Cu incredere spre Canada (11)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by unducthable

Edip, permite-mi te rog sa-ti dau un sfat: nu te mai pune cu Ira, ca ea poate sa dea lectii de muzica , dar despre inginerie stie tot atat cat stiu eu sa cant la vioara.
Asa cum inginerii nu se baga sa dea sfaturi muzicienilor, ar fi bine sa fie valabila si reciproca .

the one who gives should never remember, the one who gets should never forget

Hai du-te sa faci nani, baby, ca dupa cum scrii banuiesc ca esti f obosit, cum le mai stii tu pe toate, de acolo, din Olanda, despre Canada !

Cine stie reteta despre cum sa ajungi sa faci o meserie onorabila aici in Canada, fara sa mai investesti bani in scoala, sa ne zica si noua, tuturor celor care nu stim, inclusiv celor din Ro, ca sa nu ne mai pierdem timpul aiurea !

, Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Mersi de sfat "unducthable". Ce scoala iti mai trebuie nu stiu dar ma rog... se pare ca limba romana nu mai e aceeasi peste tot si faptul ca esti in training un an chipurile inseamna ca faci scoala... asta cu training aici e o situatie sau denumire a pozitiei in care nu ai drept de semnatura... cu muzica nu stiu cum e... dar chiar acolo valoarea muzicianului mi se pare ca nu mai impune scoala in canada... ce ar fi fost sa nu asculte lumea Verdi in canada ca nu a avut scoala aici:))

Mergi la inceput

Iti dau un singur exemplu pt. care canadienii au adoptat aceasta regula, de ne-luare in seama a diplomelor din Ro, care, personal, mie imi displace profund :

1. Se stie ca in Ro exista trafic de diplome studii superioare, au fost nenumarate cazuri prezentate si la TV, eu personal am avut 2 colegi care si-au tras lucrarea de diploma la xerox din biblioteca universitatii.

2. Se stie ca unele facultati particulare din Ro sunt frectie la picior de lemn, nu intru in amanunte, dar cel putin la conservatorul particular din Bucuresti, jumatate din studenti erau retardati, spun asta cu mana pe inima si simt de raspundere.

Mergi la inceput

Probabil din cauza unora care au inselat statul, sufera acum mai multi, ceeace e drept e ca unii romani sunt exceptionali si nu mai au nevoie de scoala aici, dar trebuie si ei sa se conformeze regulilor uneori absurde (vezi cazul medic in Canada !).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

Eu n-am nici o treaba cu Canada, indeed. Dar am intervenit in discutie pt. ca nu mai suportam impertinenta acestei Ira care amesteca de-a valma pe Enescu si partituri muzicale cu faiantari, tehnicieni si soferi de tir. Incearca probabil sa ne impresioneze cu background-ul ei pe care il considera foarte broad. Cunosc in Canada mai mult de 10 ingineri electronisti fosti colegi si stiu destule despre soarta lor. Oricum, nu ma bag sa le dau sfaturi, fiecare tara cu specificul ei.

Si ca sa mai adaug o fila in carnetelul de cultura generala al Irei, hai sa-i dau cateva detalii despre mine. In Olanda diplomele in inginerie mi-au fost recunoscute din prima. Si mai mult decat atat de trei incoace am predat Electrodynamics pt. studentii de la master international la inginerie electrica. Mai multe detalii, Ira, available upon request.
Asa ca Ira, please, don't call me baby

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by unducthable

Eu n-am nici o treaba cu Canada, indeed. Dar am intervenit in discutie pt. ca nu mai suportam impertinenta acestei Ira care amesteca de-a valma pe Enescu si partituri muzicale cu faiantari, tehnicieni si soferi de tir. Incearca probabil sa ne impresioneze cu background-ul ei pe care il considera foarte broad. Cunosc in Canada mai mult de 10 ingineri electronisti fosti colegi si stiu destule despre soarta lor. Oricum, nu ma bag sa le dau sfaturi, fiecare tara cu specificul ei.

Si ca sa mai adaug o fila in carnetelul de cultura generala al Irei, hai sa-i dau cateva detalii despre mine. In Olanda diplomele in inginerie mi-au fost recunoscute din prima. Si mai mult decat atat de trei incoace am predat Electrodynamics pt. studentii de la master international la inginerie electrica. Mai multe detalii, Ira, available upon request.
Asa ca Ira, please, don't call me baby

Nu ti-ai pus problema ca poate nu ma intereseaza ce faci tu in Olanda ? Si pe nimeni ?
Mai degraba tu incerci sa impresionezi cu background-ul tau,
dupa cum se vede din ultimul tau mesaj .

Noi aici incercam sa gasim solutii din Canada, pentru Canada. Daca ai ceva de spus pe subiectul asta, fa-o, daca nu, incearca sa nu mai initiezi dispute nejustificate.

, Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Irina, Irina, mai, tu parca esti de la FBI . OK, cu toate ca nu este cazul, iti spun totusi ce fac prietenii nostri in Toronto. Ea lucreaza ca biolog intr-un spital (Mount Sinai) si el ca inginer. Doresti sa mai dau detalii? Poate un numar de telefon? . Despre noi, de ce stam in Montreal? Pentru ca Florin are un job bun deocamdata si stam sa isi faca putina experienta aici, plus ca e greu sa te muti la inceput de iarna si cu copil mic. Dar te asigur ca in momentul in care o sa aiba putin mai multa experienta si apare ceva mai bun in Ontario, ne caram cu prima ocazie . Si ca fapt divers, nu am fost un singur weekend in Ontario, e multa vreme de cand nu ne-am mai vazut noi si nu am stat numai in casa.

http://community.webshots.com/user/carmen77102
http://community.webshots.com/user/carmen77104

Carmen si Matei Gabriel - 27.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Irina, de curiozitate, de unde ai tras tu concluzia ca iti trebuie musai facultate facuta in Ca (in afara de IT) ca sa poti sa muncesti pe meseria ta ?
Daca e pe baze "stiintifice" as dori sa aflu si eu datele problemei si mai ales sursa lor. Daca e pe baze "statistice" auzite de la cunoscuti iarasi nu sta in picioare caci esantionul probabil ca este nereprezentativ.
Cred ca aproape toata lumea are destule exemple cu diferite persoane (din diferite provincii) care au reusit sa se angajeze pe meseria lor mai devreme sau mai tirziu fara sa faca facultatea aici. Depinzind de meserie si de existenta sau nu a unui ordin, unii au mai dat ceva examene dar eu una nu stiu pe nimeni care sa fii refacut facultatea. Stiu oameni care s-au reprofilat caci asa au vrut ei, nici macar n-au incercat sa-si caute in domeniul lor. Eu am exemple de ingineri de toate felurile si de profesori dar sincera sa fiu nu le stiu "reteta" si sint convinsa ca "reteta" este diferita de la caz la caz, difera de la o meserie la alta, de la o provincie la alta si nu in ultimul rind depinde foarte mult de norocul fiecaruia.

Problema este ca tu incerci sa cauti o reteta unde ea nu exista si emiti teoreme care pot fi foarte simplu negate prin existenta a nenumarate exemple.

Cunoasterea limbii si fluenta in comunicare sint esentiale . Dadea cineva mai inainte un exemplu de niste asiatici "cu mastere" care au fost respinsi la interviu pt ca "aveau accent" sau mai bine zis pt ca aveau dificultati de comunicare.
Probabil ca li s-a spus "keep in touch" si decizia a fost f corecta. Poti avea 10 mastere si inca pe atitea Phd-uri daca tu nu reusesti sa fii fluent la interviu. Inainte de a ti se judeca calitatile "tehnice" sa le zicem, sint evaluate calitatile tale umane: poti sa comunic fluent atit cu viitorul tau sef cit si cu viitori colegi, intelegi cind ti se va da un task despre ce este vorba, esti in stare sa scrii un document fara sa ai dificultati, te poti face inteles de catre colegii tai, poti comunica fluent cu un client daca e cazul ?
O buna proportie din candidatii de origine asiatica au dificultati si cu receptarea mesajului (trebuie sa repet de citeva ori si sa explic in citeva feluri ce ii cer sa faca) si cu munca in echipa din aceleasi motive. Asta nu inseamna nici decum ca sint toti asa.

In speranta ca nu voi stirni alte controverse, va urez un weekend placut si Happy Halloween,

Mihaela

Mergi la inceput

Ok, asta inseamna ca se poate reusi si fara scoala in Canada, asta nu poate decat sa ma bucure !

Merci, Carmen si Mihaela pentru sfaturi, Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beu spune:

Vin si eu sa-mi dau cu parerea despre scoli si altele.Stam in Montréal de aproape doi ani si pot sa va spun ca un prieten bun de-al nostru fara scoala facuta aici si-a gasit de lucru ca inginer fara sa fie in ordin sau alte aberatii de acest gen.Este adevarat ca a cautat de lucru cam 5 luni si cand spun cautat asta inseamna mers pe la zeci de firme si telefoane la foarte multe.Dar a reusit, deci se poate!Acuma are un servici bine platit si asta datorita perseverentei.Mihaela

Mergi la inceput