Nu mai stiu ce sa fac-ciine!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns PaulaM spune:

PaulaM - trebuie sa-ti iei neaparat o cusca in care s-o pui cind plecati de acasa (chiar daca e doar pentru 20 de minute). Asa o sa fie in siguranta (stii ca n-o sa roada vreun cordon electric, sau mai stiu eu ce care sa-i faca rau). Prin asta elimini atit daunarea casei cit si murdaria. N-o sa-ti faca treaba in cusca fiindca cateii sint foarte curati si nu le place sa aiba cuibul murdar. Dupa cite am inteles, a ta inca e puicuta...deci ai sanse mari s-o dresezi cum trebuie. Deci cind plecati de acasa in cusca cu ea. Cind veniti acasa, stai cu ochii tot pe ea. Cum vezi ca se agita, miroase pe jos, sau ca se ciuceste ca si atunci cind vrea sa faca treaba, atunci afara cu ea imediat. Cum vezi ca roade sau se joaca cu un obiect cu care nu trebuie spune un puternic "NU", i-ai obiectul din fara (sau din bot) si da-i o jucarie de-a ei. Musai trebuie invatati ce e OK sa roada si ce nu e. Asa mi-am dresat eu catelusii. Primele 2-3 luni au fost foarte stresante, dar acum ma bucur pe deplin de acest efort.

Mult succes!!!

Stii cumva de unde pot cumpara o cusca de acest gen? Acum are cam 55 cn inaltime si aprox 25-30 kg. Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Eu cnd am pus intrebarea daca esti sigura (adica daca ai citit ceva in acest sens..daca exista studii), a fst ptr ca nu imi rodea DOAR lucrurile mele, sau al altuia din casa. Rodea lucrurile celui care o lasa singura in casa!Si asta sistematic!
Strangea maldar mare de lucruri in mijlocul casei si apoi alegea lucrurile celui care a incuiat-o si le facea praf! De asta stau si ma intreb de ce nu ar stii ce e aia razbunare! Daca nici asta nu e razbunare, atunci ce e?
Am dresat-o sa aduca dupa miros pantofii fiecarui musafir care intra in casa (chiar daca casa e plina de musafiri stie sa aduca pantoful celui caruia ii spun sa-l aduca).
Si folosindu-se de miros stie sa aleaga lucrurile atunci cnd se oftica pe careva si sa le distruga! (si asta face si la 8ani). Nu e chestie de dresaj. Stie sa dea laba, sa faca diferenta intre "mort" si "culcat", sa aduca pantofi (cum am mai spus), sa nu ia de pe masa, sa sara gardu la comanda, sa mearga la picior fara lesa...doar ca are dmblaua asta!

Luminita si DAVID - 11.03.2004

"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Spic de grau, tu te-ai gandit ca un caine nu e, prin natura lui, obisnuit sa stea inchis in casa? Chiar daca il scoti la plimbare cat de des se poate, cand ajunge in casa se simte ingrozitor!!! Cainii au nevoia de a se plimba printre plante, pe pamant, sa miroasa, sa cerceteze, sa vada ce se intampla pe strada etc... Eu am avut caine de cand ma stiu, numai ca am crescut la curte. Primii trei erau legati in lant, un lant luuuung, doar cat sa nu dea iama printre flori, dar aveau acces si la poarta (ca sa se uite afara si sa latre cand pofteau) si la pamantul de langa alee (acolo si numai acolo isi faceau nevoile!). Iar cateodata le dadeam drumul prin curte, insa ii cam supravegheam, ca sa nu calce pe flori. Oricum explorau cu un "zambet" pe fata (bot) toata curtea, mergand pe potecute. Cel pe care il acum acum are 14 ani si il am de la mai putin de o luna. Din cauza ca era prea mititel, nu l-am pus deloc in lant, ca mi se parea ca ii cade capul cu totul.
Asta mic nu a facut NICIODATA kk la vedere. N-am stiut pe unde se ducea si rezolva problema. Acum, cand a imbatranit, s-a intamplat de vreo doua ori sa gasesc ceva nasol langa alee... Dar e clar ca e semn de ramoleala temporara. PP face cam peste tot prin curte, pe unde vede un pomisor, o tufa... ca e baietel si de-aia!
Latra cand suna telefonul sau soneria, altfel decat cand a venit Apa la plata... Latra cand plec de acasa, ca sa o anunte pe mama ca plec si sa incuie poarta. Latra cand am ajuns acasa, ca sa descuie. Are mai multe feluri de latrat, ca sa stim daca ne deranjam sau nu...
Cand avem treaba prin curte, e numai pe langa noi. Isi "face de lucru" pe aproape, adica. Daca eu pun rufele pe sarma, el inspecteaza toate tufele din imprejurimi. Daca ma duc la mama, ma asteapta la ea pe scari. Daca intru la mine, sta pe treptele mele... Dupa ce pleaca toata lumea la serviciu, sta pe treptele din fata porti, ne da atentie pe rand la toti, dar se intoarce acolo, pana vine acasa si ultimul... Dupa care se duce linistit la cotetul lui!Toate astea le face instinctiv. NU L-AM DRESAT DELOC!!!
Daca plecam de acasa si ii dam sa manance, nu se atinge de mancare pana nu ne intoarcem (e nelinistit). Cand ne intoarcem, mananca. Stie cand ies in curte imbracata in pijama sau in hainele de casa si sta cu mine si vine la alintat. Daca ma imbrac in hainele de strada, nu stiu cum isi da seama, si alearga inaintea mea spre poarta si acolo incepe sa latre. Daca unul din noi se simte rau, simte asta, indiferent daca noi facem aceleasi gesturi ca de obicei. Se apropie incet, cu coada intre picioare, si vrea sa te alinte el, nu sa il mangai tu.
Sunt ca niste oameni, nu ca niste animale. In general, am impresia ca fura din personalitatea noastra. Daca suntem blanzi, sunt si ei blanzi. Daca noi suntem echilibrati, si ei sunt la fel. Daca noi suntem agitati si energici, si ei sunt la fel, numai ca nu se controleaza ca oamenii. Daca nu avem timp de ei deloc si se simt parasiti, o sa faca tot ce e mai rau, sau pica in depresie... Nu radeti, cainele meu nu mananca deloc atunci cand mama e plecata in vacanta, mai mult de trei zile! Sta doua saptamani nemancat! Avea un vecin de al meu un caine care latra TOATA NOAPTEA, din cauza ca nimeni nu vorbea cu el, doar ii dadeau sa manance... Ei au nevoie de afectiune, de "conversatie".
Cainele meu stie cand vorbim despre el, chiar fara sa-i spunem numele, cand o strig pe mama se uita inspre usa ei si o asteapta sa apara, cand il strig pe sotul meu, se uita la usa noastra. Cand baga el masina in curte, latra ca nebunul si face cercuri si tumbe. Sunt foarte emotionali, cainii astia!
Gata, ca am scris enorm. Eu n-as citi... Sorry.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Gandacel - crede-ma ca niciodata nu am ros ceva, si nici pe ai mei nu i-am vazut sa o faca! Iar in ceea ce priveste tinutul afara - iti dau dreptate. Dar ce sa fac daca nu am avut casa cu curte si imi doream atat de mult un caine....am fost egoista, stiu..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

quote:
Originally posted by spic de grau

Gandacel - crede-ma ca niciodata nu am ros ceva, si nici pe ai mei nu i-am vazut sa o faca! Iar in ceea ce priveste tinutul afara - iti dau dreptate. Dar ce sa fac daca nu am avut casa cu curte si imi doream atat de mult un caine....am fost egoista, stiu..

Treaba asta cu rosul apartine exclusiv cainilor. Nu te baga pe terenul lor! Mai degraba noi ii imitam, cand ne trezim cu un os de pui in mana!
Nu e egoism sa iei un caine, ba dimpotriva! E o responsabilitate. Dar e si el nefericit din cauza ca nu zburda toata ziua, iar din altele sunt convinsa ca e un fericit (caldurica, joaca, mangaiat si in timpul iernii).
Mai in gluma, mai in serios, iti faci antrenamentul pentru vremea cand vei avea si un copil... Sa vezi atunci ce nebunie! Covoare murdare si pereti tapetati ca mancare.

Mergi la inceput