Mamici de ianuarie-februarie 2005 (48)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Fetelor, eu va spun ce mi-au zis azi o moasa si un dr despre cezariana, si ar trebui sa credeti, pentru ca, vedeti foarte bine, sunt putini doctorii care accepta sa faca cezariana daca nu e nevoie. Depinde si de pozitia bebului si de antecedente, dar asta numai dr o poate decide, nu noi. M-am hotarat sigur, pentru ca nu cred ca atatia doctori ne vor raul, din contra.
Va pup!

oana si bebitza din burtica (30s+)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corneliaa spune:

Si eu eram pro cezariana pentru ca mi-e frica rau de durere si alte alea. Dar...Crinuta, la Craiova numai luna trecuta au murit 5 in spitalul nr.2 , fie ca nu s-au mai trezit din anestezie (li s-a facut doza prea mare, fie ca au facut complicatii gen hemoragii interne, etc. Spre norocul meu repet eu nu nasc la spitalul ala ci la nr. 1, iar doctorul meu care este Prof. Universitar este specializat pe cezariene. Dar cu toate astea ma gandesc din ce in ce mai serios la nasterea naturala.Vom vedea.

Cocuta, ieri n-am fugit. Mi-a cazut netul si daca m-ai fi vazut cum faceam "clabuci" de nervi pe langa el, ti-ai fi dat seama ca am devenit hiperdependenta de voi. Despre "nasi si mosi" pot sa-ti spun ca in ardeal nu exista decat nasi, pe cand aici trebuie sa aiba copilul si "mosi". Multa vreme mi-a trebuit sa inteleg ce diferenta e intre ei. Mosii te scot din spital (adica iti imbraca copilul prima oara si te duc acasa, tot ei te duc la biserica si ti-l "dau la grinda in fiecare an", iar nasii il aduc de la biserica dupa ce a fost botezat si sunt nasii lui toata viata. mai multe nu ma intreba ca habar n-am o sa-mi intreb soacra. Cert e ca ai mei nasi sunt bucuresteni, adica cea mai buna prietena a mea din facultate care imi e si nasa de cununie si sotul ei, iar "mosii" sunt la institutul de magistratura tot in Bucuresti, deocamdata. Deci...vom face drumuri multe la voi.

Am fost si eu ieri la eco. Suntem bine sanatosi, bine dezvoltati, doar ca isterica cum am devenit eu, in momentul in care doctorul mi-a spus ca se confirma ca 90% e baiat, dar ca acest 10% nesiguranta e din cauza ca nu i-au coborat testiculele, m-au apucat panica si crizele. De ce nu i-au coborat? E normal? Cand trebuie sa coboare...etc. Normal ca asta m-a apucat acasa dupa ce am plecat si nu=l mai puteam intreba pe doctor. Acum caut ca disperata pe net despre subiectul asta si...nimic.
We placut fetelor si ne mai auzim printre picaturi cu cele care aveti net si acasa.
Oana m-ai umplut cu optimismul si veselia ta de cand ai venit din spital. Esti un exemplu zau...doar ca carcaicii mei de pe creieras rezista la orice fel de "deratizare"!

(27 sapt.)

Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Cornelia, nu te speria, testicolele coboara in scrot cam cu 2 luni inainte de nastere, uneori si mai tarziu. Inca e devreme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viktoria spune:

patru zile libere cu familia si prieteni care vin din Cluj. La noi e sarbatoare marti si de aceea au marea majoritate a firmelor si toate scolile liber si luni.
Felicitari Alina pentru fetita. Sa fiti toti sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viktoria spune:

Cum este vremea la voi. Oana tu cum te mai simti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Crinuta dupa 28-29 de saptamani bebe misca mai putin. E maricel (dupa cum stii a trecut de 1 kg) si nu mai are loc sa faca balet. Trebuie sa simti minim 10 miscari in decurs de 12 ore.

In legatura cu cezariana, pot sa va spun ca atunci cand am fost in spital la Giulesti penbtru cerclaj asistentele de la reanimare ma sfatuiau sa fac cezariana. Imi primul rand mi se pare o prostie sa sfatuiesti pe cineva ce sa faca. dar pe de alta parte banuiesc ca vazussera suficiente cazuri ca sa stie ce vorbesc. Eu optez pentru nastere naturala, din motoivfe legate de anestezie. Oricum voi discuta cu doctorita si voi alege cea mai buna cale pentru copil. Am deschis la un moment dat discutia pe la inceputul sarcinii swidoctorita nu mi-a propus cezariana, parea normal sa nasc natural.

Iar apropo de situatia din Craiova, am mai auzit. Prietena mea vine de luni la Bucuresti sa nasca. A ales calea naturala iar la prima nastere la Craiova (nu la nr1 ci la celalalt spital, cred ca nr.2) a fost tare prost tratata. Dar cumnata ei a nascut prin cezariana la Nr.1 (tot la un profesor) si a fost foarte multumita.

Ana Maria

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Eu zic sa cititi la nasterea pe glob, si sa vedeti argumente pro si contra cezarienei.

Eu daca m-as decide pana la urma pentru cezariana, nu as opta pentru anestezie generala, ci epidurala, iar in ceea ce priveste nasterea naturala la fel, tot anestezie epidurala.
Durerile sunt infernale, si daca mai ai si travaliu prelungit, e mult mai greu.

Crinuta si bb din burtica 30+ saptamani

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Ana Maria, exact asta vroiam sa spun si eu.
Eu stiu ca e mai mare, mai sta si inghesuit, insa, atunci cand imi da suturi adevarate, ma sperie, si eu vreau sa imi dea non stop daca se poate.
Frumos e si cand isi impinge picioarele in ficatul meu, si desi eu nu simt miscarea propriu zisa, am senzatia ca nu ma pot misca in momentele acelea, parca vrea sa isi scoata picioarele prin piele.

Ai perfecta dreptate in legatura cu cele minim 10 miscari in decursul a 12 ore, asta mi-a spus si sotul meu. Cica nu conteaza cum misca, puternic, slab, cutremur( cum spun eu) sau lovituri, ci esential este sa miste.
Mie la toate ecografiile mi se spunea miscari si tonus fetale normale, insa eu ma intreb daca nu exista vreo metoda speciala de a verifica daca misca suficient sau nu.

pupici
Crinuta si bb Rayan 30+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Crinuta cred ca ecografierea este metoda prin care ti se spune daca misca normal sau nu. Si am inteles ca e ok, mai ales ca acum sitmi si tu loviturile lui bebe.

Nu te mai ingrijora inutil, bucura-te de ultimele luni de sarcina!!!

Ana Maria

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sara18 spune:

Draga mea Crinuta, de abia astept momentul in care dupa ce se naste sa ne spui cat de jucaus este si nu iti da pace deloc!!!pai,iubita, daca fi-tu te-ar pune sa pedalezi non-stop pe sau sa faci non-stopcum ar fi? eh? important este ca il simiti si cred eu nu cat de tare loveste. oricum pt. linistea ta mai intra si la mamicile avansate in sarcina si vezi ce spun si ele de chestia asta, sunt sigura ca nu ai de ce sa iti faci probleme.
pupici si sanatate maxima la toate gravidutele si

Sara si David ,DPN 13-18 feb 2005
http://community.webshots.com/user/sara18103

Mergi la inceput