Dilema nasoala la servici

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirupati spune:

JulyJuly, ce incearca oamenii aici sa-ti spuna mai de departe, mai direct e ca bebe e mai important decit orice ... si decit tine... Nu rezolvi nimic daca te tot perpelesti asa - felul in care ai grija de copil si de tine in urmatoarele luni, nastere si lunile de dupa determina viata voastra de acum incolo.Chiar daca nu-ti dai seama, ai tendinta sa te simti vinovata, sau mai rau, ca esti insarcinata. Si cum spun si fetele, nu poti calcula de pe-acum ce si cum o sa fie cu lunile - vei vedea ca in momentul in care vine barza, totul se schimba radical si vei citi aceste mesaje mai mult cu nostalgie...
Pe de alta parte, eu nu vad de ce seful tau iti datoreaza explicatii sau ca e nesimtit ca nu ti-a spus ce si cum. Depinde de relatia voastra de servici si personala daca iti spune ce si cum se intimpla. Dar la urma urmei tu lucrezi pentru el si pentru firma si atita tot. Eu zic sa nu-i dai palme morale si sa-l tragi la raspundere, ca mai mult strici lucrurile. Incerci sa controlezi o situatie a carei evolutie nu depinde de tine, impaca-te cu acest gind.
Ai grija de tine si de bebe !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Draga July, nu vad de ce complici asa tare lucrurile, pentru ca asta faci, zau asa..nu zic ca nu trebuie sa-ti fie teama de job-ul tau, tu stii cel mai bine conditiile tale de lucru, dar cred ca ar fi mai indicat sa ai o discutie cu actualul-in devenire-ex-seful tau si sa clarifici problemele pe care le ai, nu ar fi mai simplu, sa-i arati ceea ce simti, mi se pare putin probabil, ca o persoana careia ii arati cu adevarat ceea ce simti, inclusiv teama ta normala ca la intoarecere n-o sa-ti mai gasesti job-ul, n-o sa te asculte si n-o sa te ajute intr-un fel sau altul..seful tau are copii? ai putea foarte bine sa-l sensibilizezi cu asta oare? il cunosti mai bine, sunt convinsa ca poti gasi calea catre o discutie sincera in urma careia te-ai putea linisti...cat despre stat acasa doar atatea luni cu bebe, eu personal cred ca este o greseala, si eu am stat tot putin, doar pana la 6 luni, din aceleasi ratiuni ca si tine, deci vezi ca nu vorbesc sa nu adorm, insa mi-am dat seama ca am pierdut ceva iremediabil din fiinta ce-a mai draga mie doar pentru siguranta materiala(deloc de neglijat, mai ales in conditiile vietii din Romania)...asa ca ai grija

Roxana Lilea,mama Mariei 3 ani si ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

"Stiu ca sunt inconstienta cind zic ca ma intorc la servici dupa ce bebe are 3 luni, dar la fel de sigur stiu ca daca ramin 6 luni acasa cu el, ce am incercat sa fac ca sa-mi imbunatatesc pozitia in firma in 4,5 ani de munca se duce de ripa. Poate ca nu, dar conjunctura in care seful pleaca si vine altul nou e proasta pentru mine.

E greu de luat astfel de decizii, insa probabil cind o sa apara bebe, voi vedea altfel lucrurile si poate ca se vor limpezi mai usor si in capul meu..."

Draga mea nu esti deloc inconstienta - dupa mine esti rationala. Eu m-am intors la birou cand Monica avea 3 luni. Colega mea - idem. Mie asa mi se pare normal.

Paranteza:
Gandacel comform legii ai 125 de zile (total prenatal + postnatal) in care ti se pastreaza postul. Daca te intorci dupa 2 ani - te intorci pe ce post e disponibil in firma. Pe romaneste pleci director si te intorci sa o iei de la cap ca atunci cand de-abia terminasei facultatea!
Inchidem paranteza

Deci - vei vedea ca se vor aranja toate.
Era o data pe forum un subiect care mie mi-a placut in care multa lume spunea ca de la nasterea copilului toate problemele s-au rezolvat. Pe bune ca asa e - am gasit bona, mi-am reluat serviciul, mi se par ca imi merge mai bine ca inainte.
Stai linistita, se vor rezolva toate - nastere usoara!

Intre timp poti totusi sa vorbesti cu seful tau sa vezi cam cand va pleca - daca este spre sfarsitul concediului tau - nici o pb. - chiar daca iti vine o inlocuitoare, nu se va compara cu experienta ta, daca e mai la inceputul concediului poate o incurajezi pe colega ta sa-ti tina locul, o mai ajuti de acasa, vezi tu.

Monica si Sorana

Mergi la inceput