Nu mai stiu ce sa fac-ciine!
Daca va mai mai amintiti acum 2 luni am primit un pui de boxer. Toate bune si frumoase, numai ca roade tot ce prinde. De cite ori am lasat-o in casa, a facut pur si simplu ravagii: ghivece darimate, jaluzele rupte, haine, jucarii, mincare, etc.
Am incercat si varianta de a-i lasa ziare, jucarii de ros, dar tot gaseste si altceva, sau mai nou deschide usile de la debarralele de pe hol, de unde "se serveste" cu ce are chef....
Are aproape 8 luni si eu una mi-am cam pierdut speranta ca isi va reveni!
P.S. Mai are un obicei timpit: dupa ce vine de afara, isi face nevoile in casa, de obicei in sufragerie pe covor
Asa ca ieri ne-am distrat spalind covorul
Multam' anticipat
Raspunsuri
vikinga spune:
Felicitari pt boxerita! Sunt cate adorabili! Sa mai roada e cite ceva e normal, totusi acum ar trebui sa inteleaga ca nu are voie. Dar sa faca in casa asta nu e ok deloc. ori nu a fost dresata bine, ori face asta in semn de protest. Adica cumva e lasta prea mult singura in casa? La virsta asta le place sa alerge mult sa se joace. Daca iti vine greu sa o educi tu ai putea sa vorbesti cu un dresor, sa mai ceri sfaturi.Vikinga& bb Aldo http://community.webshots.com/user/vikinga109
Freia spune:
asta e un caz clar de caine care nu vrea sa ramana singur!.. am trecut si noi prin asta.. numai ca la noi rosul se limita la bani, cartuse de tigari si tocul armei de vanatoare.. iar caca pe covor la greu... in special acaolo unde urma sa pui chisorul si n prea "vedeai" pe ce calci. Cate sosete am frecat... asta e.
N-a mers cu cearta, n-a mers cu inchis in camera separata.. adeca i-am taiat acccesu in casa am lasat-o doar jos in bucatarie si in camera cazanelor... avea loc sa alerge, sa faca curse.. ce te pui cu cine te incurci?!
Noi nu am reusit sa o educam sa renuntze la ros.. la caca am reusit, cam greu dar am reusit. Dimineatza o scoteam afara in goala calului ca deh, intarziam la facultate si apoi trebuia sa ajung la scarvbici.. asa ca dadeam o tura repede prin cartier, poposeam in curtea liceului, alergam matzele, ne catzaram intr-un copac (e unu rasturnat in zona.. sa nu-ti inchipui ca aveam caine alpinist) si o luam spre casa. E, aici era aici... o puneam sa mai faca odata pipi si caca. O bagam in curtea din fatza casei si stateam acolo pana asculta... mi-a luat cateva saptamani treaba asta... intram in casa.... il vedea pe tata si tzuti pipi ... ce sa-i aratzi cravasa, ziar, papuc, trestie... nu avea treaba. A fost obositor, cel putin pt mine.. o pazeam ca politzistu.. cum o vedeam ca se cracaneaza cum o luam repede in bratze si o duceam in fatza casei, unde , normal ca nu mai facea nimic... nu?!
In concluzie, cam asta faceam. o pandeam, o scoteam repede, dar rosu nu l-am eliminat. Dupa 2 ani am dat-o unei prieten care statea in blocul de langa mine. Tin sa-ti spun ca i-a ros usa de la u=intrare.. era capitonata cu piele. In rest, cerea cand facea diverse afara.
Am avut un super caine, un brac excelent, cu o dragoste fataz de copii imensa, care a murit dintr-o prostie incercand sa salveze un pusti sa fie muscat de un vagabond din spatele liceului.
Pt cea mai superba catzelusa, Hanna, din toate care le-am avut
.
P.S. Merita efortul sa treci prin asta, sa educi catzelusul, sa ii explici ca te intorci la el, chiar daca pleci. Recompensele care ti le ofera sunt imense si nepretuite....
Freia si
Alexa
http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika
spic de grau spune:
Catzelusha mea Brac german, pupa-o-ar mama de fata cuminte (acu e la ai mei in tara), e tare razbunatoare! Ala care iese ultimul pe usa, trebuie sa se astepte ca va ramane fara ceva. Cum ii lasam toate usile deschise prin casa (altfel e in stare sa le darame), trage pana si rufele de pe sarma din baie!
Nu mai spun de deschisul dulapurilor ca e experta (are 8 ani).
Am luat-o de mica (avea 3 luni), e f adevarat ca la momentul respectiv isi facea nevoile pe unde apuca, dar am dezvatat-o destul de repede de acest obicei. In primul rand - in momentul in care o prindeam ca si-a facut nevoile, o luam de ceafa si o bagam cu botu acolo (nu-mi spuneti ca snt rea, ca a tinut figura), si spuneam NU! Apoi o duceam in baie si ii aratam (tinandu-o de ceafa) scurgerea de la baie si ii spuneam ca daca chiar trebuie sa faca nevoile in casa, sa si le faca acolo.
Locul unde facea caca sau pipi il spalam cu otet, ca disparea mirosu. Cainele va continua sa-si faca nevoile daca simte mirosul fecalelor sau a pipi-ului intr-un loc. Nu ati vazut ca afara cauta un loc care "miroase", si abia apoi se aseaza? E chestie de marcat teritoriu. Cainele nu va intelege de ce nu trebuie sa faca pe covor daca lui ii miroase ca acolo s-a mai facut asa ceva.
Ca sa o "ajut" sa se invete sa faca la scurgere in baie (erau zile in care plecam cu totii dimineata si ne intorceam seara, si trebuia sa-si faca undeva nevoile), ii lasam o carpa care mirosea a pipi-ul ei langa scurgere.
In privinta rosului - nu stiu sa-ti dau sfaturi ca daca e chestie de razbunare nu cred ca ai ce sa-i faci!
Luminita
si
DAVID - 11.03.2004
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
viorela hoff spune:
Draga Paula, eu sunt la a doua "incercare".
Cateii rod pana la vreun an, pana li se dezvolta definitivi dantura, asa ca nu cred ca ai ce sa-i faci atat timp cat este singura. Suporta f. greu singuratatea si se plictisesc si fac tot felul de prostii.
Am vazut odata pe Animal Planet o solutie impotriva rosului: incearca sa pui niste mezeluri intr-o sticla de plastic, sau ceva mai tare si impunge sticla cu un cutit din loc in loc ca sa iese "izurile prin gauri si sa prezinte interes cainelui. Catelul sa va chinui sa-i faca de petrecanie sticlei ca sa ajunga la mezeluri si astfel va avea o ocupatie.
Aici sunt jucarii speciale de acest gen, dar dintr-un caucuic f. tare, imposibil de distrus, jucarii in care poti sa introduci mancarea. Cred ca daca ai cauta in magazinele speciale pt. caini ai gasi asa ceva.
Cat despre facutul nevoilor in casa, nu-ti pierde rabdarea, o sa fi surprinsa cum intr-o zi brusc nu o sa le mai faca acolo unde nu are voie.
Nu stiu de ce, asa sunt cainii, si mie mi-a spus treaba asta cineva si cu prima catelusa, pe la vreo 10 luni a incetata "brusc" sa mai faca nevoile in casa (si ea era singura de dimineata pana seara), iar asta pe care o avem acum, pe la 5 luni (dar sunt tot timpul cu ea acasa).
Deci este o mare diferenta, cainele singur, sufera f. mult, si trebuie multa rabdare. Dar cu timpul vei avea o rasplata imensa, nici nu-ti dai seama ce bucurii te asteapta in viitor.
Cand stau si ma gandesc la prima catelusa, aproape un an de zile "m-am luptat" cu ea sa o educ, dar a fost de o cumintenie apoi, ore in sir statea singura, cu toate usile deschise, cu absolut toata casa la discretia ei, si nu gaesam nimic atins.
Asa ca nu pot sa-ti spun decat, rabdare, rabdare, scoate covoarele, cumpara-i jucarii speciale pt. caini din cauciuc, incearca sa comunici cu ea, este f. important, cel putin 10 minute pe zi, invat-o cu blindete obiecte, cuvinte, porunci, joaca etc. 10 min. pe zi incerca sa o dresezi tu, nici nu trebuie mai mult pt. ca se plictisesc repede.
Succes
Vio
http://community.webshots.com/user/famhoff
Anca Wish spune:
Offff, Paula. Spor la treaba.
Zicea cineva "rau cu rau, dar mai rau fara rau" .
Mai ai un pic de rabdare sa mai creasca un pic. 
Zambeste
...maine poate fi mai rau!
anca...poate intr-o zi
SpidaChick spune:
Paula, cauta in pet shopuri spray impotriva 'rozatorilor', este foarte foarte bun, asa mi-am dezvatat eu catelul de ros, dupa ce mi-a ros efectiv toata mocheta din bucatarie, cu toate ca era LIPITA de podea. Nu este toxic, are doar un gust foarte amar si nu ti se mai atinge cainele de nimic ce e dat cu spray. In plus nu distruge mobila sau textilele, este foarte sigur de folosit. Si exista spray si pt facut nevoile afara, eu nu am avut nevoie ca Jake al meu a invatat foarte usor sa iasa afara, am fost chiar uimita, inaintea lui am avut un rottweiler care mi-a scos peri albi cu facutul in casa. Sprayul asta il day pe un ziar, scoti cainele afara si pui ziarul pe iarba si cainele isi face nevoile pe ziar automat, sprayul are un miros special care ii declanseaza... fenomenul 
Mult succes si muuuuuuuuulta rabdare.
sinzi_ana spune:
Si Cora, dalmatianul nostru facea la fel... a ros ott ce prindea pana la 1 an si ceva. Manca tot, usi, tocuri de usi, haine, deschidea frigiderul, isi lua de mancare ce ii poftea inima (dupa ce arunca tot afara din el) se ducea in mijlocul patului si savura acolo un os, sau paine, sau cascaval...Cand ajungeam acasa ne era frica sa deschidem usa!!!
Am incercat si noi la inceput cu binisorul, apoi cu cearta, chiar si cu bataie cu ziarul sau nuielusa, am legat-o intr-o zi de calorifer cu zgarda suficient de lunga sa ii ajunga pe balcon si pana in frigider (a plecat cu calorifer cu tot...in juma de ora cat am lipsit am gasit casa inundata cu apa calda, era ca o sauna, si cainele in varful patului, sa nu se ude, fericit!!!).
Am inceput sa ii cumparat jucarii, de funie, de caucuic, oase din acelea de guma, chitaitori, ii aduceam lemne din parc sa roada, o scoateam mai des afara, de 2, 3 ori pe zi cate 1-2 ore. S-a mai potolit, dar tot mai rodea ea prin casa cate ceva.
Totul s-a terminat cand am avut curte si era libera sa iasa si sa intre in casa cand vroia, isi consuma energia, era si plimbata de 2 ori pe zi, alergata bine, si fericita.
Sinzi
si David
Poze cu David si Cora nebunatica
vlada spune:
Cum au zis si fetele, cu rosul cred ca se va potoli dupa 1 an, desi din cand in cand s-ar putea sa-i mai vina pofta de ceva...insa daca ai probleme si nu vrea sa stea singur, asta cu siguranta nu va trece...al meu brac nu a suportat singuratatea si nu a fost chip sa-l obisnuim ( si am apelat la medic si la dresaj ), cum ieseam pe usa incepea sa urle si nu se potolea pana ne intorceam...
Andreea si Vlad
http://community.webshots.com/user/vladstefan2.
b4delia spune:
Eu am folosit cu mare succes metoda de dresare cu ajutorul unei cushti ("crate training"). Citeste articolul asta:
http://www.inch.com/~dogs/cratetraining.html
Daca vrei amanunte, trimite-mi un PM.
annie_xtreme spune:
Primul an al lui Jim a fost un chin pentru noi - si sunt convinsa ca si pentru el.
A facut pipi si kk in fiecare patratzel de la covor in primele 5 luni. Il scoteam afara in fiecare dimineatza la 5:30 cand incepea sa chitzaie si dup-aia il pandeam ingrozitor peste tot. Casa era pavoazata de ziare, folii de plastic, tranteam usile in nas vecinilor si musafirilor sa nu scape bestia in vreo camera inca "nebotezata". Am sters covorul cu peria si cu tot felul de detergenti/dezinfectanti/substante care mai de care urat mirositoare de cate 5 ori pe zi. Eu nu cred ca asta a avut efect. Mai degraba programul strict de masa...shi iesit afara. In afara de dimineatza- cand ieseam cand vroia muschiul lui , restul zilei se impartea in intervale de 4 ore. Cand ieseam cate 10 minute afara. Nu il lasam sa se joace sau sa miroase foarte mult pana nu facea primul pipi.
Asta a functionat super bine, pentru ca dupa primele 5-6 luni am mai avut doar doua accidente - o data l-a speriat tata cu o jucarie tziuitoare shi a doua oara s-a suparat pe mine si mi-a facut un pish pe covor. Si atat. Trezirea la 5:30 a ramas un vis urat (pentru mine
)
Cu rosul din pacate a durat fix pana la 1 an, cand i s-au terminat de schimbat dintzii. Metoda cu sticla de plastic cu bunatatzi in ea a functionat pana cand bestia a invatzat sa desurubeze dopul. Desi medicii veterinari sunt total impotriva eu i-am lasat si oase de vita mai mari , crude sa se distreze cu ele (de exemplu cand am plecat la nunti si trebuia sa stam mai mult). Jucarii de piele - iar foarte bune.
Plus evident metoda scosului din spatiul sau a tuturor obiectelor posibil tentante...
Asta e experienta mea. Dar teoretic - pipi si kk se poate elimina prin crate training (numai daca al tau catzel nu e plangacios ca al meu ) si chestia cu rosul...mai ai rabdare 2 luni si dup-aia.
Bafta maxima (ps - sa nu care cumva sa il compari cu celalalt caine al tau...)
Don't get mad, get even!