Apa cea de toate zilele
Dragii mei,
Traiesc intr-o zona in care, desi multi nu ar spune sau nu ar recunoaste-o, apa de la robinet contine microbi/bacterii (sa le zic "bazdaganii"?) care nu mor, decat dupa ce se fierbe apa 20 de minute. De unde bazdaganiile? Din lacul din care bea orasul apa, pe malul caruia s-au construit sute de cabane, a caror canalizare se varsa in minunatul lac. Cred ca sunt foarte multe asemenea cazuri in Romania. Intrebarile mele intrebatoare (va rog sa nu radeti) suna cam asa:
- daca fierb apa si o pastrez in frigi in sticle de plastic, cat timp pot sa o pastrez? Se mai fac bacterii in acea apa? (fiindca ma enerveaza sa tot fierb apa pentru ceaiul lui bb in fiecare zi cate 20 de minute)
- de la ce varsta pot sa-i dau lui bb apa minerala plata?
Multumesc.
Raspunsuri
maria m m spune:
Roxana,eu de cand era bb mic ii faceam lapticul(ceai nu a prea vrut) cu apa plata(dar o fierbeam si pe aia).Si acuma are un an si trei luni si e sanatoasa.
maria,
de Paula
(1 an) si Miruna
(13 ani)
DARAEL spune:
Fata frumoasa, ce situatie nasoala !
Ce pot sa-ti spun ? Ca o solutie la problema ar fi sa montezi doua filtre pe conducta de apa inaintea robinetului (sub chiuveta): un filtru simplu contra impuritatilor si apoi un filtru special antimicrobian si antisubstante chimice. Imi pare rau, dar acum am uitat cum se numesc ca denumire comerciala.
Cat despre apa fiarta, se spune ca este buna dupa fierbere doar 48 ore in sticla de plastic, 10 zile in recipiente de argint si 3-4 zile daca pui bucati de argint in apa dintr-o sticla de sticla.
Multa sanatate !
Iar BB sa-ti creasca mare si frumos si destept !
Singur, DARAEL
http://www.geocities.com/dara2el/
roxana1974 spune:
Da e supernasol fiindca am prieteni ai caror copii mici au baut apa si au ajuns la medic si au descoperit chestia asta la analize. Si mai am alti prieteni, cu copii mici, care nu fierb apa pentru ceai decat cateva secunde...la copii sugari
. In fine, multumesc mult pentru mesajele voastre.
Sanatate tuturor si numai bine!
maria m m spune:
Chiar nasoala situatie...saracii copii de care vorbesti tu.
Totusi,nu e buna ideea mea cu apa plata?
maria,
de Paula
(1 an) si Miruna
(13 ani)
roxanal spune:
cred ca cel mai bine ar fi sa-i dai bebelusului apa plata, poti cu siguranta, insa atentie, in nici un caz nu se fierbe apa minerala(plata sau carbogasoasa) pentru ca se concentreaza exponential mineralele si se depun pe rinichi, ducand in timp la boli grave ale acestuia...daca nu, filtrele, daca sunt de buna calitate sunt ok, insa in nici un caz nu-i da apa de la robinet, nefiarta
succes
Roxana Lilea,mama Mariei 3 ani si ceva
vlada spune:
Cu siguranta cea mai buna solutie este apa plata, poti sa-i dai linistita lui bebe...
Andreea si Vlad
http://community.webshots.com/user/vladstefan2.
mariaangeli_que spune:
Cred ca ar trebui sa vb. cu pediatra,e cel mai sigur avand in vedere calitatea apei,poate asa si pediatra va spune si altor parinti cum sa procedeze cu apa pt. BB
Sanca spune:
Solutzia cea mai buna e a lui Darel sa-ti instalezi filtru de apa la bucatarie. Si apa plata e buna pentru bb, dar eu tot mai multa incredere as avea in filtru. Eu zic ca e o investitie care merita.
Am citit un articol dintr-o revista din America unde scria ca Romania este una dintre 7 tari care au urme de arsenic in apa.
Sa fii atenta cu inghetatul apei in sticla de plastic si dezghetat ca am auzit ca sticla de plastic elimina niste substante toxice in acest proces, care iara nu sant bune pentru noi. Nu o sa vezi asa de repede reactia, ca si la apa infestata cu bacterii.
livia spune:
O adresa foarte interesanta despre filtre de apa.Cititi tot!!!
http://www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=620&&idart=5339&&numecap=Medicina%20naturistã&&cc=filtru%20de%20apa
Pupic!!!
alexa spune:
Cand Alex era mic foloseam filtru de apa Brita(pt. ceai, lapte, mancare), dupa 1 an pana in prezent doar apa plata.
Iata 10 motive pentru a consuma apa plata:
1. Imbunatateste starea de sanatate, furnizand celule corpului uman, energia vitala de care are nevoie ;
2. Incetineste procesul de imbatranire datorita efectului antioxidant ;
3. Prelungeste durata vietii ;
4. Utilizata in prepararea mancarurilor, scoate in evidenta adevaratul gust al ingredientelor, mentinand prospetimea mancarurilor timp indelungat ;
5. Consumata zilnic combate aparitia si dezvoltarea tumorilor (cancere);
6. Intareste sistemul imunitar al organismelor si ajuta la eliminarea rapida a toxinelor;
7. Este cel mai ieftin mod de a proteja sanatatea;
8. Contribuie la cresterea performantelor fizice si intelectuale, datorita efectului biotonic, energizant, fiind foarte indicata sportivilor de performanta si persoanelor supuse la eforturi intelectuale intense ;
9. In uzul extern, catifeleaz pielea, este eficienta in tratarea dermatitelor si a pielii uscate ;
10. In alimentatia nou nascutilor, prepararea laptelui praf cu apa plata, confera acestuia consistenta si caracteristicile laptelui matern.