cutremur se poate darama, asa ca in spaima aia am avut si un moment de luciditate (?!) si n-am iesit din camera pana n-am luat si plapuma cu mine. Pai daca se darama blocul, macar sa nu murim de frig, cu restul vedeam noi cum ne descurcam. Si cum adica, a durat numa' 4-5 secunde, resp. 14-15??? Pai mie mi s-a parut ca a tinut vreo 30, mi se parea interminabil, am apucat sa zic "Tatal Nostru" de 2 ori.
Uff, bine ca a trecut. Cica ar fi zis la radio dimineata ca luat dupa epicentru, durata si adancime, a fost extrem de asemanator cu ala din 77. Mi s-a facut pielea de gaina cand am auzit. Brrr!!!
Sometimes I still lose my mind/ when life is cruel and unkind/ but it's when I suffer that I learn/in a repenting heart love will burn/oh I'm/ thanking blessed Mary for light divine
cl spune:
Gandacelule, mi-aduc aminte de Hancu
. Saraca mea vecina, o babuta de peste 70 de ani, a plecat in perioada aia de-acasa. A stat pe capul unei prietene, care avea casa pe pamant, mai bine de doua saptamani!!!
Claudia
slakje spune:
Nu Hancu a fost vinovat, el saracul cu pasarelele(vulturii) lui, televiziunile si presa care l-au mediatizat si nu era saptamana sa nu-l invite si sa nu-i ia interviu au fost vinovate.Daca nu-l scoteau la rampa nu se facea atata caz.
Danna spune:
quote:
Originally posted by cl
Danna, multumesc mult. Un mioritic chiar nu am unde sa-l tin.
Gandacelule, nu ne panicam, facem si noi haz de necaz. Cica unele animale presimt cutremurele. Printre ele se numara si pasarile. O sa-mi cumpar papagali sau canari sau..., sa vad oferta de pe piata.
Claudia
Menajera mea cand a venit de dimineata, mi-a povestit ca papagalii ei, au fost extrem de agitati.
ana-oana spune:
fata unei prietene a iesit aseara cu animalu' (catelu") sa-l plimbe si a vazut un sobolan. a stiut ca va fi cutremur (cica sobolanii presimt/simt primii). hamsterii or fi la fel, ca sobolan nu-mi iau.
O. 
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA
cl spune:
Ana_Oana, cica si serpii presimt. Da' o taratoare d-asta chiar nu bag in casa. Cui ii plac insa...
Claudia
ana-oana spune:
ultimele stiri pe realitatea:
6 grade pe richter (au refactu masuratorile), 14 minute, simtit 10 secunde (????, eu l-am simtit mai mult).
la 4.50 in zona Ramnicului al doilea cutremur, fara legatura cu primul, de 1-2 grade pe richter.
PANA ACUM N-A FOST NICI O REPLICA pana acum. Vin mai tarziu sau nu vin deloc (????)
O. 
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA
ione spune:
A fost ingrozitor. M-am trezit din somn, si am ramas incremenita. Am realizat dupa aceea gravitate cutremurului.
Ionea, Maria & Elena 26 mai 2003
Pegasis spune:
Si ca sa ne "linistim":
"Interviu cu Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului Național pentru Fizica Pământului
BBC (28 octombrie, ora 11:00) - Realizator: Mirela Rus
Realizator: Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter s-a produs ieri seară, la ora 23:34, în zona Vrancea, potrivit Institutului Național de Fizică a Pământului. Intensitatea a fost de 6 grade pe scara Mercalli. Cutremurul s-a simțit la București și, de asemenea, în Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria și Turcia. Nu s-au înregistrat victime și nici pagube semnificative. Liniile telefonice au fost însă bloacte din cauza supraaglomerării apelurilor. Ultimele cutremure de asemenea intensitate s-au înregistrat 1986 și în 1990. Directorul Institutului Național pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, spune că seismul de ieri nu a fost periculos și că pentru prevenirea unor eventuale dezastre care ar putea avea loc la un cutremur peste 7 grade pe scara Richter, se lucrează la un sistem automat de avertizare, cu 22 de secunde înainte de producerea seismului.
Gheorghe Mărmureanu: Sistemul de alarmare seismică care funcționează /.../ am știut cu 22 de secunde înainte de sosirea acelor unde foarte puternice, pe care dvs. le-ați simțit, ale acestui cutremur. Deci, sistemul lucrează și va urma să facem conexiunile pentru gaz metan și toate celelalte în următoarea perioadă de timp.
Realizator: Ceea ce înseamnă că la următorul cutremur de magnitudine mai mare se vor opri automat sistemele de alimentare cu gaz și...
Gheorghe Mărmureanu: Dacă vom reuși să facem conexiunile dintre noi și utilizatori, nu numai gazul metan, ci este vorba și de lifturi, și de săli de operație în spitale, e vorba și de trenuri ș.a.m.d. - o activitate care înseamnă câteva sute de milioane de dolari, adică chiar un miliard de dolari. Și la care, de fapt, nu vine cu nimic statul.
Realizator: Deci, o să fie o întreprindere privată, care se va ocupa de acest sistem?
Gheorghe Mărmureanu: Probabil, care trebuie să preia acest transfer tehnologic.
Realizator: Dar ponă în 2006 credeți că acest sistem va fi pus în practică?
Gheorghe Mărmureanu: Aș fi foarte încântat să putem reuși pentru spitale, pentru lifturi și pentru gaz metan - la 4 martie, 300, aproape 400 de oameni i-am găsit carbonizați -, deci să putem realiza aceste lucruri, ca să scăpăm de incendii, să scăpăm de alte necazuri. În momentul când cutremurul este de peste 7 grade, vă dați seama că poate să cadă blocul. Sunt foarte multe blocuri care nu sunt calculate la intensitatea 7. Deci, Vrancea are această caracteristică: când se rupe, se rupe. Spre exemplu, noi așteptăm acum replicile principale care trebuie să apară, dar care vor fi de mică dimensiune. Deci, rămânem pe prognoza noastră, dată în 1998, că până în 2006, până prin aprilie, nu putem avea un cutremur catastrofal."
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume. "
(Enriyeu Castaldo)
poze