Apa cea de toate zilele
Raspunsuri - Pagina 2
Karina spune:
Si eu iti recomand cu caldura filtrul de apa Brita. Eu il folosesc de aproape 2 ani (de cind s-a nascut Bogdan) si la mincarea noastra si la fiert biberoanele bbului, iar de pe la 1 an si cu asta ii fac si mincarea lui Bogdan. Pina la 1 an e bine sa folosesti totusi numai apa plata pt. bb pt baut.
Degeaba fierbi apa, ca toata mizeria nu dispare, doar se depune la fundul vasului.
Karina
+ Bogdanel 
Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim
roxana1974 spune:
In primul rand va multumesc pentru detalii si sfaturi!!!
quote:
Originally posted by alexa
10. In alimentatia nou nascutilor, prepararea laptelui praf cu apa plata, confera acestuia consistenta si caracteristicile laptelui matern.
Spune-mi te rog, te referi la apa plata filtrata cu acest filtru sau la apa minerala plata? Pana la urma pot sa gatesc cu ea? Daca-i prepar laptele praf bb-lului, o incalzesc numai? Intreb fiindca inca nu am trecut la lapte praf si chiar nu stiu. Multumesc!
sinzi_ana spune:
Eu ii dau lui David lapte praf din ziua a 2-a de viata. Si tot de atunci ii dau apa plata (adica ii faceam laptele cu apa plata). Nu am auzit ca ar fi vre-o interdictie in ceea ce priveste apa plata pentru bebelusi...
Sinzi
si David
Poze cu David si Cora nebunatica
ina_nz spune:
Eu in Romania am folosit numai apa plata, inclusiv la fiert biberoanele bebelului.........nu ca ar fi avut apa microorganisme ci la Giurgiu are foarte mult calcar, shi mi se depunea pe sticle ca faina (nu mi-a venit sa cred initzial).
Nu intzeleg de ce trebuie fiarta?!?!?! N-am fiert-o inainte sa-i dau sa bea sau pt lapte, doar am incalzit-o!
Ina
Victoria spune:
Noi am contactat cateva firme specializate, cu filtre...Cea mai sigura solutie costa...3000$, cu filtre de carbune, rasina, dedurizare si lampa cu ultraviolete pt. dezinfectare...Cea mai ieftina solutie este vreo 1500$....ma refer la filtrare si purificare de microorganisme (exact ce se spunea la prima postare) nu filtrare numai de praf, etc....E o suma considerabila, dar, cum am obsesia cu apa curata....
V.
veni, vidi, Victorie!
Samy spune:
Eu le-am dat apa plata, fiarta si racita, de cand s-au nascut si e foarte bine. Apa ce-am folosit-o este Bucovina la 5 litri. Acum nu se mai gaseste, nu stiu de ce si iau la 1,5 litri, care bineinteles ca e mai scumpa.
Karina spune:
Se gaseste Bucovina la 5l. Eu chiar ieri am cumparat de la Billa. Poate a fost doar o "pana" in zona ta.
Karina
+ Bogdanel 
Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim
mariana75 spune:
Am citit si eu articoul din formula As... apoi m-am hotarat sa cumpar si eu un astfel de filtru. Am sunat la firma, fitru performant M4... costa 3.800.000 lei, 6 luni garantie.
Maine dimineata ma duc sa-l iau.
Vedeti ca la Flanco/farmacii este mult mai scump... cu aprox. 650.000 lei/filtru mai scump.
Pupici, sanatate multa.
alexa spune:
quote:
Originally posted by roxana1974
In primul rand va multumesc pentru detalii si sfaturi!!!quote:
Originally posted by alexa
10. In alimentatia nou nascutilor, prepararea laptelui praf cu apa plata, confera acestuia consistenta si caracteristicile laptelui matern.
Spune-mi te rog, te referi la apa plata filtrata cu acest filtru sau la apa minerala plata? Pana la urma pot sa gatesc cu ea? Daca-i prepar laptele praf bb-lului, o incalzesc numai? Intreb fiindca inca nu am trecut la lapte praf si chiar nu stiu. Multumesc!
Am gatit doar cu apa filtrata, bineanteles ca trebuie fiarta. Laptele se poate prepara si cu apa plata.