Mamici de ianuarie-februarie 2005 (48)
Continuare de la www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34316" target="_blank">Mamici de ianuarie-februarie 2005 (47)
Oana_B
Raspunsuri
galaxy spune:
Alina Maria, felicitari! Ma bucur ca ai aflat in sfarsit ce o sa fie.
We placut toturor burticoaselor.
Va pup,
io si un baiatel (intr-un burtic de 26+ saptamani)
"Als du geboren wurdest war ein regnerischer Tag. Aber es regnete nicht wirklich, sondern der Himmel weinte, weil er einen Stern verloren hatte." A. de Saint-Exepury
sara18 spune:
Fetelor,ia uitati-va aici http://community.webshots.com/album/203112805HxhTlb , sunt atat de scuuuuuuuuuuuumpi!!!!!!!!!!!
Sara si
David ,DPN 13-18 feb 2005
http://community.webshots.com/user/sara18103
oana cretu spune:
Sara, m-ai omorat cu pozele alea! Unde le-ai gasit? Nu ma mai satur sa ma uit la ele. Merci!
oana si bebitza din burtica
(30s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
Alina Maria spune:
Multumesc mult de tot fetelor pt. felicitari , sincer inca nu mi-am revenit dupa asa o veste . Imi trebuie cateva zile sa inteleg notiuna de a avea o fiica.
E atat de ciudat , sper sa reusesc sa o am in viitor ca pe o prietena , nu stiu mi-e frica , stiu ca fetitele tin mai mult la tatii lor .
Nu stiu cum e sa ai un copil , sper sa fie asa cum vreau eu.
Va doresc un weekend placut !
Pe maine .
alina
crinuta spune:
Alina Maria, feliciari pentru fetita.
Oana, cum de te-ai decis pentru nasterea naturala?
Rayan al meu e tare lenes de ieri, si ma apuca disperarea. Din cand in cand impinge picioarele in ficat, de simt ca ies prin coaste, dar suturi nu mi-a mai dat de 2 zile, si cand spun suturi spun suturi din acelea care ma sperie, ca atunci ca vrea, are o forta...
pupici
Crinuta si Rayan din burtica 30+ saptamani
crinuta spune:
In legatura cu cezariana, voi discuta cu Nayel. Sincer, nu sunt convinsa de ceea ce spuneti, deoarece eu am auzit numai de cazuri de moarte la nastere naturala, si mai ales de probleme ale copilului din cauza unor minute de oxigenare insuficienta, risc inexistent la cezariana.
5 luni cat am stat in AS, am tot discutat cu o amica de a mea, care e ginecolaga,si imi tot povestea cazuri. Nu am auzit de nici i complicatie in urma cezarienei, in schimb, de situatii nasoale in urma nasterii naturale am auzit prea multe.
Nici nu mai stiu ce sa mai cred, habar nu am cum am sa nasc, asa ca voi dicuta cu Nayel.
Oricum, riscuri exista indiferent de metoda aleasa, dar pe noi o sa ne ajute Dumnezeu, si totul va fi bine, deci haideti sa nu ne mai gandim la rau.
Eu momentan sunt suparata ca Rayan nu prea misca de 2 zile, si incep sa ma ingrijorez.
pupici
Crinuta si bb Rayan
Alina Maria spune:
Crinuta draga nu te mai gandi atata de ce bb. nu misca asa mult are si el zilele lui, s-a intamplat la mine cam 3, 4 zile si eram putin ingijorata insa acum misca f. mult si nu mai imi fac griji.
In privinta nasteri naturala sunt pro, cat despre cezariana , poate nu or fi fost cazuri cu probleme pt. bebici insa pot sa-ti spun ca pt. corpul femeii este destul de problematic nu se reface la fel de bine .
Eu zic ca cursul natural e cel mai indicat atata vreme cat nu sunt alte probleme.
Va pupam eu si o fetita mica !
alina
Lali spune:
Alina Maria, felicitari pentru fetita !
Ana Maria, asa cum a spus si Ingerasul, ABC Design e o firma nemteasca, sper sa fie un carucior bun. Noi ne-am orientat spre el pentru ca eu vreau, daca nu va fi o iarna prea friguroasa sa ies cu bebele afara cat voi putea si acest carucior mi s-a parut foarte bine captusit si dotat pentru iarna. De asemenea si design-ul si culorile mi-au placut.
Crinuta , discuta cu doctorul tau despre nastere. El iti poate face cel mai bine evaluarea situatiei tale particulare, tinand cont de marime bebelui in raport cu marimea bazinului tau, pozitia bebelui si antecedentele familiale. Incearca sa iei o decizie comuna cu el. Eu personal inclin spre cezariana pentru mine, desi as fi dorit nastere normala, dar am o tragedie care s-a intamplat la mine in familie, care se putea evita cu o cezariana. Sunt convinsa ca in general nasterea naturala este mai indicata, dar exemplul negativ pe care il am prea aproape de mine ma face sa stiu exact si care sunt riscurile nasterii naturale si sa imi fie frica (nu pentru mine, pentru bebe). In orice caz, discuta cu Nayel, cu mama ta, cred ca sunt cei mai in masura sa iti dea sfaturi.
Sara, superbe pozele, multumim! Tablouri cu poze de acest gen are Dr. Anca in cabinetul lui particular si le privesc de fiecare data cand astept la el cu mare drag...
Lali si licuriciul ei 28+
Dr. Anca, Municipal
crinuta spune:
Lali, am in minte exact cazul tau, si alte cazuri asemanatoare, si tocmai la asta ma refeream cand spuneam ca la nasterea naturala exista mai multe riscuri pt bb.
In ceea ce o priveste pe mama, ea m-a nascut cu cezariana, nu s-a putut altfel, si ea cazuri de moarte in urma cezarienei nu a auzit.
Da, stiu, exista risc de infectii, de sangerari( dar atentie, cunosc caz de sangerari la nastere naturala), de anestezii efectuate prost.
Sincer, nici nu mai stiu cum e bine, ca oricum am lua-o de riscuri nu scapam.
O sa fac asa cum ai spus Lali, voi discuta cu dr meu, si vom vedea toate posibilitatile, riscurile, etc.
In ceea ce priveste loviturile in vezica sau pe acolo de care vorbiti voi, vroiam sa va intreb cum e pozitinat copilul la voi, cu capul in sus sau in jos?
La mine capul e in jos, picioarele sus si lovesc in ficat, dar asta cand vrea fi-miu, ca atunci cand vreau eu, nu vrea el si pace.
E foarte incapatant copilul asta.
pupici
Crinuta si bb Rayan 30+ saptamani
Lali spune:
Crinuta, bebele meu se mai misca inca, nu sta in aceeasi pozitie. Cred ca si are loc pentru ca eu sunt, dupa cum stii mai plinuta. Este ori orizontal si atunci loviturile se simt mai sus si pe parti, ori, cel mai des cu capsorul sus si picioarele jos si imi da niste picioare aproape de zona pubiana, de am impresia ca vrea sa iasa afara... sau ma trimite la toaleta din cinci in cinci minute, si tot degeaba... Dar si al meu a fost mai lenes, culmea, in zilele in care am fost la mama si chiar voiam sa miste sa il simta si ea. De cand ne-am intors in Bucuresti l-au apucat iar orele de gimnastica...
Lali si licuriciul ei 28+
Dr. Anca, Municipal